İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan ve yüzme branşında aldığı ödüller ile kendini kanıtlayan Şevval Beren Mutlu, yüzmede kendini daha özgür hissettiğini ifade etti. Başarıya giden yolda büyük emer harcadığını kaydeden Mutlu, duygularını havuzda yanşattığını Araştırmacı-Yazar Alaaddin Aladağ’a anlattı. İşte o keyifli röportaj…

Yüzmeyle olan serüveniz ne zaman ve nasıl başladı?

Yüzmeye 7 yaşında başladım. Daha önce fizyoterapi amacıyla gidiyordum. Bu ani gelişti. Benim eski antrenörüm ve takım arkadaşım bir haber sitesine çıkıyor. Engellileri spora yönlendirin diye. Annem de o gün akşamı bütün antrenörlere yazıyor. Antrenörüm bir buçuk ay sonra cevap veriyor. Oradan bireysel olarak yüzmeye başlıyorum. Antrenörümden cevap geliyor. Cuma günü 7.30 havuzda ol deniliyor. Annem şok oluyor. Hoca kabul edince o da şaşırıyor. Böylelikle yüzme serüvenimim başlamış oldu.

Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde

Yüzmek sizin için ne ifade ediyor?

Yüzme de ben özgürlük buluyorum. Yüzme de kendimi çok özgür hissediyorum havuzun içinde. Duygularımı havuzda yansıtıyorum. Suyun içinde derecelerim kötü geldiğinde kendimi ben çok havuzda belli ediyorum. Özgür olduğumu suda hissediyorum.

Size İlham veren yüzücüler kimlerdir?

Çok ama var aslında. Beytullah Eroğlu Koral Berkin Kutlu ve İlkay bu üçlü.

Başarılı bir sporcu olmak için ne gibi fedakârlıklar gerekiyor?

Hem okul hem yüzme olunca. Hem derslere asılman gerekiyor hem spora asılman gerekiyor. İkisini birlikte yürütmek çok zor. Geceleri ders çalışıyorum. Sabahları havuza gidiyorum. Sabah 5’te antrenman oluyordu. Kalkıyordum antrenmana gidiyordum. Oradan saçlarımı kurutmadan okula okuldan tekrar havuza gidiyordum. Çok aşırı yorucu idi ama değdi. Emeklerime değiyor.

Yüzmenin size kazandıkları nelerdir?

Kendimi daha iyi ifade ediyorum. Şöyle yüzmeye başlamadan önce utangaç kendi içine kapalı en ufak şeyde eve tıkılıp kalıyordum. Yüzmeye başlayınca öz güvenim arttı.

İslami Dayanışma Oyunları sizin için nasıl bir deneyim oldu?

İslam Dayanışma Oyunları çok iyi bir yarış ve olimpiyat aslında. Bundan bir önce Almanya’ya gitmiştim. Orada da güzel geçmişti ama burada insanın kendi ülkesinde olması ayrı bir mutluluk veriyor.

Konya için neler söylerseniz?

Konya çok güzel bir şehir. Benim çok hoşuma gitti. Önceden de çok anlatıyordu. Benimde hoşuma gidiyordu. Gelip görmekte nasip oldu.5.İslami Dayanışma Oyunları'nda Şevval Beren Mutlu para yüzme kadınlarda altın madalyanın sahibi olmuştu. Şevval Beren Mutlu, para yüzme kadınlar S6-10 sınıfı 100m sırtüstü finalinde altın madalya kazanmış ve takdir toplamıştı. Milli sporcu hedeflerine ulaşmak için antrenmanlarına ara vermeden devam ediyor.

Editör: TE Bilişim