18 Aralık 2017 tarihinde bir yazı yazmıştım gazetemin köşesinde.

"Halkın Tabiri ile Kadınhanı sağlık ocağı yine tamir ediliyor, 65 yıllık bina adam olmaz, her yıl bu binaya  para akıtılıyor ve yazıktır devletin parasına" diye bir yazı yazmıştım.

Aradan 6 ay geçti 

Tarih 7 Haziran 2018 Kadınhanı sağlık ocağına yine onarım yapılıyor. Tavanı su alan binaya  asma tavan yapılıyor  dış cebe sıvası dökülen yerler tekrar tamir ediliyor.

Araştırdık, hani plan projesi yapılmıştı? Ocak ayında inşaata başlanacaktı diye bu kez de; Konya Toplum Sağlık  Merkezi Müdürlüğü izin vermiyor diye.

Kadınhanı’nın başına bir de Konya Toplum Sağlık Müdür sorunu çıktı. 

Neymiş efendim ben bu çalışanları nerede barındırabileceğim Kadınhanı'n da boş bina yok! Var efendim... Gel sana 50 kişinin çalışacağı boş bina iki dakikada gösterelim.

İlçe Tarım Müdürlüğünün 50 personelle iki yıldır kullandığı ve  bir ay önce yeni binasına taşındığı bina boş gel hemen taşın.

Ha şunu söyleyeyim.   Düğünde oynamak istemeyen gelin yerim dar dermiş ya yapmak istemiyorsanız yeni binayı  söyleyin  bilelim.

Vay be demek ki bir kurumda iki baş olunca biri arabanın kazına basıyor gitsin diye  diğerleri de firene basıyor gitmesin diye.

Konya da kurum müdürleri ya bu arkadaşlar! 

Kadınhanı ilçesinde bu iki kurum çalışıyor mu diye denetlemezler ama oradan devletin parasını iyi harcatırlar.

Toplum sağlık merkezinde hakkıyla çalışan  üç dört kişi var, diğerleri oturuyor.  Aile hekimliğin dede  aile hekimini odasında  bul bulabilirsen  Aile hekimleri de reçete yazan bir kurum haline gelmiş. Bunu ben söylemiyorum. Halkın içine çıkın da sağlık ocağı doktorları  ne iş yapıyor diye bir sorun, vatandaş size ne söyleyecek görürsünüz.

Bu aile hekimliği ne manaya geliyor, ben bunu da anlamış değilim hasta zeker at yerinden kakamıyor. Hastanın  aile hekimi  hastayı ayağıma getireceksiniz  diyor.

Vatandaşa sadece ilaç yazılıyor.

Bir de  55 yaş üstü  vatandaşlara  kanser testi yapılıyor. Kadınhanı sağlık ocağında  tüm halk da kanser çıkıyor ne kerametse gönderdikleri test cihazları arızalı her hal de ki halkı bir de  kanser testi pozitif çıktı diye aileleri iki ay Konya hastanelerinde perişan edip strese sokuyorlar.

Kanser miyim değil miyim? Diye....

O stresten dolayı kanser olmayanı da kanser ederler.

Tabi ki aile hekimi beyin cerrahından, kalp cerrahından  fazla para alırsa sistem böyle yürür.

Sayın Valime de sormak istiyorum. Bu iki kurum her yıl Kadınhanı sağlık ocağı onarımı  için ödenek için sizin önünüze evrak getirdiğinde demek ki sizde her yıl ne bu onarım parası diye sormuyorsunuz ki bu iki kurum eski binaya para harcamaya devam ediyor.

Bunu niye yazıyorum eğer biz Müslümansak, Allah inanıyorsak, Allah'tan  korkuyorsak  olmayacak işin üstüne devamlı gidiliyorsa, bunu da görüp uyarmazsak, Allah öbür dünyada  bana da soracak buraya her yıl Devletin parası harcanıyor bu işe dur demiyorsunuz diye.

Ben uyarayım ister yapın ister yapmayın. Fuzuli harcadığınız devletin parasının hesabını siz vereceksiniz öbür dünyada ben görevimi yapıyorum.