TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor’a yeni sezon öncesi planlama Konyaspor’unda ligde kalmasıyla daha rahat yapılacak. Teknik direktör Salih Eken’le yola devam etmek isteyen Yeşil-Beyazlılar, ağustos ayında gerçekleştirilecek olan genel kuruldan sonra resmi adımlar atacak

TFF 2. Lig’de mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor’da yeni sezon çalışmaları netleşmeye başladı. İH Konyaspor’un pilot takımı olan 1922 Konyaspor, ağustos ayında gerçekleştirilecek olan genel kuruldan sonra yeni sezon hazırlıklarına ve planlamasına başlayacak. Konyaspor’unda ligde kalmasından sonra gelecek sezonun planlamasını daha rahat yapacak olan Yavru Kartal, gelecek sezon daha genç bir kadroyla üst sıraları zorlamanın peşinde. Teknik Direktör Salih Eken’le yola devam etmesi beklenen 1922 Konyaspor’da hedef genç oyunculara daha fazla süre vererek hem başarı sağlamak hem de Konyaspor’a futbolcu kazandırmak.

KÖTÜ BAŞLADI İYİ BİTİRDİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor, lige kötü bir şekilde başlamasına karşın sezonu 13. sırada bitirerek kümede kaldı. Sezon boyunca istediği skorları sahaya yansıtamayan Yeşil-Beyazlılar, ligin ikinci devresinde teknik direktör Salih Eken’i takımın başına getirerek iyi bir ivme yakalamış ve topladığı puanlarla ligde kalmıştı. İlk devreyi 17. sırada tamamlayan Yavru Kartal, ikinci yarıda topladığı 19 puanla 13. sıraya kadar yükselmiş, pandemi nedeniyle sonlandırılan ligi 13. sırada tamamlamıştı. 18 haftada 3 teknik direktör değiştiren 1922 Konyaspor, ilk devre küme düştü gözüyle bakılırken, ikinci devre hem oyunuyla hem de topladığı puanlarla ligde kalmayı hak etmişti. Ligin güçlü takımlarına karşı da kaybetmeyen Yavru Kartal, TFF 1. Lig’e yükselmek adına Play-Off oynayan Manisa FK, Sancaktepe FK ve İnegölspor’a boyun eğmemişti.

EN GÜÇLÜ ADAY ZAHİR RENKLİBAY

TFF 2. Lig’de mücadelesini sürdüren 1922 Konyaspor’da başkanlık görevi için en önemli aday Zahir Renklibay, olarak göze çarpıyor. Başkanlık görevine devre arasında gelen Renklibay, önce teknik heyette değişikliği gitmiş sonrasında ise yaptığı transferlerle takımın ligde kalmasında önemli bir rol oynamıştı. Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan genel kurulda mevcut Başkan Zahir Renklibay’ın görevine devam etmesi bekleniyor. 1922 Konyaspor’un zor dönemlerinde başkanlık görevini üstlenen başarılı yönetici, takıma iyi yönetmesiyle birlikte Konya, sporuna önemli katkılar sunmuştu. Aynı zamanda Konyaspor’da da görev yapan Renklibay’ın hedefi 1922 Konyaspor’da genç oyuncularla başarı yakalayıp, Konyaspor’a genç yetenekler kazandırmak.

EKEN’LE DEVAM EDİLMESİ BEKLENİYOR

1922 Konyapor’da devre arasında takımın başına getirilen teknik direktör Salih Eken’le yola devam edilmesi bekleniyor. 1922 Konyaspor’u 14 puanla 17. sırada alan Salih Eken takımı başında çıktığı 11 karşılaşmada 19 puan toplayarak 1922 Konyaspor’u ligde bırakmayı başardı. Sıkıntılı bir süreçte takımın başına getirilen Eken, oynattığı oyunla da sporseverlerin beğenisini kazandı. Sezon sonuna kadar takımın başına getirilen Salih Eken’le 1922 Konyaspor, sözleşme yenileyerek yola devam etmenin planlarını yapıyor.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim