Belediyelerin her ne kadar asli vazifesi şehri imar etmek, vatandaşın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde hayatını idame etmesini sağlamak, vatandaşa fiziki hizmette bulunmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak gibi görünse de, aslında sosyal alanda da yapılması gereken çok işleri var.

Konya belediyeleri genel itibariyle halk için yaptığı sosyal faaliyetlerle tebrikleri hak ediyor. Kültür dünyamızın eşsiz değerlerinin tanıtılması, halkın bu eserlerle buluşturulması ve bunlarla hemhal olması, sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi ve bu sosyal faaliyetlere halkın da dahil edilmesi güzel hasletler olarak karşımıza çıkıyor.

Bir belediye için yoldaki çukurları tamir etmek, çöpleri düzenli olarak almak, çevreyi temizlemek, park ve yeşil alan çalışmaları yapmak ne kadar önemliyse; sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak da bir o kadar önemlidir.

Halkın duygularına dokunan, geçmişle gelecek arasında bağ kuran, ecdadı hatırlatan, ecdatla birlikte geçmişi hatırlatan çalışmalara imza atan Konya belediyelerini bu manada tebrik etmek gerekiyor.

İşte bu örnek çalışmalardan birine de Selçuklu Belediyesi imza atıyor...

Selçuklu Belediyesi, 'Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor' başlığı altında dev bir kültür projesine imza atıyor.

Çalışma kapsamında Selçuklu ilçesinde eğitim gören tüm lise 2. Sınıf (10. Sınıf) öğrencileri peyderpey özel uçakla ecdadın büyük zafere imza attığı Çanakkale'ye götürülüyor.

Toplamda yaklaşık 12 bin genç, yüz binlerce şehidin verildiği, kanla yazılan tarihin adresinde büyük kayıpların yaşandığı ancak inananların zafere ulaştığı Çanakkale'nin havasını teneffüs edecek.

Selçuklu Devleti'nin başkenti Konya'dan Çanakkale'ye giden 10. sınıf öğrencileri, bu dev organizasyon sayesinde hem ecdada dua edecek hem de zor kazanılan istiklal ve iman gücünü hissedecek.  

Bir hikaye vardır duymuşsunuzdur.

Japonya'da Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine ültimatomun kabul edilmemesi üzerine Amerika tarafından 1940'lı yıllarda 2 atom bombası atılıyor. Her iki şehir de yerle bir oluyor.

10 binlerce masum insan atom bombalarının tesiriyle hayatını kaybediyor. Japonya büyük kayıplar verse de direnişten vazgeçmiyor. Özgürlük mücadelesini sürdürüyor.

Bugün Japonya bir teknoloji devi olarak karşımızda...

İşin hikaye kısmı bu değil elbet.

Hikayenin özünde Japonlar diyorlar ki, 'Bizim Türkler gibi mücadelelerle ve zaferlerle dolu bir tarihimiz yok. Bize kim olduğumuzu, ne olduğumuzu, özgürlüğü ve vatan savunmasını öğreten Hiroşima oldu. Bu nedenle gelişim çağındaki çocuklarımıza Hiroşima'yı gezdirir, onlara Hiroşima'yı en iyi şekliyle anlatırız. Türklerin tarihinde bizim Hiroşima'yı defaatla katlayacak yüzlerce zafer destanı var. Bunların zirvesinde de Çanakkale bulunuyor. Çanakkale'nin ruhunu benimseyen gençler, ülkeleri için var güçleri ile mücadele edecek, her alanda en iyi olmaya çalışacaktır.'

Daha önce de belediyeler ve sivil toplum kuruluşları benzer organizasyonlar düzenledi. İlk aklıma gelen Anadolu Gençlik Derneği oluyor. Şaşmaz, her yıl Çanakkale'ye otobüslerle öğrenci taşır ve bu öğrencilere Çanakkale'yi gezdirir AGD...

İmkanlar dairesinde yapılabilecek en güzel ve en iyi organizasyonu yaparlar.

Selçuklu da aynı şekilde imkanlarını en mükemmel ve en verimli kullanabileceği alana yönlenmiş durumda.

Bir belediyenin sosyal sorumluluk anlamında yapabileceği en güzel organizasyonlardan biri icra ediliyor şimdilerde.

Selçuklu Belediyesi'ni ve bu projeyi ortaya koyan, bu projenin işlevsel hale gelmesinde emeği geçen, zihnini yoran herkes kocaman bir teşekkürü hak ediyor.