Konya geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarını ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık bir yıl aradan sonra Konya’ya gelerek Konyalılar ile buluştu. Her gelişinde Konyalılar tarafından coşkuyla karşılaşılan Erdoğan, yaşanan pandemi sebebiyle Konyalılar ile gönülden buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Konya ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Konya Şehir Hastanesi ile şehircilik ve ulaşım alanında yatırımların açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi açılışında önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya ve Konyalılar ile olan gönül bağını konuşmasında sık sık vurguladı. Konyalılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarına her an ve her şartta desteklerini esirgemiyor. Sayın Erdoğan da Konyalıların bu desteğini kabinenin önemli bakanlarının ziyarete eşlik etmesi ile bir kez daha gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayisiyle, tarımıyla, hizmet sektörüyle ülkemizin parlayan yıldızı Konya, bu yatırımla çok daha büyük atılımlara hazırlandığını göstermiştir. Biz de tüm gücümüz ve imkânlarımızla Konya’nın yanında yer almayı sürdüreceğiz” mesajını verdi. Cumhurbaşkanımızın bu özel ilgisi sebebiyle Konya AK Parti il ve ilçe teşkilatlarına, milletvekillerine ve kamu yöneticilerine büyük görevler düşüyor. Cumhurbaşkanının desteği ile Konya’mıza daha fazla yatırım ve proje kazandırılmalı. Konyalılardan gelen talepler mutlaka dinlenmeli ve uygun olanlar da mutlaka değerlendirilmeli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyaretinde akıllarda kalan iki konu ise oldukça önemli. Konya Şehir Hastanesi'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre düzenlemesini beğenmeyince yüklenici firmanın yöneticisine “Peyzaj ve çevre düzenlemesinde eksiğimiz var, bunu acilen giderelim” talimatı verdi. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre Yolu 1. Etabı için bağlantı yapıldığı sırada burada da yeşil alan eksiği olduğunu fark etti. Erdoğan, “Tarım ve Orman Bakanım Bekir bey de burada. Biraz ağaç gönderin de ağaç diksinler etrafa. Böyle çölden gitmeyelim. Ağaçlık alanlardan gidelim. O zaman daha başka olur” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çevre hassasiyeti için kutluyorum ve Cumhurbaşkanımızı sık sık Konya’ya beklediğimizi de ifade etmek istiyorum.

TEKNOFEST KONYA’YA YAKIŞIR

Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te Milli Teknoloji Hamlesinin festivali TEKNOFEST gerçekleştirdi. Festivalde hem milli teknoloji hamlesi kapsamında yapılan çalışmalar tanıtılırken hem de Gaziantep tanıtıldı. Konya’yı TEKNOFEST’te temsil edip başarı elde eden öğrencileri ve öğretmenlerini, hocalarını kutluyorum. Festivalinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı attığı twitte, “TEKNOFEST 2020 DOLU DOLU GEÇTİ! Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Milli Teknoloji Hamlesinin festivali TEKNOFEST, dolu dolu geçen etkinliklerle tamamlandı. Festival, 2021 yılında İstanbul'da düzenlenecek” paylaşımı yaptı. TEKNOFEST Konya’ya yakışır. Mevlana Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından da bu paylaşıma Konya’da da TEKNOFEST yapılmasının önemli olduğunu gösteren bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, “Konya’ya da bekleriz. Türkiye’nin merkezinde 2 milyon nüfus, 5 üniversite, 120.000 üniversite öğrencisi, Sivil Havacılık Bölümleri, Havacılık Toplulukları, 80’e yakın MTAL, 2 teknopark, 1 Teknoloji Endüstri Bölgesi, 25 Ar-Ge Merkezi, Savunma Sanayi Kümesi” MEVKA’yı bu paylaşımı için kutlarken bu festivalin Konya’ya kazandırılması için kulis yapılması gerektiğine inanıyorum.

KONYASPOR’A BÜYÜK DESTEK

Bir şehir için spor takımları o şehrin tanıtımı için oldukça önemli. Bu kapsamda İttifak Holding Konyaspor 2020-2021 Süper Lig sezonunda 37 skoru ile rakiplerine fark attı. Özellikle Konyaspor’un zor sürecinde destek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin markları KAFEM ve Beysu firma yetkililerini ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı kutlarım. Büyükşehir Belediyesi Karatay Termal 1922 Konyaspor’a forma göğüs sponsorluğuna bir önemli kuruluşu olan Büyükşehir Hastanesi sponsorluğu ile de destek verdi. Yine Büyükşehir Belediyesi TBF Türkiye Erkekler Basketbol Liginde mücadele eden Konyaspor’a Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol ismi ile sponsor oldu. Son olarak Karatay Belediyesi tarafından inşa edilen Karatay Termal Tesisleri de 1922 Konyaspor’a isim sponsor desteği oldu ve Karatay Termal 1922 Konyaspor ile Karatay Belediyesi spora ve sporcuya verdiği desteği gösterdi.

ÖMER ALİ ŞAHİNER TORKU’NUN DESTEĞİNİ BOŞA ÇIKARMADI

Konya Şeker, TORKU ve Recep Konuk Konyaspor’a zor zamanlarda verdiği destek ile her zaman Konyaspor taraftarlarının gönlünde taht kurdu. Konya Şeker 2020-2021 Futbol Sezonu öncesinde Konyalılardan gelen sponsorluk çağrısına kayıtsız kalmadı ve gereken desteği verdi. Konyaspor kaptanı ve forveti Ömer Ali Şahiner bu desteği boşa çıkarmamak adına Denizlispor deplasman yolculuğunda Guilerme Sitya, Uğur Demirok, Musa Çağıran’ın NOON içerken çektiği resimleri paylaştı. Ömer Ali Şahiner’i bu davranışından dolayı kutluyorum. Haydi, Konyalılar milli ve yerli markamız TORKU’ya daha güçlü sahip çıkma zamanı…