TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan temsilcimiz 1922 Konyaspor, ikinci yarıda çıktığı 11 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 19 puan topladı. Bu performansıyla ateş hattından kurtulan Yeşil-Beyazlılar, performansıyla da göz doldurdu. Yavru Kartal’ı attığı 11 golle sırtlayan Seddar Karaman’da performansıyla Konyaspor’a göz kırptı.

TFF 2. Lig temsilcimiz 1922 Konyaspor liglerin sonlandırılmasının ardından uzun süreli tatile ayrıldı. Ligi 33 puanla 13. sırada tamamlayan Yeşil-Beyazlılarda ligde kalınmasının ardından da moraller yerinde. Lige kötü başlamasına karşın ikinci yarıda toparlayan 1922 Konyaspor, performansıyla da göz doldurdu. İlk devre 14 puanda kalan Yeşil-Beyazlılar ikinci devre 11 maçta 19 puan topladı. 28 hafta sonunda Yavru Kartal 38 gol atarken kalesinde ise 45 gole engel olamadı.

11 MAÇ 5 GALİBİYET

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor, ilk 17 maçlık periyotta, 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan topladı. 18. hafta karşılaşmasına ise Salih Eken’le çıkan Yeşil-Beyazlılar, başarılı teknik adamla 11 karşılaşmaya çıktı. 1922 Konyaspor, söz konusu karşılaşmalarda ise 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. İyi bir ivme yakalayan Yavru Kartal’a korona virüs engeli gelmişti. İlk devrede 17 karşılaşmada 11 mağlubiyet alarak ligin dibine demir atan 1922 Konyaspor, devre arası planlamasıyla ikinci devrede ateş hattından kurtulmuş ve ligde kalma yolunda önemli galibiyetler almıştı. Seddar’ı 5 golle Güray Gazioğlu ve 3 golle Celal Hanalp takip etti.

SEDDAR TAKIMINI SIRTLADI

1922 Konyaspor’un 28 haftalık lig maratonunda en golcü ismi de Seddar Karaman oldu. Takımı adına 11 gol atan başarılı santrafor, bu sayıya 20 maçta ulaştı. İlk yarıda hem sakatlığından dolayı hem de teknik heyetle problemlerden dolayı yeterli forma şansı bulamayan 26 yaşındaki forvet, Salih Eken’in takımın başına gelmesinden sonra adeta küllerinde doğdu. Kritik karşılaşmalarda takımı adına önemli goller atan, Seddar Karaman bu performansıyla da Konyaspor’a göz kırptı.

KONYASPOR YAVRU KARTAL’A YÖNELEBİLİR

Yeni yabancı kuralından sonra yerli futbolculara yönelecek olan takımların maliyet ve bütçe dengesini iyi ayarlayarak hareket etmesi gerekiyor. Bu doğrultuda da Konyaspor’un pilot takımı olan 1922 Konyaspor'da da önemli oyuncular bulunuyor. 1922 Konyaspor’da bu sezon başarılı performans sergileyen, Seddar Karaman, Seydi Kayasoy, Ekrem Kayılıbal gibi futbolcuların Konyaspor’da forma giyebileceği gelen bilgiler arasında. Türk takımlarının ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşaması da alt liglerde oynayan futbolcular için bir fırsat olarak görünüyor. Konyaspor’un 7 Ağustos’ta gerçekleşecek olan genel kurulundan sonra yeni sezon planlaması da belli olacak.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim