Biliyorum başlık size biraz karmaşık gelmiş olabilir. Konuyu biraz açalım öyleyse...

TSKGV’nin açılımı: Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı,

FTK’nin açılımı ise: Fahri Tanıtım Kurulu açılımıyla izah edilebilir.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası karşılaşılan silah ambargosu, Türk Savunma Sanayii’nin gelişiminde büyük rol oynamış ve bu olay sonucunda, savunma ihtiyaçlarının yerli ve milli imkânlarla karşılanmasının önemi kavranmıştır.

Vakıf, Büyük Türk Milleti ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında manevi bir bağ, bir gönül köprüsü oluşturmak suretiyle sağlanacak bağışlarla TSK’nın savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak ve savunma sanayi şirketleri kurmak amacıyla 26 Eylül 1987’de 3388 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Bu amaçla vefakar bağışçılarımızın maddi ve manevi destekleri ile kurulan Vakıf Bağlı Ortaklıkları; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN, Türk Savunma Sanayii’ne milli ve yerli ürünlerin kazandırılmasında önemli katkılar sağlayarak, dışa bağımlılığın azaltılması doğrultusunda çalışmalarına büyük bir azim ve kararlıkla devam etmektedir.

Vakıf ve Mütevelli Heyet Başkanı Cumhurbaşkanımızdır.

Mütevelli Heyetinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı bulunmaktadır.

Vakıf; üst yönetim organı olan Mütevelli Heyetinin belirlediği politikalar çerçevesinde TSKGV Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar ile yönetilmektedir.

Vakfın bağış hesaplarının bulunduğu bankalara nakit para bağışları yapılabilmekte, iletişim bilgileri olan bağışçılarımıza SMS yoluyla teşekkür ve bilgilendirme mesajı gönderilmektedir.

Ayrıca bağışçılarına yaptıkları bağış karşılığı olarak teşekkür belgesi, madalya ve berat belgesi takdim edilmektedir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Bağışlar Bankalar aracılığıyla yapılabileceği gibi, SMS ile “BAĞIŞ” yazıp 1987’ye gönderilmesi hainde 10.00 TL’lik bir katkı sağlanabilmektedir.

TSKGV Genel Müdürlüğü

ADRES: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Paris Caddesi, Yazanlar Sokak No: 4 06540 Çankaya/Ankara

TEL: 0312 468 87 88 (6 Hat)

FAKS: 0312 468 9906

NAKİŞT BAĞIŞ GSM: 0 538 442 3053

GAYRİMENKUL BAĞIŞ GSM: 0 534 087 7422

E-MAİL:  [email protected]

Bugün de Ankara’dan gelen TSKGV Genel Müdürü E. Tümgeneral Sadık Piyade ve TSKGV Temsilcisi E. Albay Kemal Karababa, vakfın bağışçısı ve Konyalı bir hemşehrimiz olan Avni Çetin Bey’e; teşekkür ve berat belgesi ile birlikte madalya takdimi yapmak üzere Ankara’dan geldiler.

Bağışçı Avni Çetin Bey’in Meram’da bulunan evinde TSKGV’nın faaliyetlerini gösteren bir de kısa film gösterisinde bulunuldu.  TSKGV Genel Müdürü E. Tümgeneral Sadık Piyade, vakıf hakkında kısa ve öz olarak bilgilendirme yaptıktan sonra,  “bağışçımızın bu bağışı yaparak isabetli bir karar vermiş olduğunu, yaptığı bu bağışla Milli ve Yerli Savunma Sanayimizin gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu” ifade ettiler. Kendisinin “Konya’da uzun yıllar görev yaptığını, generallik rütbesine Konya’da ulaştığını, ailesinin de Konya’yı çok sevdiğini” anlattı.

Sayın Piyade, “bağışçımıza belge ve madalyalarını vermek üzere Ankara’dan Konya’ya gelirken cep telefonuna bir mesaj düştüğünü ve çok duygulandığını” aktardı. O mesajı, orada bulunanlara okurken duygusal anlar yaşadık hep birlikte.

O mesaj şu şekilde idi:

“Sayın Paşam,

Bugün TSKGV bağışçılarından kayınpederim Avni Çetin’i Konya’da ziyaret edeceğinizi öğrendim. Kayınpederim; çalışkan, milliyetçi, ülkesine ve bayrağına düşkün bir kişidir. Altı ay önce vefat eden kayınvalidemin adına hayır olarak TSKGV’na bağışta bulunarak ülkemiz savunmasına katkıda bulunmak istedi. Televizyon haberlerinde bilhassa savunma gücümüzle ilgili haberleri yakından takip eder ve anlatır.

Zorluklar içinde bugüne gelen eski insanlar, devletin kıymetini daha iyi biliyorlar galiba... Bu duyguları genç nesillere aktarabilmek, ülkemizin bekası açısından çok önemlidir.

Ben bu vesileyle hem kendisini hem de TSKGV’yi temsilen sizi tebrik ederim. Sağ olun, var olun.

Şanlı Bayrağımızın ülkemiz üzerinde dalgalanmasını sağlayan, canıyla ve malıyla bu uğurda çaba gösterenlere selam olsun.

Saygılarımla

Ahmet Taşkın”

FTK:

Türkiye Genelinde vali ve kaymakamlıklarımızın fahri başkanlığında oluşturulan ve gönüllü olarak görev yapan TSKGV Fahri Tanıtım Kurulları bulunmaktadır. Bu kurullar, vakfın tanıtımına önemli katkılar sağlamakta, Büyük Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında var olan gönül bağının pekiştirilmesinde adeta köprü görevi üstlenmektedir.  Vakfın Fahri Tanıtım Kurulları illerde valilerin, ilçelerde kaymakamların fahri başkanlığında, illerde vali ve ilçelerde kaymakam tarafından seçilen en az dört üyeden oluşturulmaktadır.

Oluşum;

  1. Fahri Başkan
  2. Başkan
  3. Genel Sekreter ve
  4. Üye’lerden oluşmaktadır.

Şahsım olarak ben de Konya’mızı temsilen; TSKGV, Fahri Tanıtım Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım.

TSKGV; “Milletimizin ordumuzla olan gönül bağı ve desteği gücümüze güç katıyor” sloganıyla bu gönül köprüsünü oluşturmaktan çok mutludur.