Nereden başlasam nasıl başlasam bilemedim. Şehir mi? Taraftar mı? Konyaspor mu? Yönetim mi? Hoca mı? Takım mı?

Hepsi tabi ki bu başarının temeli bu bütünlük. Hatayspor maçı sonundan itibaren Konya bütün olarak bu maça hazırlık yapmaya başladı. Sosyal medya şehir meydanları ciddi bir çalışma ve konsantrasyonla maç gününe kadar gelinildi. Muhteşem bir atmosferde maç başladı. Taraftarla oynanan maçı gerçekten çok başka. Hele bir de taraftar Konyaspor’umuzun taraftarıysa.

Maça ana takımdan iki eksik çıkan temsilcimiz maça gayet kontrollü başladı. İlk yarı topun daha çok Beşiktaş da olduğunu görsek de temsilcimizin istediği gibi bir oyun oldu. Kendi sahamızdan topla çıkarken baskı yememize rağmen hata yapmadık. 2. yarı daha topa hakim olan bir Konyaspor vardı. Sahada özellikle Mpoku değişikliğiyle orta sahada topa sahip olmamız arttı. Michalak’ın koşusunu söylemeden geçmemek lazım. Arkadan gelip rakibini geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldığında 1 metre daha önce dokunabilse ligin en güzel golü olabilirdi ilk yarı için. Ben burada Abdülkerim’e bir parantez açmak istiyorum. Sehic maça damga vurdu eyvallah ama Abdülkerim maçın adamıydı kesinlikle Ahmet Çalık’ın cezalı olmasından dolayı her oyun onunla başladı.

Genel olarak tüm takım 90 dakika tüm benliğiyle sahada üstüne düşeni yaptı. 2 haftadır kendini gösteren maşallah diyelim Ahmed Hassan 90. dakikada attığı muhteşem golle 3 puanı getirmesi tüm tarafları tüm Konya’yı tüm Konyaspor sevdalılarını coşkunu zirvesine taşıdı. Muhteşem oyunla gelen 3 puan her şeye değdi. 39 puanla tarihinde ilk defa bu kadar puan alan takımımız ilk yarıyı 2.likle tamamladı. Maç sonu oyuncuların sahada Konya havasında oynamaları Konya’yı Konyaspor’u ne kadar sahiplendiğini ve bu başarının altında yatan gerçeği direkt göstermiş oldu.

İlhan hocamızın tüm tribünleri selamlaması ise kendisine gösterilen sevgi seli çok muhteşemdi. Maç sonu basın toplantısında ilk Beşiktaş teknik sorumlusunu dinledik. Hakikaten kibar birisi. Konyaspor’u tebrik etti. ‘Konyaspor’u çok analiz ettik ama Konyaspor bizim beklediğimizden daha farklı oynadı ve 3 puanı aldı’ dedi. Evet kral İlhan hoca kendisine İstanbul’dan gelen bir gazetecinin Beşiktaş ile anılıyorsunuz sorusuna ‘ben camiadan ve şehirden çok güzel dönüş alıyorken öyle bir düşüncem olamaz’ dedi. Yine ‘şu anda zaferin verdiği coşkuya kapılmadan sadece Konyaspor’un başarısına odaklanıyorum’ demesi tüm soru işaretlerini kafalardan sildi.

Yönetimle zaten ön görüşmeler yapıldı ilhan hoca ile devam inşallah. Bir kanat bir de forvet almak istediklerini ilk defa mevki olarak dillendiren hoca, daha önümüzde ikinci yarı var aynı konsantrasyonla üstüne koyarak 2. yarıda da oyunumuzla kalitemizle kendimizden söz ettirmemiz gerekiyor dedi. Çok düzgün, çok naif, çok halktan bir adam. Yönetimi tebrik ediyorum. Yerel yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Teknik ekibi ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Büyük Konyaspor taraftarını 20 bin taraftarla ne kadar coşkuluyduk tüm dünya gördü bunu sonsuz tebrik ediyorum. Tüm şehri tebrik ediyorum. Biz yeter ki isteyelim hep ilkleri yaşarız. 2. yarıda inşallah aynı başarılarla devam ederiz. Son olarak ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a da kendi adıma teşekkür ederim. Konya’ya ve Konyaspor’a katkıları olan bakanımız, Konyaspor’a sevdasıyla da her zaman elini taşın altına koyuyor. Sağlıklı günler dilerim