Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun 2. haftasında Medipol Başakşehir’i konuk eden İttifak Holding Konyaspor’umuz güzel futbolu ile taraftarının gönlünde taht kurmayı sürdürüyor. Konyaspor’umuz yaklaşık 1,5 yıl sonra stadyumdaki yerini aldı. Ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan salgın sebebiyle tribünlerde eski doluluğu göremesek de aşı olan taraftarlar MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nun yolunu erkenden tuttu. İlk yarıda istediği oyunu ortaya koyamayan İttifak Holding Konyaspor adeta ikinci yarıda sahada rakibini oldukça etkisiz bıraktı. İkinci yarıya hızlı başlayan İttifak Holding Konyaspor, 51. dakikada Endri Çekiçi’nin muhteşem golüyle skorda 1-1 ile dengeyi yakaladı. Karşılıklı ataklarla geçilen bölümlerde 87. dakikada son dakikaların adamı, kritik gollerin sahibi Sokol Cikalleshi’nin kafa golüyle 2-1 öne geçen İttifak Holding Konyaspor’umuz, üstünlüğünü kalan bölümlerde korumasını bildi ve mücadeleden 2-1’lik skorla galip ayrıldı.

Konyaspor skordan bağımsız oyun yapısıyla tamamen kabuk değiştirmiş bir görüntüyü hem Sivaspor hem de Başakşehir maçında gösterdi. Konyaspor’da geçmiş yıllardaki durağanlık ve dağınık oyundan eser kalma. Konyaspor hızlı, hareketli ve hücum hattında çok daha akıcı ve organize bir takım oldu. İlhan Hocanın eli bu takıma değerken, İlhan Hocanın hırsı da oyucuların oyununu etkiledi. Takımımıza yönetim tarafından alınacak bir forvetin takımı bambaşka yapacağına inanıyorum. Konyaspor takımı oynadığı futbol ile bir kez daha şunu gösteriyor ki bu şehrin en önemli ortak değeri ve duygu birlikteliğini sağlayan en büyük unsuru. Sürekli paçasından çekmek yerine bu değere sıkı sıkıya sarılmamız şart. Şu istatistiği de atlamadan geçemeyeceğim. Konyaspor, son 18 sezondur Süper Lig’de ilk iç saha maçını kaybetmiyor. Özellikle Konya protokolünün ilk maçta tribünde yer alması atılan gollerle birlikte sevinmeleri de her şehre nasip olmayacak bir durum. İnşallah bu sinerji Konyaspor’u başarıya taşıyacak. Evimizde oynadığımız ilk maçta yeterince taraftar olmasa da önümüzdeki maçlarda takımını yalnız bırakmak istemeyen Konyaspor taraftarının aşılarını olarak stadyumda yerlerini alacağına inanıyorum. Çünkü stadımıza seyirci, takımımıza da gol çok yakışıyor.

Konyaspor Başkan Yönünden de Şanslı

İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen göreve geldiği günden itibaren taraftarın gönlünde taht kurdu. Başkan Özgökçen taraftarla, futbolcularla, Konya kamuoyuyla ve protokolüyle Konyaspor’un başarısı için büyük gayret gösteriyor. Fatih Özgökçen’in özellikle Başakşehir maçının ardından kalecimiz İbrahim Sehic’e sarılması, başkanın vizyon ve samimiyetini bir kez daha gösterdi. Mevcut yönetim Konyaspor için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Yapmaya da devam edeceklerini her fırsatta dile getiriyor. Ben de bu güzel yürekli insanların sonuna kadar yanında olacağım ve onları destekleyeceğim...