Kadın vücudu biyolojik olarak, çeşitli evrelerde farklılaşır ve bu değişiklikler vücut için farklı ihtiyaçlar doğurur.

Çocukluk döneminde özellikle kemik gelişiminin yeterli ve sağlıklı bir şekilde devamı için mutlaka kalsiyum ve D3 vitamininin besinlerle alınıyor olması gerekir. Olması gereken kan değerleri besinlerle sağlanamıyorsa takviye ile desteklenebilir.

Çocukluk çağında oluşturulan sağlıklı iskelet sistemi hayatın ileriki dönemleri için çok önem kazanacaktır. Hareket etmek de kas ve kemiklerin gelişimi açısından çocukluk çağında oldukça önemlidir.

İleriki yaşlarda D3 vitamininin vücuda yeterli miktarda alınması üreme sağlığı açısından önem kazanır. Tüm vitamin ve minerallerin bu süreçte büyük etkisi vardır ancak D3 vitamini eksiklikleri üreme sağlığını olumsuz etkilediği bilinen b,r vitamindir. Sağlıklı ve doğal beslenme, günlük egzersiz programı mutlaka yapılmalıdır. Özellikle gebelik düşünülüyorsa 6 ay öncesinden, besinlerle sağlanamayan kaynaklar takviyelerle desteklenmelidir.

Menopoz dönemi kadın için çok büyük değişikliklerin olduğu bir dönem olduğundan, sağlık uzmanlarının kontrolünde değerlendirilmeli, bütünsel bir yaklaşımla hem bedensel hem ruhsal iyilik hali desteklenmelidir.

D3 vitaminin kemikler için önemi bu dönemde tekrar ortaya çıkar. Östrojen kaybı ile beraber osteoporoz ve kalp damar hastalıkları riski artış gösterir. Özellikle kemik desteği için kalsiyum alanlarda D3 vitamini mutlaka K2 vitamini ile desteklenerek, kalsiyumun kemiklere ulaşmasına yardımcı olmak gerekir. D vitamini desteğinin psikolojik süreçlere de pozitif katkısı olduğu bilinmektedir.

D3 vitamini aynı zamanda bağışıklık sisteminin sağlığı için de önemli bir destektir. Covid 19 enfeksiyonunun D3 vitamini düşük olanlarda daha ağır seyrettiği gösterilmiştir.