Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Süper Lig’in 16. Haftasını BAY geçen temsilcimiz Anadolu Kartalı Konyaspor, bu hafta zirve yolunda çok önemli bir maça daha çıkacak. Süper Lig’de 16. haftayı BAY geçmesi nedeniyle Sivassspor maçına daha iyi hazırlanma fırsatı elde eden Konyaspor, bu maçı kazanarak üst sıralardaki konumunu sağlamlaştırmak istiyor.

‘PALUT UYARDI’

Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde hafta içi boyunca çalışmalarını sürdüren Konyaspor, özellikle dar alanda pas çalışması yaptı. Hücum organizasyonları çalışan yeşil beyazlılar, taktik antrenmanlar üzerinde durdu. Önceki hafta Alanyaspor maçında yapılan bireysel hatalar nedeniyle galibiyeti kaçıran Konyaspor, bu kez aynı hataya düşmek istemiyor. Palut, oyuncularını özellikle ne yapmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Palut, Sivasspor karşısında gerekli planını yaptı.

‘ENDRİ’NİN FORMA GİYMESİ BEKLENİYOR’

Geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Endri Çekici, takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Alanyaspor maçında riske edilmeyen ofansif orta saha oyuncusu Endri Çekici, görev verilmesi halinde Sivasspor karşısında forma giyebilecek duruma geldi. Takımda moraller yerindeyken, Konyaspor özellikle iç saha maçlarında puan kaybetmek istemiyor.

‘SİVASSPOR’DA ESKİKLER VAR’

Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Müsabakayı hakem Ümit Öztürk yönetecek. Ligde geride kalan 16 haftada 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi yaşayan Sivas temsilcisi, 14 puan topladı. Süper Lig'deki son 6 maçında birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan alan Sivasspor, 4 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı. Kırmızı-beyazlı ekipte Konyaspor maçı öncesi Leke James, Aaron Appindangoye ve Murat Paluli'nin sakatlığı bulunuyor.

‘ARALARINDA EŞİTLİK VAR’

Arabam.com Konyaspor ile Demir Grup Sivasspor, Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1. Lig dahil olmak üzere tarihlerinde 44 defa karşı karşıya geldi. Bugün ki karşılaşmalar ile birlikte Konyaspor ve Sivasspor 45’inci defa kozlarını paylaşmış olacak. Konyaspor geride kalan 44 maçta 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 yenilgi aldı. Konyaspor bu maçı kazandığı takdirde rakibine karşı 1 maç öne geçme fırsatı yakalayacak.

‘KENDİ SAHASINDA ÜSTÜN’

Konyaspor genel galibiyet serileri eşit olsa da rakibine karşı kendi sahasında üstünlük kurmayı başardı. Yeşil beyazlılar, 12 galibiyet elde etti. Sivasspor ile 6 kez berabere kalan Konyaspor, kendi sahasında ise sadece 3 kez mağlup olarak büyük bir üstünlük kurdu.

‘PALUT 11’İNİ ŞEKİLLENDİRDİ’

Teknik Direktör İlhan Palut ise Sivasspor karşısındaki ilk 11’rini belirledi. Palut, kalede tecrübeli isim İbrahim Sehic’e görev verecek. Sağ bekte Ahmet Oğuz, stoperlerde ise Francisco Calvo, Adil Demirbağ görev yapacak. Sol bekte ise Guilherme görev yapacak. Konyaspor’da merkez orta sahada ise Amir Hadziahmetovic oynayacak. Palut’un geçen hafta verim alamadığı Pavicic’i bu kez yedek soyundurması bekleniyor. Zymer’in durumu ise sakatlığı nedeniyle belirsizliğini halen koruyor. Konyaspor’un gol yollarında ki umudu ise Mame Diouf olacak. Konyaspor bu maçı kazanarak Alanyaspor karşısında yaşanan puan kaybını telafi etmek istiyor.

SAMET AKTAŞ

++++++++++++++++++++++++

Editör: TE Bilişim