Konya Ticaret Odası 70 Meslek Komitesi ve 20 binin üzerinde üyesiyle Türkiye’nin en büyük 6. odası unvanına sahip. Konya Ticaret Odası Konya’nın ticaretine katkı sunmanın yanında çıkardığı eserler ile Konya’nın tarihine kültürüne ışık tutuyor ve kalıcı eserler kazandırılıyor. Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi olarak son yayınlanan Yeni İpek Yolu Konya Kitabı XVI “Konya Ticaret Tarihi” , “ Konya Medreseleri” ve “Geçmişten Günümüze Konya Fotoğraf Albümü “ adlı üç yeni çalışma Konyalılar ile buluştu. Kitaplar Konyalılar tarafından büyük bir destek ve beğeni aldı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk kazandıran üç eser için şu ifadeleri yer verdi “Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi olarak yayınlamış olduğumuz Yeni İpek Yolu Konya Kitabı XVI “Konya Ticaret Tarihi”, “Konya Medreseleri” ve “Geçmişten Günümüze Konya Fotoğraf Albümü” adlı üç yeni eserimizi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Konya’nın ekonomi hayatına olduğu kadar kültür ve sanat hayatına da önemli katkılar sağlamaya devam Konya Ticaret Odası Konya’yı tüm yönleri ile ele alan özgün çalışmalar üreterek, tarihi ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak amacı ile çok sayıda eser kazandırmıştır. Her sayısında nitelikli, zengin, özgün ve önemli araştırmalara yer verdiğimiz özel sayılarımız bu birikimi ile neredeyse Konya ansiklopedisi niteliğindedir. Son yayınladığımız Yeni İpek Yolu Konya Kitabı XVI “Konya Ticaret Tarihi” bu anlamda önemli bir birikimi ortaya koymuştur. Tarih öncesi çağlardan günümüze geniş bir alanı kapsayan iki ciltlik eserde Çatalhöyük’ten günümüze Türkiye Selçuklu Devletinin Başkenti Konya’da Esnaf Örgütlenmesinden, Osmanlı’nın son döneminde yap-işlet-devret modeliyle kurularak faaliyette bulunan Konyalı şirketlere ve mukataa sistemine kadar birbirinden ilginç ve özgün akademik makalelerin yer aldığı Konya Ticaret Tarihi’ne ışık tutacak nitelikte ki araştırmalardan meydana gelmiştir. Yine Konya Medreseleri de ilk baskısından itibaren büyük ilgi görmüş, şehrimizin tarihteki eğitim hayatını ve bu alandaki zenginliklerini ortaya koyan özgün bir çalışmadır. Konya çağlar boyunca medreseler şehri olma özelliğini sürdürmüştür. Bu anlamda Konya Medreseleri adlı eserimiz ilk baskısından itibaren eğitim tarihimiz açısından önemli bir boşluğu doldurmuş, bu alandaki zenginliklerimizin yazılı hale getirildiği, alanında aranan özgün kaynaklardan birisi olmuştur. Geçmişten günümüze şehrin görüntülü hafızasını oluşturan Konya Fotoğraf Albümü, on sekizinci yüzyılın sonlarından günümüze şehrimizde yaşanan değişimi eski ve yeni fotoğraflarla gözler önüne seriyor. Tarihi eserlerin ve mekanların yer aldığı bu önemli eser, uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak yine Konya Ticaret Odası tarafından ortaya çıkarılmıştır. Her üç eserimizde şehrimizin tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini gelecek nesillere aktarma amacını taşımaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihte her zaman önemli bir şehir olan Konya’mızın bu güzelliklerini sizlerle paylaşmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyor, beğenerek okuyacağınızı ümit ediyorum. Saygılarımla” ifadelerine yer verdi. 

Her üç eserin Konya tarihi,kültürel ve sanatsal zenginlerin  gelecek nesillere aktarılması adına katkı ve destek sunan başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e, Osmanlı Dönemi Konya Medreseleri kitabını hazırlayan Doktor Öğretim Üyesi Caner Arabacı’ya,  Konya Kitabı XVI hazırlanmasında emeği geçen Doktor Öğretim Üyesi Caner Arabacı ve Abdulkadır Buluş’a, Geçmişten Günümüze Konya Fotoğraf Albümü’nün hazırlanmasında emeği geçen Özhan Say, Mustafa Akgöl, M. Fatih Özsoy’a teşekkür ediyorum.