Bitcoin; dijital para olarak bilinen bir sistemdir. Tamamen yazılım üzerine kurulmuş olan bu sistem çağımızda oldukça popülerdir.

https://buldumz.com/bitcoin-siteleri burada bütün güvenilir siteleri görebilirsiniz ve kolaylıkla bitcoin alıp satabilirsiniz.

Bitcoin yazılımı ilk olarak “ Satoshi Nakamato” tarafından oluşturulmuş bir sitemdir. “ Kripto para” olarak da bilinir. Piyasaya 2009 yılında sunulmuştur. 2021 yılında El- Salvador tarafından resmi para olarak ilan edilmiştir.

Yatırım aracı olarak değerlendirilen dijital paralar içerisinde Bitcoin şuan alınır mı? Sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

Kripto Para Nedir?

Kriptografi kullanılarak oluşturulmuş dijital para birimi olarak geçer. Ayrıca Kriptografi matematiğin bir alt birimidir. Sanal para birimidir. Madencilik adı verilen bir sitemle oluşturulur. Ciddi zaman gerektiren madencilik sistemi saatler hatta günlerce sürebilir. Bir yatırım aracı olan kripto paralar üretilirken sağlam bir donanım sistemine, iyi bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Çok fazla enerjiye ihtiyaç duyulan bu üretimde, son derece fazla bir elektrik tüketimi yapılmaktadır. Kullanılan bilgisayar ısınmaya dayanıklı olmalı, klimalı mekanlarda üretim yapmalıdır. Ayrıca iyi bir ekran kartına sahip olunmalıdır.

 Kendisi gibi üretimi de sanal olarak yapılan madenciliktir. Ethereum ve bitcoin bilinen en iyi üretim yapılan sanal kripto paralardır. Bitcoin şuan alınır mı? Bu zincirle üretilen kripto paralar alımda da dikkat gerektirir.

Bitcoin Her hangi Bir merkezi var mı?

Bitcoin adlı sanal madeni para sistemine ait herhangi bir merkezi yoktur. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri merkeziyetsizdir. Hiçbir ülke merkez bankası ya da hükümet tarafından kontrol edilememektedir. Hiçbir hülümet, banka ya da finans kurumuna ihtiyaç duyulmadan alınıp satılabilmektedir.

Risk Almadan Başarı Olmaz

Elbette hayatın her alanında risk vardır. Yatırım araçlarında da belirli riskler mevcuttur. Günümüzde pek çok yatırım aracı mevcuttur. Yatırım araçları arasında döviz, altın, borsa gibi son derece önemli metalar bulunmaktadır. Kripto para borsası da bu yatırım araçları arasında yer almaya başlamıştır.

Kripto para borsası son derece voletil bir yapıya sahiptir ve son derece büyük riskleri içerisinde barındırır. Özellkle kaldıraçlı işlemlerde son derece dikkatli davranmakta büyük yarar vardır.

Bitcoin ya da borsa bir yatırım aracıdır. Oyun yeri değidir. O neden ile ihtiyaç duyulacak para ile yatırım yapılmamalıdır. Bitcoin şuan alınır mı? Sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Bu sorunun cevabı yatırımcının kendisinde saklıdır. Yatırım yapmayı düşündüğü ürüne istediği zaman yatırım yapma iradesi yatırımcının kendisindedir.

Blockchain adlı sanal defter; nasıl işler?

Blockchain blok zincirleri birbirlerine bağlıdır. Her blok bir önceki blok sistemine bağlıdır. Buradaki veriler halka açık denilen bir sistemle görülebilir. Veriler değişebilir anca değiştirilemez. Güvenlik açığı yok denecek kadar azdır. Her sanal uygulamada olduğu gibi bu yazılımda da hacklenebilir. Ancak oldukça üst düzey güvenlik önlemine sahiptir. Tamamen ticari bir zincirdir. Bitcoin her hangi bir merkezi olmamasına rağmen blok zinciri “ Oracle 21c veritabanı “ merkezi olarak bitcoin sistemini kodlar, kayıt tutar.

Blockchain zincirleri şu şekildedir;

  • Merkezi blockchain
  • Genel block zincirleri
  • Özel block zincirleri
  • Hibrit block zincirleri
  • Yan zincirler

Merkezi blockchain; Oracle 21c veri tabanında içinde merkezi bir fikir birliğine bağlı zincirdir.

Genel block zincirleri; Klasik blockchain uygulamasıdır. Halka açık sistemdir. Bu yönüyle erişim engeli yoktur. En bilinen genel block zincirleri bitcoin ve Ethereum blok zincirleri kabul edilebilir.

Özel blok zincirleri; davet usullü bir uygulamadır. Davet sadece ağ yönetici tarafından yapılır. Adından da belli olduğu gibi bu zincirde gizlilik ve özellik esastır. Doğal olarak erişim engeli olan bir blok zincirdir.

Hibrit block zincirleri; Hibrit kelime manasıyla karışım olarak bilinir. Bu zincirde de karışım söz konusudur. Yani bu zincirde merkezi block zincirleriyle diğer block zincirlerinin harmanlanması gibi bir zincir söz konusudur.

Yan zincirler; bir önceki blok zincirine paralel olarak oluşturulan blok zincirdir.

Kendi Blok Zinciri Olan Coinler

Kendi zincir ağını oluşturan coinler şu şekildedir;

  • Litecoin
  • XRP
  • Eos
  • Tron
  • Monero
  • Solana
  • Stellar
  • Neo ve Dogecoin

Ethereum; Bitcoin den sonra en büyük kripto para birimi olarak bilinir. Ethereum; 2013 yılında kripto para araştırırken bulunmuş bir dijital para sistemidir. Ethereum blok zincirinin dijital para birimi ether‘dir. Merkezi olmayan genel bir zincir sistemine aittir.

Bitcoin Nasıl Alınıp Satılır?

Bitcoin borsalar, marketler, kişiler aracılığıyla doğrudan alınabilir. Alım ve satım işlemleri için birçok yazılım uygulaması ve sanal uygulamalar mevcuttur. Güvenirliliğinin sağlam araştırılması gereken bir sistemde maalesef dolandırıcılar tarafından mümkündür. Günümüzde güvenli adresler yok değildir. Bu açıdan bakıldığında yapılması gereken sadece araştırma yapmaktır. İlk parafta belirtilen adresten güvenle alım satım yapabilirsiniz. Bitcoin şuan alınır mı? Dünya gündemini iyi takip edip öyle satın almak daha sağlıklı olacaktır. Dünya da Elon Musk tarafından ya da Amerika da yapılan her hangi bir eylem bitcoinde tıpkı dolar gibi hareket sağladığı görülmektedir.

Bitcoin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitcoin alırken dikkaat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Aslında ilk ve en önemli dikkat edilmesi gereken altın değerindeki bilgi “ kaybedince sorun yaşamayacağınız “ daha doğrusu risk aldığınız tutar sizin yaşamınızı etkileyecek tutar olmamalıdır.
  • Dünyada ekonomik gelişmeler takip edilmeli ve gerkli aksiyonlar zamanında alınmalıdır.  
  • Kripto para borsası 7/24 canlıdır. Volatilitesi son derece yüksektir bu neden ile sürekli bir şekilde takip edilmelidir.
  • Dünya genelindeki siyasi olaylar artış ve azalış konusunda fark yaratacaktır.
  • İlk defa bitcoin alacak kişiler finans uzmanı ya da aracı kurumlardan destek almalıdır.

Bitcoin şuan alınır mı? Sorusu çerçevesinde verilecek olan cevap; yatırımcınıniradesinde olduğudur. Yatırımcı bölgesel ve global ekonomik gelişmeler vakıf olmalıdır. Ayrıca iyi bir yatırımcı ne zaman bir ürünün alınacağını ve ne zaman satılacağını son derece iyi bir şekilde analiz edebilmektedir.

Bitcoin alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de; aracı kurum seçimidir. Kripto para borsası son derece genç ve dinamik bir borsadır. Son derece fazla bir şekilde aracı kurum, kripto para borsasında hizmet sağlamaktadır. Aracı kurum seçilirken bilinen, güvenilir bir kurum olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalmak mümkündür.

 Ülkemizde Bitcoin Sistemine Nasıl Bakılıyor?

Kripto para borsasının en önemli ürünlerinin başında Bitcoin gelmektedir. Ülkemizde pek çok yatırımcı kripto paralara ilgi duymakta ve bu mexrada yer alan ürünlere çeşitli tutarlarda yatırım yapmaktadır. Özellikle Bitcoin en çok yatırımın yapıldığı kripto para birimidir. Onu etherium takip etmektedir.

Kripto para borsasını oldukça riskli bulan bir kesim de ülkemizde yer almaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kripto para borsasına yönelik olarak atılması gereken adımlar hakkında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar ile yatırımcıların zarar görmesinin önüne geçilmek istenmektedir.

Şu an için yasal bir düzenlemeye sahip olmayan kripto para borsaların da Bitcoin şuan alınır mı? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Ancak buna rağmen en çok alınıp satılan yatırım araçları arasında ki yerini de korumaktadır.

Editör: TE Bilişim