Herkesin bir hayat hikayesi var, herkesin kendine ilke edindiği değerler var benim de en önemli değerim haklının hakkını teslim etmektir. Haksızlık yapılan yeri aşındırmam, haksızlığa meyledeni ise asla saymam. Bana dünyaları verdiler, hakkımı vermediler diyen insanla; haklı olduğumu biliyorum kimse bilmese de olur diyen insanın iç huzuru aynı değildir.

Kimseye saygısızlık etmem, değer kıymet bilmediğim yerde de durmam. Karşımdaki insana nasıl davranıyorsam ondan da beklediğim tavır budur. Fazlasına gerek yoktur. İnsanlara verdiğim değerin onda birini alsam şükrederim. İnce düşünmek imtihanımdır, düşüncesiz insanlar kaderim. Sınırlarım vardır, aşana tavrım nettir. Ortam yoktur! Ya hep ya hiç. Zoru severim ama kimseye zorluk çıkarmam. Sabırlıyımdır ama bir bam telim vardır attığı zaman yerimde duramam. Dobrayımdır. Sözümü sakınmam ama dilimi boş yere hiç yormam.

Kimseyle derdim yoktur, kimsenin de derdi olmak istemem. Uğraşılması zor anlaşılması kolay bir insanımdır. Bana nasıl gelirseniz size öyle gelirim değil, bana kötü gelseniz bile kararı ben veririm. Değer mi diye kendime sorarım? Yolumu ona göre seçerim. Hakkımda konuşulanlar kendi tezahürleridir. Hiç aldırış etmem. Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğim şeyi de arkasından söylemem. Bir inat damarım vardır asla değişmem. Dediğim dedik değilim, diyeceklerimi dinle beni anlayacaksın derim. Çünkü haklı olmadığım hiçbir davayı gütmem.

İyi bir gözlemciyimdir. Detaylarda boğulur ama net kararlar veririm. Dinlemeyi çok severim. Görüş almak kazancımdır görüş belirtmek için sıramı beklerim. Kimsenin hayatına merak duymam hayatımla ilgilenenlere de tavsiyemdir.

Heveslerimin vakti geçse de huzuru aramaktan geri durmam. Cesaret kazanılan bir şeydir ben kaybederek kazandığım için gücüm çok sağlamdır. Ama bir o kadar da kırılgan umutlarım vardır. Yetişemeyeceğim bir yer varsa geçmiştedir. Ondan gayrısına koşmam yeter bilirim. Hayatta imrendiğim tek şey telaşları olan insanlardır. Yaşamak için telaşım yoktur. Ön yargılı olmaktan kaçınırım, her duruma olaya temkinli yaklaşırım. Yerine göre fedakarlıklar yaparım ama çıkar ilişkisine döndüğü yerde bırakırım. Kimseyi kullanmam niyeti bu yönde olanlara da izin vermem.

Kısacası diye bir açıklamam yok uzunca bir tabirle karşınızdayım. Dünyada durduğum yer kadarım, ölçümü bilirim. Böbürlenmem, küçük görmem, kendimle hiç övünmem. Herkesle samimi olmayışım kalabalıklar yalnızı oluşumdandır. Yakınlarımdan bir fayda görmediğimden uzaktakilerden bir şey beklemem. Ne yaşadımsa kendime kadar. Bir de kardeşlerime. Sevginizi değil saygınızı isterim gerisini kendim hallederim…

Hayat kişinin içinden meydana gelir, etraftan değil. İsmet Özel der ki, "İnsanın elinde derin veya sığ bir hayata sahip çıkmaktan başka bir erk yoktur." Hayatımı erdemlerimle tamamlamaktan başka bir gayem yoktur. Sizlerden de tek isteğim, sahibi olmadığınız hayatın yorgunu olmayın...