11 Kasım 2019’da 11 milyon fidanı toprakla buluşturduğumuz “Geleceğe Nefes Seferberliği”ne vatandaşlarımız büyük destek vererek, 14 milyona yakın fidanın sahiplenilmesini sağladı.

Geçirdiğimiz zorlu süreçte bir kişi bile nefessiz kalmasın diye soluksuz çalışan, ülkemizi ayakta tutan sağlık kahramanlarımıza naçizane teşekkürlerimizi sunmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde “Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanları” kuruldu. Tam 1 milyon 61 bin 635 fidana sağlık çalışanlarımızın her birinin adları verildi.

Daha yeşil bir Türkiye için, 83 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşuyoruz. El ele, gönül gönüle Türk milleti olarak tarihî bir işe imza attık.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı görev yapan sağlık ekiplerine balkonlar ve pencerelerden alkışlarla destek olduk. Sağlıkçılarımıza her daim dualarımızla destek oluyoruz.

Konya’da da 11 Kasım 2019 tarihinde 11 milyon fidanın toprakla buluşmasına görevim gereği şahit olduk. Geleceğimizin teminatı gençlerin ağaç dikerken mutluluklarına şahit olduk. Bu güzel uygulama kimi isimler tarafından eleştirirken Türk milleti tarafından büyük destek aldı. Bu güzel projenin hayata geçmesine imkân sağlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye çok teşekkür ediyorum. Rabbim milletimize hizmet noktasında yar ve yardımcıları olsun.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “81 ilde Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı” kuruyoruz, 1 milyon 61 bin 635 fidana her bir sağlık çalışanımızın adını veriyoruz. Hadi hep birlikte bugün bize nefes olan sağlık çalışanları için http://gelecegenefes.com sitesinden fidan sahiplenelim." açıklamasında bulundu. İnşallah bu özel projede de gereken desteği Türk milleti olarak vereceğiz ve sağlıkçılarımıza bu zorlu süreçte destek olacağız.

Koronavirüs sebebiyle evlerde kaldığımız günlerde doğanın, toprağın ve tarımın önemini bir kez daha anladık. Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza naçizane bir fikir sunmak isterim. 81 ilde bulunan okullarımızın bahçelerinde öğrencilerimiz için ağaç, sebze, çiçek ekimi için alanlar oluşturulmalı. Geleceğimizin teminatı gençlerimize derslerinin yanında ziraat mühendislerimiz tarafından uygulamalı olarak toprak ve bitki eğitimi verilmeli. Bu uygulamanın ülkemize büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.  

Haydi, Türkiye, hep birlikte “Geleceğe Nefes Ol!”

YOL KENARI OTOPARK DEĞİLDİR

Görevimiz gereği Konya’nın her semtini aktif olarak geziyoruz. Şehrimiz uyum içerisinde başarılı bir şekilde yönetiliyor. Konya’mıza hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanı bu sene Konya olarak buruk geçirsek de elhamdülillah Konya’da ramazan yine de bir başka güzel oluyor. Bir Konyalı vatandaş ve genç gazeteci olarak şehrimizi yöneten Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibinin Kadınlar Pazarı civarında trafik denetimlerini ve kaldırım işgallerini engellenmesi gerekmektedir. Bölgede Kadınlar Pazarı önünde bulunan yer altı otoparkı ve Buğday Pazarı katlı otoparkına vatandaşların araçlarını park etmesi konusunda gereken teşvikin sağlanması ve bölgede gerekli önlemlerin alınması konusunda desteklerini bekliyorum.

Bu haftalık da bu kadar, selametle.