İnternet teknolojisi, son zamanların en hızlı büyüyen ve gelişmeleri sayesinde tüm sektörlerin, bireysel kullanıcıların ve şirketlerin önemli bir iş alanı oldu. Dünyanın her yerinde kullanılan internet teknolojisi, sosyal medya ağları, internet web siteleri veya benzeri platformlar üzerinden hareket eder, “üretici-tüketici” arasında bir bağın oluşmasına yardımcı olur. Üretici ve tüketici örneğini farklı mecralarda değerlendirmek de mümkündür, işin özeti olarak “insanlar arası iletişimin temel noktası internet siteleridir” demek mümkündür. Tabi ki internet sitelerinde insanlar birbirleriyle iletişim kurabilir, ticaret yapabilir veya hizmet paylaşabilirler. Ancak önemli olan burada internet sitesinin sahibinin hangi konulara dikkat etmesi gerektiğini bilmesidir. Tabi caizse “bodoslama” bir mantık ile site kurup bırakmakla beklentilerin değil elde edilmesi, sadece paranın boşa harcanması durumu söz konusu olur. Yani işin özeti olarak bir internet sitesinin; amacı, hedefi ve işleyiş şekli çok önemlidir. Sektörde tüm bunların toplamına verilen isim “SEO” yani “arama motoru optimizasyonu”dur. Arama motoru optimizasyonu; Google, Yandex, Bing, Yahoo başta olmak üzere bilinen ve bilinmeyen diğer tüm arama motorlarında web sitenin üst sıralarda çıkması amacı ile yapılan işlemlerin toplamıdır. Sitenin işleyişi, hedefe ulaşırken yapılan çalışmalar vs. tüm bunları her site sahibinin bilmesini beklemek doğru değildir. Bunun için profesyonel bir SEO ajansı olan Metafor gibi işinde uzman firmalar hizmet vererek müşteri beklentilerini karşılayarak sitelerin hak ettikleri yerlere ulaşmasını sağlarlar.

Metafor neler yapar?

Teknoloji ve internet dünyasında deyim yerinde ise “zirveye çıkmak” için bazı işlemlerin yapılması gerekmektedir. Genel toplamda buna “reklam” adı verilse de söz konusu internet siteleri olduğunda “reklam” tabirinin daha geniş anlamda incelenmesi gerekmektedir. Herhangi bir reel hizmet veren bir kurum, reklam yaptığında, yol kenarlarında bulunan bilboardları kullanır, TV reklamları veya gazete reklamları verir. Akabinde şirketin yakın yerlerinde adresi gösteren levhalar kullanır. Böylelikle müşterileri kendi ağına çekmeye çalışır. Reel dünyada reklamlar bu şekilde yapılırken internet dünyasında da mantık ve amaç aynı olsa da çalışmalar farklılık gösterir. Örneğin bir web sitenin arama motorlarında hedef kelimesinde ilk sıralarda çıkması için bazı SEO çalışmaları yapılır. SEO, tek bir anlamda incelenmeyecek temel olarak “iç seo” ve “dış seo” başlıkları altında incelenebilecek geniş bir konudur. Metafor bu iki alanın en ince detaylarına inerek bir sitenin işleyişinin stabil olmasını sağlar, gerekli mecralarda reklam çalışmaları yapar, sitenin iç optimizasyonu ile ilgili gerekli eksiklikleri giderir, analiz ve sonuçlarını ortaya döktükten sonra gerekli olan çalışmaları başlatır. Yani işin toplamında reel firma örneğinde olduğu gibi gerekli reklam işlerini doğru biçimde yaparak son kertede şirkete yakın yerlere gelindiğinde yani “arama motorunda hedef kelime aratıldığında” siteyi en üst sıralara çıkartarak müşteriyi içeri çeker.

Çalışmalar nasıl yürür?

Geniş uzman kadroya sahip olan Metafor yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir sitenin genel işleyişinden, teknik analizlerine varıncaya kadar en ince ayrıntıyı hesapladıktan sonra sitenin başta iç seo çalışmalarını yapar, bu çalışmalar bittikten sonra işin önemli bir boyutu olan dış seo çalışmalarına başlar. Amaca ulaşıncaya kadar değişik yöntem ve stratejiler kullanarak arama motorlarına sağlıklı ve özgün bir web site sunar ve neticede site sahibi istediği hedefe ulaşır. Tüm bu işlemlerin işleyişi ve diğer detayları hakkında bilgi edinmek için iletişim numarasından firmaya ulaşabilir, destek talebinde bulunabilirsiniz.

Kaynak: https://www.metafor.com/

Editör: TE Bilişim