Yıllık bazda sadece bulunduğu ilden katılımla bahar sürüşü, farklı illerin bir arada gerçekleştirdiği ortak bahar sürüşü, ülke genelinden katılımın sağlandığı büyük Anadolu sürüşü, ve yine ülke genelinden katılım ile Uluslar arası sürüş şeklinde 4 adet resmi ve ara ara özel sürüşlerde bir araya geliyorlar. Yapılan sürüşlerde 8000 km yol yapılan geziler bulunuyor. Üyeler 5000 km yol yaptıktan sonra belirli şartları yerine getirip resmi üye olabiliyor. Şehrimizde 8 farklı chopper motosiklet kulübü yer alıyor. TRCC 2014 Ocak ayından beri ildeki Başkan Mustafa Mutlu ile faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. 

‘BAYRAK VE YELEK İLE YEMİN EDİLİYOR’

Motosiklet hobisi üzerine bir araya gelen kulüp üyeleri arasında olmak bir hayli özveri ve zaman alıyor. Üyelik hakkında bilgi veren TRCC Konya Başkanı Mustafa Mutlu, bunun için belirli yükümlülükler olduğunu ifade ederek, “Kulübümüze üye olabilmek için bir buçuk ay tanıma ve daha sonrasında altı aylık bir sürede 5000 km motosikleti ile yol yapmış olunması, toplantılarda verilen yol puanları ile de 5000 puanı doldurmuş olması gerekir. Bu şartların tamamlanması durumunda yapacağımız kurul ile üyenin değerlendirilmesi sonucunda yelek giymeyi hak etmektedir. Yelek giymeyi hak eden adayımız tanışma safhasında arkadaşımızken kendi aramızda yaptığımız törende masa üzerine konulmuş bayrağımız ve yelek üzerine eller konup şeref yemini ettikten sonra yelek kardeşimiz olup aramıza katılmış olmaktadır. Yeleklerimiz üzerindeki brövelerde yapılan km ve katılım sonucunda puanlanarak unvan olarak takılmaktadır.” şeklinde konuştu.

‘HER MOTOSİKLET BU GRUBA GİREMİYOR’

TRCC motosiklet kulübü içerisinde yer almak ve bu grupla sürüşe katılabilmek için chopper olarak adlandırılan motosiklet türü şartı gözetiliyor. Farklı tarzdaki motosikletler sürüş için kabul edilmiyor. TRCC de kullanılan motosikletlerin bu günkü piyasa değeri 100 bin Türk Lirası ve 2 milyon Türk lirası arasında yer alıyor. Uzun sürüşlerde yüksek hacimli motorlar kullanılıyor. TRCC de sürüşe katılan üyeler arasında hiyerarşik bir sistem hâkim yolculuk esnasında üyeler isteği gibi kullanamıyor, yapılan sürüşlerde nizami bir sıralama var ve bu sıralama önceden belirlenirken yolculuk esnasında değiştirilemiyor.

Kulüp üyeleri arasında farklı meslek ve ekonomik koşullardan insanlar var, emekli işçi, doktor, öğrenci, sanayici, hukukçu, kamu personeli gibi değişik kesimlerin bir araya geldiği görünüyor. TRCC Konya başkanı Mustafa Mutlu “Motosiklet ortak sevdamız, aramızda ekonomik veya statü farklılığı yoktur. Tek bir ortak paydada buluşuyoruz o da iki tekere olan sevdamız. Konya Yenigün gazetesi olarak TRCC Başkanı Mustafa Mutlu’ya teşekkür ederiz.

FARKLI HAYATLAR MUSTAFA ARSLAN 

Editör: TE Bilişim