KONİAD Sanayici ve İş İnsanları Derneği I. Şehri yönetenler ile İstişare toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan KONİAD Sanayici ve İş İnsanları Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Balta, asıl amaçlarının üretimde ve ihracatta söz sahibi olabilmek olduğunu belirtti. KONİAD Sanayici ve İş İnsanları Derneği I. Şehri yönetenler ile İstişare toplantısı Sobe Park&Organizasyon’da gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş ile Hindistan, Ukrayna ve Senegal Büyükelçileri ile çok sayıda iş adamı ve dernek üyesi katıldı.

4-1 geniş-1

‘HEDEFİMİZ ÜRETİMDE VE SANAYİDE SÖZ SAHİBİ OLMAK’

Açılış konuşmasını yapan KONİAD Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Genel Başkanı Mustafa Balta, asıl amaçlarının üretimde ve ihracatta söz sahibi olabilmek olduğunu ifade ederek, “KONİAD olarak asıl amacımız üretimde ve İhracatta söz sahibi olabilmek. Derneğimizin kurulması kısa sürede olsa da yaptığımız çalışmalarımız ile dikkatleri üzerimize çektik.  İhracatta söz sahibi olabilmek   günümüz Türkiye'sinde son derece önemli bir noktaya geldi. Bugün üç tane dünya devletinin temsilcilerini burada ağırlamak bizlere onur, şeref ve gurur veriyor. İnşallah kardeş olduğumuz büyükelçilerimizle ticari nokta üyelerimize destek sağlamak her türlü veri alışverişini sağlamak için elimden gelen tüm gayreti sağlayacağım. KONİAD’ın hayalı üretimde ve sanayide söz sahibi olabilmek” ifadelerini kullandı.

‘KONYA İHRACATI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KONİAD üyelerini büyükelçiler ile buluşturmasından ötürü tebrik etti. Konya ihracatının da her geçen yıl artığını da belirten Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü, “Konya Ticaret Odası hem şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak hem de iş adamlarımıza katkı sağlamak adına   çalışmalara devam ediyoruz. Hem dış ticaret hem iç ticaret için çalışmalarımız sürüyor. 100 milyon dolardık ihracat ile başladığımız noktada 2022 yılı sonunda ihracatımızı 4 milyar liraya çıkarttık. Tarım makineleri sektöründe yüzde 65'ni Konya gerçekleştiriyor. Araç ve hidrolik malzemelerinden de hummalı çalışmalar ile Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyoruz.  Ayakkabı üretiminde de başarımız ile Konya olarak adımızdan söz ettiriyoruz. Elektronik sektöründe ise yeni yeni güçlenen bir Konya var. 3 Büyükelçimizin katkıları ile ülkelerinde ticaretimizi güçlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Karsan 2024 yılının en yenilikçi markası seçildi Karsan 2024 yılının en yenilikçi markası seçildi

‘SANAYİMİZ VE SANAYİCİMİZ İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen Konya’nın geçmişte tarım şehri olarak anıldığını ancak son yıllarda tarım şehri ile birlikte sanayisi ile de anılmaya başladığını ifade ederek, “ Konya'nın geçmişten bugüne kadar tahıl ambarı olarak biliniyordu.  Ancak son yıllarda tahıl ambarı olmakla beraber Konya tarım şehriyle beraber, sanayileşmiş, sanayisi geçmiş bir şehir haline geldi. Bununla ilgili olarak da şu anda 11 tane Organize Sanayi Bölgesi, doksanın üzerinde küçük sanayi siteleri bulunmakta. Konya sanayicisi ve Konya sanayisinin başarısı için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

4-5Mustafa Uzbaş

‘BİRLİK, BERABERLİK VE İSTİŞARE BEREKET GETİRİYOR’

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş ise , Konya’nın birlik, beraberlik, hoşgörü ve Mevlana şehri olduğuna dikkat çekerek, “Konya Selçuklunun Dar-ül Mülk’ü O yüzden burada yapılan her işten bir bereket çıkıyor. Bu bereketin de temelinde birlik ve beraberlik kültürü var. İstişare kültürü var. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak belediyelerimizle, odalarımızla, derneklerimizle sürekli istişare halindeyiz.  Karşılıklı bilgi alışverişi yapıyoruz.  Düzenlenen toplantı hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay