İstanbul’umuzun Beyoğlu İlçesindeki İstiklâl Caddesi üzerinde geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen bombalı terör saldırısı sonucunda 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 81 vatandaşımız da yaralandı. Bu hain saldırı ile uzun süredir şehirlerde varlığını gösteremeyen terör, kanlı yüzünü bir kere daha ortaya koymuş oldu. 

Bu terör saldırısını gerçekleştiren teröristin aradan bir gün dahi geçmeden hemen yakalanması takdire şayandır. Bu sebeple güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Bu hainin arkasında bulunanların da tespit edilip yakalanması veya etkisiz hale getirilmesi şarttır.

Teröre karşı hükümetin yıllardır ortaya koyduğu kararlı tutumu, istihbaratımızın iyi çalışması ve güvenlik güçlerimizin içeride ve dışarıda yaptığı operasyonlar ile terörün beli kırılmış, terör örgütü PKK’ya büyük darbe vurulmuştur. 

Bu gelişmeden rahatsız olan başta ABD olmak üzere güya müttefiklerimiz ve dostlarımız olarak gördüğümüz bazı devletler ki - Batı devletlerinin tümü bu kategori içindedir- Türkiye’nin gelişmiş ülkeler içinde yer almasını istemediklerinden, ülkemizi zayıflatmak amacı ile PKK uzantısı olan PYD’ye her türlü yardım ve desteği vermekten geri durmamaktadırlar.

ABD ve Batı ülkeleri PYD’ye tırlar dolusu silah ve mühimmat gönderirken bir yandan da terör örgütü üyelerine silah kullanma ve savaş konularında eğitim veriyorlar. Bize dost görünen bu ülkelerin amacı, yapabilirlerse Türkiye’yi bölmek bunu yapamazlarsa bile ülkemizi terörle uğraştırarak gelişme ve kalkınmamızı durdurmaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye girmiş olduğu kalkınma hamlelerini olanca gücüyle sürdürecek, ABD ve batı ülkeleri amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Zira ABD’den ve batıdan daha büyük Allah var. Ülkemizde son yıllarda birçok alanda büyük gelişmeler yaşanıyor. Bu faaliyetler Allah’ın da yardımı ile durdurulamayacaktır.

İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısından sonra ABD’nin yayınladığı taziye mesajının İçişleri Bakanı’nın ağzıyla hükümetimiz tarafından kabul edilmemesi de çok önemli bir gelişmedir. ABD taziye mesajının reddedilmesi, ABD’nin, PKK uzantısı olan PYD’ye yaptığı yardım ve desteklere karşı gösterilen önemli bir tavırdır. Hükümetimizin oryaya koyduğu bu tavrı sonuna kadar destekliyoruz.  

İstanbul saldırısını gerçekleştiren teröristin Suriye uyruklu olduğundan hareketle, hükümetin iç savaş dolayısı ile Suriyelileri ülkemize kabul etmesini şiddetle eleştirenler var. Bu kişiler, bu bahaneyle ülkemizde mülteci olarak bulunan tüm Suriyelilere terörist gözü ile bakmaktadırlar. Bunlara şunu sormak lâzım.

Türkiye 40 yıldan bu yana terörle mücadele halindedir. Suriyeliler ülkemize gelmezden önce yıllarca hem de en yoğun olarak devam eden terör saldırılarını gerçekleştiren kimlerdi? Ülkemizde doğup büyüyen, Türk Vatandaşı olan, Türk kimliği taşıyan çok sayıda vatan haininin varlığından haberdar değil misiniz? Niçin sadece hükümeti eleştirmek için tüm Suriyelileri zan altında bırakıyorsunuz? İçlerinde benim de yakından tanıdığım öyle dürüst, öyle güzel insanlar var ki bunların Türkiye sevgilerini ifade etmek gerçekten zor. Bizim milletimizin içinde olduğu gibi her milletin içinde iyisi de kötüsü de vardır mutlaka… Bu sebeple Suriyelilere toptan aynı gözle bakmak yanlışlığından kurtulmak gerekiyor. 

Tek amaçları Cumhurbaşkanımızı yıkmak olan altılı masada bulunan farklı düşünce yapısındaki partilerin başını çeken CHP Genel Başkanı’nın, İstanbul terör saldırısı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada PKK’yı ağzına bile almaması nasıl izah edilebilir?

Altılı masanın gizli ortağı olan HDP’nin rahatsız olacağı endişesi ile PKK’yı ağzına almayan CHP Genel Başkanı, bu konuşmasından milletimizin rahatsız olacağını düşünmüyor mu?

PKK ve uzantılarına her türlü katkı ve yardımı yapan ABD ve batı ülkelerine giderek kendisine destek arayan CHP Genel Başkanı, acaba oralardan PKK’yı kınamayacağı gibi bir talimat mı almıştır? PKK’yı kınayamayan bu kişi yarın Cumhurbaşkanı olursa, PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar için nasıl bir tavır takınır acaba? Hem gizli ortağı HDP’yi küstürmemek hem de ABD ve batıdan tam destek alabilmek için, PKK’ya karşı verilen mücadeleden geri adım atarsa, ülkemizin bölünmenin eşiğine geleceği muhakkaktır. Bugün açıkça PKK’yı kınayamayan bir kişinin yarın o adımı atması beklenen bir gelişme olacaktır. Bunu böyle okumak gerekir. Buna rağmen hâlâ CHP’nin ardında gitmeye devam eden sağ partilere de diyecek bir şey bulamıyorum.

Diğer yandan Avrupa Birliğine girmek uğruna ülkemizde kaldırılan idam yasasının tekrar getirilmesi zaruret halini almıştır. Şimdi bu terör saldırısını gerçekleştiren hain terörist hapishanede beslenecektir. Yaptığı saldırı ile birçok masum vatandaşın kanına giren bu katilin idam edilmesi şarttır. Ülkemizden idam kaldırılmasa idi, buna verilecek ceza mutlaka idam olurdu.

İdam cezası caydırıcı bir cezadır. İşlenecek bazı suç ve eylemleri ancak caydırıcı cezalarla yok edebilirsiniz. Yakalandığı zaman idam edileceğini bilen bir kişi böyle bir eyleme teşebbüs dahi edemez. Yaratıcımız olan Cenab-ı Hak yarattığı insanın yapısını en iyi bilendir. Bu sebeple bu tür eylemleri ve katliamları önlemek için kısası getirmiş ve “Kısasta Hayat Vardır” buyurmuştur. Hakikaten kısasta hayat vardır. Şimdi idam cezası olsa idi bu kişi asılacağı korkusuyla bu eylemi yapamayacak ve masum insanlar ölmeyecekti. Ama şimdi ülkemizde caydırıcı bir ceza olmadığı için bu tür eylemler hainler tarafından rahatlıkla gerçekleştirilmektedir.

Beklentimiz, temennimiz ve ümidimiz bir an önce terör saldırılarının durdurulmasıdır. İnsanımızın en çok önem verdiği konu can güvenliği arkasından da ekonomik rahatlık ve inanç özgürlüğü konularıdır. Bu konularda başarılı olan yönetimlerin ömrünün uzun olacağı muhakkaktır. Yıllardır bu konularla ilgili büyük oranda şikâyeti olmayan milletimizin tercihi Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bundan sonra da her üç konuda da başarıya götürecek bir yol izleneceğini tahmin ve ümit diyorum. Yazımı ‘Hainler’ başlıklı şiirimle tamamlıyorum. Sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.

HAİNLER

Boş durmaz hain olan, ifsat eder milleti,

Ülkeme lâyık görür, en alçakça zilleti,

Yurduma sarmak ister, öldürücü illeti,

Hepsi birer proje, plandır bu hainler.

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler,

-

Düşmanla işbirliği yapmaktan hiç çekinmez,

Namertliktir kimliği, bundan zerre yakınmaz,

Kanlarına işlemiş, hainlikten sakınmaz,

Milletin çok âhını alandır bu hainler.

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler,

-

Bizden biri gibidir, gizlemekte kendini,

Münafıklık içinde, uygular hep fendini,

Hainlikte sınır yok, satar vatanı, dini,

Her türlü kötülüğe dalandır bu hainler.

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler,

-

Dost bildiklerimizin gördük ihanetini,

Kullanıyor sürekli meşum melanetini,

Ne kadar gizlese de anlarız niyetini,

Ülkemizi huzursuz kılandır bu hainler.

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler,

-

Birlik beraberliği bozmaktır tek gayesi,

Aslı hangi milletten, karışıktır künyesi,

Karakteri bozulmuş, ifsat olmuş mayası,

Nerede nifak varsa, bulandır bu hainler.

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler,

-

Birlik olur düşmanla, bombaları patlatır,

Münafıklık zirvede, hepimizi atlatır,

İçten içe kemirir, bünyemizi çatlatır,

Hep küffarın safında olandır bu hainler,

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler,

-

Patlatılan bombalar, yüreğimizi yakar,

Bu ihanet merkezi, kalplere nifak sokar,

Müslüman Türk halkına, kin ve nefretle bakar,

Tüm değerlerimizi çalandır bu hainler,

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler.

-

Nifaklarıyla onlar, toplumu inletirler,

Devletin her sırrını düşmana dinletirler,

Milletin feryadını göklerde çınlatırlar,

Halkı şer ateşine, salandır bu hainler,

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler.

-

Hilalin karşısında, hep haçın yanındadır,

Bozukluk hem geninde, hem de tüm kanındadır,

Din, iman, vatan değil tek derdi canındadır,

Cehalet döneminden kalandır bu hainler,

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler.

-

Hain olan durmaz ki çevirir hep entrika,

Milletimin içine salmaktadır tefrika,

İhaneti yapana idam gelsin mutlaka,

Kalpleri alçaklıkla dolandır bu hainler,

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler.

-

Vatan, millet düşmanı vazgeçmez bu çabadan,

İhaneti uğruna, geçer ana babadan,

Ey kardeşim uzak dur, suyu bozuk membadan,

Er geç bir balon gibi, solandır bu hainler,

Durmaz fitne üretir, yılandır bu hainler.

SALİH SEDAT ERSÖZ