Geçtiğimiz çarşamba günü Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısına gazetemizin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, yazı işleri müdürlerim ve gazetede beraber mesai harcadığımız büyüklerimizle birlikte katıldık. Uğur Başkan salona geldiğinde biz basın mensupları ile tek tek ilgilenerek programa başladı. Basın toplantısı sırasında Uğur Başkanın A takımı içerisinde yer alan birçok isim de salonda hazır bulundu.

Uğur Başkan ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya ziyaretini değerlendirdikten sonra Konya’da devam eden projelerin son durumu hakkında bilgi verdi. Başkanımızın düzenlediği program da çok bilgilendirici oldu. Uğur Başkan, Selçuklu Belediye Başkanlığı görevindeki çalışma azim ve başarısını Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de kararlılıkla devam ettiriyor. Özellikle Uğur Başkan başta Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş olmak üzere tüm ilçe belediye başkanları ile oldukça koordineli bir şekilde çalışıyor.

Bu şehre hizmet etmek için uğraşan eski başkanlardan ve şu anda görev başında olan başkanlarımızdan Allah razı olsun. Bu şehirde yaşayan biz vatandaşlar ve gazeteciler de başkanlarımıza çalışmalarında, projelerinde destek olarak güzel işler ortaya çıkmasında katkı sağlamalıyız. Sosyal medya ve yaygın basında Konya ile ilgili yapılan kötü algıları yıkmamız gerekiyor.

Şehirde yaşayan bir genç ve genç bir gazeteci olarak Uğur Başkanım ile önemli olduğunu düşündüğüm birkaç fikrimi paylaşmak istiyorum. 2-6 Mayıs 2019 tarihleri arasında Konya’da TRT’nin ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, “TRT Radyo Günleri” düzenlenmişti. Bu programın 7-17 Aralık 2019 tarihleri arasında yeniden düzenlenmesinin Hz. Mevlâna başta olmak üzere Konya’nın tanıtımı açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Radyoların yanı sıra yaygın televizyon ve ajansların katılımı ile bir program düzenlenmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Sayın Başkanımın bu projeyi değerlendireceğine yürekten inanıyorum. Uğur Başkan ve ekibini Konya’ya hizmet konusunda gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

YEREL MEDYADA ÇALIŞAN MUHABİRLER TEŞVİK BEKLİYOR

Sektöre girdiğim 4. yıldan beri bir hayalim var. Konya’mızda 14 yerel gazete ve 4 televizyon kanalı bulunuyor. Bu kurumlarda çalışan meslektaşlarımızın çoğu genç. Bu meslektaşlarımızın çoğu ileride basın sektörünün önemli temsilcileri olacaklar. Sanayi, tarım, turizm ve STK şehri olan Konya’da özellikle basın sektörü teşvik konusunda destek bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin diğer illerinde düzenlenen ödül törenleri ile gazetecilik mesleğine gönül veren isimler teşvik ediliyor ve ödül alan gazeteciler ve muhabirler meslek hayatlarına ait güzel anılar biriktiriyorlar. İnşallah Konya’mızda da bu tarz etkinliklere üniversiteler, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşları gereken önemi verir de güzel çalışmalar ortaya çıkar.

Selametle kalın…