Konyaspor’da transfer çalışmaları sürerken şu ana dek 3 isim kadroya dahil edildi. Bruno Paz, Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel’i kadrosuna katan Anadolu Kartalı, kaleci ve santrfor transferlerinde de kolları sıvadı. Yeşil-Beyazlılarda Abdülkerim ve Amir bilmecesi devam ederken yönetim 18 Haziran’a kadar transferleri bitirme adına yoğun mesaiye girdi

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan sezonu üçüncü sırada tamamlayan Konyaspor, yeni sezona fırtına gibi girdi. Şu ana dek 3 oyuncuyu kadrosuna katan temsilcimiz, kaleci ve santrfor transferlerinde yoğun mesaiye girdi. Yeşil-Beyazlılar, kaleci için yerli oyuncularla görüşürken santrfor noktasında gündemine aldığı yabancı oyuncularla dirsek teması kurdu. 18 Haziran’da Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.

ŞU ANA KADAR 3 TRANSFERDE BEDELSİZ

Yeni sezon planlaması doğrultusunda transfer çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren Konyaspor, şu ana dek 3 oyuncuyu kadrosuna dahil ederken bonservis bedeli ödemedi. İlk olarak Sporting Lizbon’dan Bruno Paz’ı kadrosuna dahil eden Yeşil-Beyazlı kulüp, Portekizli isimle 2+1 yıllık sözleşme imzalarken oyuncunun kulübene bonservis bedeli ödemedi. Oyuncunun olası satışının olması durumunda ise Sporting Lizbon’a yüzde 25 payın verileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel’i kadrosuna katan Konyaspor, her iki sağ bek için hem Sivasspor hem de Altay’a belli bir ücret ödemedi. Sözleşmeleri sona eren iki futbolcu içinde öncen anlaşma sağlayan Anadolu Kartalı, önemli bir transfer başarısına imza atarak camianın alkışını topladı.

ABDÜLKERİM VE AMİR BİLMECESİ

Konyaspor’un geride kalan sezonda göze batan oyuncuları Abdülkerim Bardakcı ve Amir Hadziahmetovic için Türkiye’den Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Yeşil-Beyazlılara teklifini iletti. Konyaspor oyuncularından yüksek gelir beklerken söz konusu takımlardan en yüksek fiyatı veren Fenerbahçe olarak ön plana çıkıyor. İstanbul ekibi Abdülkerim ve Amir için Konyaspor’a teklifini iletirken yönetim en uygun kararı vermek adına süre istedi. Bunun yanı sıra yurtdışından bazı kulüpler tarafından da takip edilen Abdülkerim ve Amir için henüz beklenen teklif kulübe ulaşmadı. Avrupa ekiplerinin fiyatları çok fazla iç açmazken Konyaspor beklemeye geçti. Kamp süresine kadar kadrodaki eksiklerini tamamlamak isteyen Yeşil-Beyazlılar, takımdan ayrılması kuvvetle muhtemel oyuncuların transferinin resmiyete kavuşması ve kulübün maddi anlamda iyi bir gelir elde edebilmesi için yoğun uğraş veriyor.

KALE VE SANTRFOR’DA ARAYIŞLAR SÜRÜYOR

Eray Birniçan ve Erten Ersu ile yollarını ayıran Konyaspor, kaleci arayışına girdi. Yeşil-Beyazlılar, Göztepe’nin 23 yaşındaki kalecisi İrfan Can Eğribayat ve Fenerbahçe’de kadroda düşülmeyen Berke Özer’i transfer listesine ekledi. Bunun yanı sıra Çaykur Rizespor’dan Tarık Çetin ile de ilgilenen Anadolu Kartalı, bu üç isimden birini kadroya dahil etmeyi hedefliyor.

Obezken başladığı kick boksta şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor Obezken başladığı kick boksta şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor

SANTRFORDA İKİ ADAY

Kadrosunda şu anda tek santrforu olan Konyaspor, golcü arayışlarını da sürdürüyor. Geride kalan sezonu Sokol Cikalleshi ve Ahmet Hassan ikilisiyle tamamlayan Anadolu Kartalı, Mısırlı oyuncunun takımdan ayrılmasının ardından golcü avına çıktı. Temsilcimizde Hatayspor’dan ayrılan Mame Diouf ve bir dönem Denizlispor’da forma giyen Vitoria Guimaeresli Oscar Estupinan gündeme girdi. Her iki oyuncunun da kulüpleriyle sözleşmeleri sona ererken Konyaspor kampa kadar transferleri bitirme niyetinde.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim