Konyaspor’un Kosovalı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi durdurulamıyor. Teknik Direktör İlhan Palut ile bambaşka bir seviyeye bürünen yıldız futbolcu hafta hafta performansının üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor. Sezona istediği gibi başlayamayan ancak haftalar geçtikçe fiziksel anlamda da gelişme gösteren 25 yaşındaki futbolcu bu sezon lig ve kupa olmak üzere 34 maça çıktı. Süper Lig’de 32 maçta forma giyen Zymer Bytyqi, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta görev aldı.

Konyaspor’un başarısında önemli bir yere sahip olan Zymer, Guilherme Sitya ile rakiplerinin sağ kanatlarını kendilerinin ise sol kanatlarını etkili bir şekilde kullanırken, skor üretmeye de devam ediyor. Oynadığı 32 maç sonunda 6 gol, 6 asistlik bir performans sergileyen kanat oyuncusu, adından sıkça bahsettiriyor. Bu sezon Çaykur Rizespor ağlarını iki kez Giresunspor, Başakşehir, Fenerbahçe ve Göztepe ağlarını ise birer kez sarsan Zymer Bytyqi, 6 gollük bir katkı sağladı. Bunun yanı sıra Başakşehir, Kasımpaşa, Karagümrük, Alanyaspor, Galatasaray ve Gaziantep FK maçında da birer asist yapan başarılı futbolcu teknik heyette tam puan almayı başardı. Özellikle son 8 haftada Konyaspor’un attığı 16 golün 7’sinde imzası bulunan Zymer, bu süreçte 4 gol, 3 asistlik bir performans sergileyerek ön plana çıktı.

Son olarak ise iç sahada oynanan ve 4-1 kazanılan Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasında Endri Çekiçi’nin attığı golde ceza alanına iyi bir orta kesen Kosovalı futbolcu taraftarlarında takdirini topladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim