Ticari, endüstriyel ve tarım makinelerinde müşteriye özel jant üreticilerinden biri olan Ümit Jant, üretim kapasitesi ve otomasyondaki yatırım planlamalarıyla, global bir firma olma yolunda ilerliyor. Ümit Jant, yüzde 40 ihracat üretim hacmiyle ve çeşitli çap ve tabanlarla tüketiciye muhtelif ürünler sunarak ürün yelpazesini genişletiyor. Satış Sonrası Hizmetler ve Finans Müdürü Osman Selçuk Ümit, kuruluşu 1974 yılında dayanan ve 3 kuşaktır süregelen Ümit Jant’ın üretim hacmi ve Konya sanayisinin gidişatı hakkında bilgilendirdi. Ümit, müşteriye özel olarak tasarlanan ve spesifik olarak üretilen ürünlerin otomasyon sürecinin planlanması ve sektörün geleceği hakkında konuştu.

‘ARAÇ TEKNOLOJİSİ DEĞİŞTİKÇE GELİŞTİRİYORUZ’

1970’li yıllar Konya’sında römork imalatının çok olmasıyla birlikte römork jantı üretmekle sektöre başlayan Ümit Jant, bugün geniş ürün yelpazesiyle ve 60’a yakın personeliyle tüm dünya ülkelerine hizmet veriyor. Türkiye tarımının başkenti Konya’da başta tarım makinesi jantı olmak üzere çiftçi ve üreticilere hitap eden Ümit Jant, yeni kuşak havalı mibzerlerin ince jantlarından, yüke dayanıklı ağır iş makinaları jantları ve isteğe bağlı özel araç jantlarına kadar birçok çeşitte sipariş usulü üretim yapmakta.

Osman Sekçuk Ümi̇t (2) Copy

ÜRETİMİN YÜZDE 40’I İHRACAT

Hatadan dönülsün! Hatadan dönülsün!

Sektörün her an değişim gerektirdiğini bildiren Osman Selçuk Ümit, sektörün yüksek yatırım maliyeti gerektirmesinin yanında bir de özel üretim harcamalarının olduğunu söyledi. Yenilenen teknoloji ve gelişen araçlarla birlikte müşterinin taleplerinin de farklılaştığına dikkat çeken Ümit, ürünlerde yıldan yıla değişim ve gelişim kat edildiğini aktardı. 2018 yılından bu yana ihracata yoğunlaşarak ihracat oranını yüzde 40’a çıkardıklarını bildiren Ümit; İspanya, Fransa, Almanya, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeyle iş birliği yaptıklarını ifade etti.

EMİN ADIMLARLA DAHA İYİYE!

Türkiye tarımının başkenti Konya’da tarım aletlerine dayalı bir üretim kolunda oldukları için kendilerini şanslı sayan Ümit, sektörün hakkını verdiklerini de söylemeyi ihmal etmedi. Ümit, Konya’da tarım ve tarım aletleri üretiminde bir duraksama süreci yaşanmamasının, aksine pandemi sürecini bile güzel geçtiğini vurgularken son dönemlerde yurt dışında Türk mallarının pahalı kalmasından dert yakındı. Bu sürecin geçici olduğunu düşünen Ümit, 2023 yılı hedeflerini de emin adımlarla gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kapasite artırım hedefiyle yeni yıla giren Ümit, hedeflerin kendilerini daha büyük hedeflere ittiğini ve her zaman zaman daha iyisi ve daha fazlasını üretmek için çabaladıklarını belirtti. Ümit ayrıca Ümit Jant olarak Ya da su an yeni tesis yatırımı içerisinde olduklarını ve 2025 yılında devreye alacaklarının bilgisini paylaştı.

EL DEĞMEDEN JANT ÜRETİMİ

Gelişen teknolojiyle birlikte araçların günden güne yenilenmesiyle birlikte gelişimi ihmal etmeyen Ümit Jant, üretim çeşitliliğini arttırarak sektöre hitap ediyor. Üretimde otomasyona geçiş süreciyle ilgili çalışmalara başladıklarını da bildiren Ümit, Ümit Jant olarak yıllık yaklaşık 300 bine yakın üretim yaptıklarını belirtti. Arz talep dengesinin karşılanmasında bir sorun yaşamadıklarını ancak ihracat ve üretimi artırmak amacıyla otomasyon sistemine geçiş yapma hedefleri olduğunu söyledi. Bu kapsamda teknolojiye yönelen Ümit Jant, bu kapsamda yatırım planlarına başladıklarının altını çizdi. Uzun vadeli hedeflerinin el değmeden üretim olduğunu aktaran Ümit, “Ümit Jant olarak uzun vadede tam otomatik bir hatta üretim yapmayı hedefliyoruz. Ham madde olarak giren bir ürünün neredeyse el değmeden üretildiği bir imalat hayaliyle emin adımlarla ilerliyoruz. Satış sonrası hizmet birimine giren servis süreciyle alakalı yatırımlarımız var, Ümit Jant ismini daha görünür hale getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu. Bu noktada gelişim için uluslararası fuarlara katıldıklarını söyleyen Ümit, yurt dışı fuarlarda Ümit Jant’ı tanıtarak pazar ve network ağını geliştirdiklerinin altını çizdi.

Img 9399 Copy

‘ARZ KARŞILANIRKEN ÜRÜNÜN REKLAMI DA YAPILMALI’

Konya’nın sanayi geleceği hakkında konuşan Ümit, Konya sanayisinde değirmen, otomotiv parçası ve tarım aletleri ve deri ayakkabıcılık gibi sektörlerde birçok firmanın güzel işler yapmasına rağmen Konya’da bir markalaşma olmamasından dert yakındı. Bu konuda diğer şehirlerden örnekler veren Ümit, Konya’da çok değerli firmaların olması ve işlerin yapılmasına rağmen küçük ve orta ölçekli büyümeden kaynaklı olarak bu firmaların büyümediğini ifade etti. Dünya üzerindeki büyük firmaların doğuşlarının küçük bir yerle başladığını vurgulayan Ümit, bir alanda üretim yapmanın değil; sektörün ihtiyacını karşılayacak üretimi yapanın ve ismini yurt dışında da duyurabilmenin daha etkili olduğunu söyledi. Ümit, bu üretim ve tanıtım sürecinin Konya’da da oluşmasını diledi.

Kaynak: ABDULLAH AKİF SOLAK