Avatar 2: Suyun Yolu

Avatar'ı hatırlıyor musunuz? Elbette, sinema tarihinin en büyük filmlerinden birinin tuhaf ve uzak bir rüya gibi hissettirmesi biraz garip. Ancak devam filmi Avatar: Suyun Yolu'nun 13 yıl sonra nihayet 16  Aralık 2022 tarihinde vizyona girmesiyle birlikte hepimiz bir James Cameron'un ikinci yolundan geçmek üzereyiz. Pandemi ve Cameron'ın alışılmadık dördü bir arada yapım planıyla, bu devam filminin yapımı neredeyse filmin kendisi kadar destansı oldu.

Disney, önümüzdeki ay sinemalarda gösterime girecek olan Avatar'ın uzun zamandır beklenen devam filminin ikinci fragmanını yayınladı. Tanıtım fragmanı destansı su altı savaşlarını ve görkemli yeni yaratıkları gözler önüne seriyor. Fragmanda, özenli sualtı performans çekimlerinin meyvelerini sergileyecek sulu bir diyarı tanıtırken destansı su altı savaşlarını ve görkemli yeni yaratıkları sergiliyor. Serbest dalış yapan Na'vi'ler ve Jake'i okyanus yüzeyine taşıyan timsah-kılıçbalığı-kelebek görünümlü yaratık, David Attenborough-vari bir ara balina benzeri bir yaratık da dahil olmak üzere şimdiye kadar isimlendirilmemiş yaratıklar bolca var.

Avatar: Suyun Yolu 3D Olacak Mı?

Evet, öyle olacak. James Cameron bu filmle en büyük başarısını elde etmeye çalışacak. Sadece ilk filmin muazzam gişesini yakalamakla kalmayacak, aynı zamanda sinemaseverleri 3D'yi ve onunla birlikte gelen o hantal gözlükleri yeniden kucaklamaya ikna edecek gibi gözüküyor.

Avatar 3 Ne Zaman Geliyor?

Avatar 3'ün Aralık 2024'te, Avatar 4 ve 5'in ise sırasıyla Aralık 2026 ve 2028'de sinemalarda olması planlanıyor.

Avatar2: Suyun Yolu Filminin Konusu Nedir?

Çocuklarının özlemiyle yaşıyor Çocuklarının özlemiyle yaşıyor

Avatar 2: Suyun Yolu izle, yeni flora ve faunanın yanı sıra, denizci Metkayina da dâhil olmak üzere yeni Na'vi kabilelerini de tanıtacak. Yapımcı Jon Landau 2019'daki bir soru-cevap bölümünde, "İlk filmde sadece bir klanla, Omaticaya ile tanışmıştık" diyor. Ama eğer bir klan sonsuza dek okyanuslarda yaşamışsa, kültürel olarak yağmur ormanlarında yaşamış bir klandan çok farklı olacaktır. Na'vi antropolojisini kurmak Cameron'ın Avatar'da derinlere inmesini sağlamıştı. Bu sefer daha da derine inecek. Merhum Albay Quaritch'i Na'vi kâbuslarına musallat olmak üzere geri dönüyor. Muhtemelen yeni, acımasız, yapay zekâ ile geliştirilmiş bir formda tekrar izleyicilerin karşısına çıkacak.

Görsel açıdan görkemli ancak anlatım açısından zayıf fragmanda olduğu gibi, hikâye detayları hala geniş fırça darbeleri türündedir. Avatar'daki olaylardan on yıl kadar sonra, artık tamamen Na'vi olan Jake Sully'nin eşi Neytiri ve çocuklarıyla birlikte bir aile hayatı yaşamasıyla devam edeceğini biliyoruz. Bu hayat, evcil Leonopteryx'le Pazar gezintilerini ve ev ödevlerini kimin yapacağıyla ilgili tartışmaları içermeyecek. Bunun yerine, resmi tanıtım bültenine göre Avatar 2: Suyun Yolu, onları takip eden belaları, birbirlerini güvende tutmak için katlandıkları mesafeleri, hayatta kalmak için verdikleri savaşları ve katlandıkları trajedileri' anlatacak. Pandora'ya tekrar hoş geldiniz.

Avatar 2: Suyun Yolu Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

İlk filmde Dr. Grace Augustine karakterini canlandıran Sigourney Weaver da geri dönüyor. Yine rolü şimdilik bir muamma ama dört devam filminde de yer alacağını biliyoruz.  Geri dönen diğer oyuncular arasında Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, Matt Gerald ve CCH Pounder yer alıyor.

Filmin yeni oyuncuları arasında son derece başarılı Michelle Yeoh'un yanı sıra James Cameron'ın eski dostu Kate Winslet, Metkayina kabilesinin bir üyesi olan serbest dalışçı Ronal rolüyle Titanic'in yönetmeni olarak suya geri dönüyor. Bu arada The Sopranos'tan Edie Falco, BKA güçlerinin başındaki General Ardmore'u canlandırıyor. Yeoh ise Dr. Karina Mogue adında (insan) bir bilim insanıdır.

Editör: TE Bilişim