Günlük yaşamın içinde, insan hayatının birebir etkileşiminde olan ve çoğunlukla yerleşim yerlerinde bulunan akaryakıt istasyonlarında yangın çıkması büyük bir faciaya neden olabilir. İçeriğindeki yanıcı ve yakıcı maddelerin tehlikesinin de farkına varılarak benzinlikler için üstün yangın önleme ve söndürme sistemlerinin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Günlük yaşamda oldukça gerekli olan ve yoğun şekilde kullanılan benzinliklerde bulunan yanıcı maddeler olası bir tehlikenin de işaretidir.

 Benzinliklerin her türlü yangın tehlikesine karşı korunması, önceden önlemlerin alınması ve yangınların önceden algılanması konusunda üstün hizmetler sunan Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, bünyesindeki üstün ürünleri ile sınırsız hizmetler veriyor.

 Akaryakıt Yangınları Nasıl Söndürülür

 Benzinliklerin ana maddeleri olan motorin, benzin ve LPG başta olmak üzere tüm ürünlerin yangın açısından büyük bir tehlike olduğu ve büyük bir özen ve itinanın gerekliliği ön plana çıkar. Olası bir benzinlik yangınının adeta bir doğal afet gibi etki göstereceği şüphesizdir bu nedenle de olası yangın tehlikesinin önceden algılanması ve gerekli tüm önlemlerin alınması oldukça önemlidir. Bu açıdan profesyonel kadrosu, tecrübeli uzmanları ve üstün malzeme ve sistem kalitesi ile hizmetler veren Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri başarılarıyla ön plana çıkıyor. Benzinliklerin karşı karşıya kalabileceği olası yangın tehlikesine karşı en etkili sistem köpüklü söndürme sistemleri olmaktadır ve Evenos tarafından başarıyla kullanılmaktadır.

 Benzinliklerde Yangınla Mücadele Teknikleri

 Olası her yangınla mücadele tekniği mutlaka birbirinden farklıdır. Yangın çeşitleri ve yangın yerleri kendine has özelliklerine göre müdahale tekniği gerektirir. Bu kapsamda en çok üzerinde durulan yangınlardan biri de akaryakıt istasyonlarında olabilecek yangınlara karşı alınacak önlemler ve sütün söndürme sistemleridir.

 Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri tarafından meydana gelebilecek yangınlarla ilgili olarak;

 Yangının çıkma ihtimali olan yerin özellikleri

 Yangına neden olabilecek olan maddelerin özellikleri

 Yanan maddelerin etrafa verebileceği zararlarına göre özellikleri

 Yanıcı ve patlayıcı maddelerin söndürme zorlukları

 Bunlar ve bunlara benzer faktörlere göre her alan için üstün söndürme sistemlerini kullanmaktadır. Bu açıdan köpüklü sprinkler sistem ve sistemin tüm teknolojik özellikleri Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri tarafından başarıyla kullanılıyor.

 Benzinlik Yangınlarının Türleri ve Söndürme Yöntemleri

 Yangınlar meydana gelme ve yanan maddelerin özelliklerine göre birkaç sınıfa ayrılır. Sonuç olarak, yangın türü ve söndürme yöntemleri sorunu da ele alınmalı ve iyi davranış sergilenmelidir. Yangın türleri A sınıfından F sınıfına kadar olmakla birlikte, her bir yangın sınıfının söndürülmesi için farklı söndürme yöntemleri kullanılmaktadır.

 Benzinlik yangınları da dikkate alınan bir yangın sınıfı olarak etkili şekilde kullanılan köpük monitörü ve köpük yangın söndürme sistemleri ile müdahale edilerek söndürülür. 

 Akaryakıt yangınlarını söndürmek için göz önünde bulundurulması gereken söndürme yöntemi köpüktür. Yakıt yangınlarını söndürmek için köpüklü yangın söndürme sistemleri kullanılacaktır. Bu yangın söndürme sistemlerinin daha iyi ve profesyonel bir şekilde kullanılabilmesi için ayrıca bu alanda yangınla mücadele eğitiminin de alınması gerekmektedir. Birçok şirket veya eğitim kurumu, yangınla mücadele eğitiminde çok fazla bilgi vermekte ve bu zamanda insanları daha bilinçli hale getirmektedir.

 Köpüklü Söndürme Sistemlerinin Faydaları ve İşlevi

 Köpüklü söndürücüler günümüzde birçok sektörde kullanılan etkili söndürme maddeleridir ve sağlam yapıları nedeniyle hızlı söndürme işlevine sahiptir. Sistemde bulunan yangın söndürücüler, belirli bir prensibe göre, tahliye memeleri veya benzeri cihazlarla yangına püskürtülür. Bu sonucu tamamladı. Tek görevi sadece söndürmek olmayan bu köpüklerin soğutma görevini de yerine getirdiği görülmektedir. Ön reaksiyon sistemi, baskılı sistem veya ıslak boru sistemi olarak üç şekilde tasarlanabilen köpük püskürtme mekanizması, sistem tarafından korunacak odanın özelliklerine göre tasarlanmaktadır. Alanın doğası ve korunacak malzemeler önemlidir. Hızlı müdahale gerektiren durumlarda ise başka bir proje yapılır ve ani boşaltma veya daha kontrollü boşaltmalarda farklı bir işlev ortaya çıkar. Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri tarafından benzinlik yangınlarına karşı üstün güvenlik hizmetleri için hemen ziyaret edin.

Editör: TE Bilişim