SÜRGÜN İNEK Filmine Gidiniz
Küfürsüz, argosuz bir komedi filmi seyretmek istiyorsanız 28 Şubat Cuma gününden beri şehrimizde gösterimde olan SÜRGÜN İNEK filmine gidiniz.
Ünlü sanatçı Hasan KAÇAN yine güzel bir çalışmayla karşımızda. Ekmek Teknesi dizisinin unutulmaya “Heredot Cevdet” tiplemesi beyaz perdede de başarısını tekrarlıyor.
“1000 yılın komedisi” iddiasıyla 28 Şubat 1997'ye mizah yoluyla eleştiriler yapan filmin esas konusu, 2009 yılında Malatya'nın bir köyünde yaşanan bir SARI İNEK vakası.
Belki hatırlayacaksınız, köy yerinde sahibinden kaçan bir inek, girdiği ilkokulun bahçesindeki büste çarpar ve kırar.
Milli eğitim Müdürlüğü, derhal bir soruşturma açar ve köylülerin ifadesini alır.
Elbette ineğin sahipleri korku içindedir. İnek acele elden çıkarılarak komşu köye gönderilir. Yıl 2009, yer Türkiye. Bu ülke gerçeğinin, sinema diliyle anlatılması için 28 Şubat'ta göndermeler yapılmış.
Seçim döneminden geçiyoruz. Adaylardan bu güzel filme gitmelerini, destek vermelerini beklerdik; ama henüz duymadık.
Küfürsüz, argosuz komedi filmine en son ne zaman rastladınız?
SÜRGÜN İNEK filmine 97 plakalı araçlardan, caminin altındaki karate kurslarına, Plevne Türküsündeki Osman Paşa'nın acilen değiştirilmesinden, politika dalkavukluğunun uç örneklerine kadar başarılı tespitler var.
Bu yaz Muğla- Yatağan, Bozüyük Köyünde çekilen filim, EYVAH EYVAH ve DÜĞÜN DERNEK gibi köy merkezli.
Filmin sonunda iki otobüs dolu çevrecinin Taksim'e değil de köye gelişi, “Sürgün İnek Platformu” kurulması, canlı yayınlar sayesinde konunun Türkiye gündemine taşınması seyirciyi gülümseten ve düşündüren sahnelerle doluydu.
Esasen filmin başarısı burada gizli; gülümsetiyor ve düşündürüyor.
KAZ GÖNDERSEM YOLAR MISIN?
“Recep İvedik -4” filmi ülkemizde 306 sinemada birden gösteriliyor.
21 Şubat'ta seyircileriyle buluşan film ilk haftada 857 bin bilete ulaşarak tarihi bir rekora imza attı. Bu tarihi hâsılattan Recep İvedik'e kalan para 10 milyon liraya ulaştı.
Kıymetli okuyucular, SÜRGÜN İNEK filminde salonun yarısı bile dolmamıştı.
Karanlığa kızma, bir mum yak!
Küfürden, argodan, seviyesizlikten şikâyet etme
İşte filim: SÜRGÜN İNEK.