Süper Lig’in 35.haftasında sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup olan Konyaspor, ikincilik yarışında ağır bir yara alırken ligde kala 3 maçına odaklandı. Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 4’e çıkan Yeşil-Beyazlılar kalan maçlarını kazanarak İstanbul temsilcisinin puan kaybı yaşamasını bekleyecek

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nda tarihinin en başarılı dönemlerinden birini geçiren İttifak Holding Konyaspor, geride kalan 35 hafta sonunda 19 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşarken 64 puan topladı. Rakip fileleri 60 kez sarsan Yeşil-Beyazlılar buna karşılık kalesinde 40 gol gördü. Gösterdiği performansla spor kamuoyunun takdirini kazanan Konyaspor, ligin ikinci yarısı itibariyle düşüş yaşasa da kalan 3 hafta sonunda ikincilik adına umutlarını sürdürüyor. Karagümrük maçının sonrasında 2 günlük izne ayrılan ve 9 Mayıs Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Antalyaspor müsabakasının hazırlıklarına başlayan Anadolu Kartalı, kalan 3 haftada en az kayıp yaşamak istiyor. Karagümrük karşısında beklenmedik bir mağlubiyet yaşayan ve maç sonunda büyük üzüntü yaşayan temsilcimiz, ikinci yarının formda ekibi Antalyaspor karşısında kazanarak moral kazanmak istiyor

İKİNCİ YARIDAKİ OYUN ELEŞTİRİ TOPLADI

Fatih Karagümrük’e sahasında 2-1 ile mağlup olan Konyaspor, ilk yarıda net fırsatlardan yararlanamazken soyunma odasına 1-0 önde gitmişti. Herkes ikinci yarıda Yeşil-Beyazlıların farkı artırarak ilerleyeceğini tahmin ederken soyunma odası dönüşü Konyasporlu futbolcuların performansı düşündürdü. İkinci yarıda sahada varlık göstermeyen Konyaspor’un bir maçta ilk yarı ve ikinci yarıdaki oyun kadar dalgalanmanı yaşanması eleştiri topladı. Karagümrük karşısında kritik bir mağlubiyetini yaşanması Başakşehir’in de geçen hafta kazanması üçüncülük sıralamasında da rakipleri iştahlandırırken futbolcular ve teknik patron İlhan Palut da maçtan sonra yaptıkları açıklamada ikinci yarıdaki oyunun kabullenemeyeceklerini açıklamıştı. Antalyaspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak Anadolu Kartalı, kaybetmesi durumunda üçüncü sıradaki yerini de tehlikeye atacak.

İÇ SAHADA 2. YENİLGİSİNİ ALDI

Ligin 35.haftasında konuk ettiği Karagümrük’e 2-1 mağlup olan Konyaspor, ikincilik yarışında ağır bir yara alırken bu sezon iç sahadaki ikinci yenilgisini aldı. Daha öncesinde 20.haftada ağırladığı Sivasspor’a 1-0’lık sonuçla mağlup olan Anadolu Kartalı, Karagümrük’e de şanssız bir şekilde mağlup olarak ikinci kez rakiplerine sahasında mağlup oldu. Bu sezon kendi sahasında şu ana dek 18 maça çıkan Konyaspor, 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 40 puan topladı. Bu alanda ligin en iyi takımı olan temsilcimiz söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 33 kez sararken kalesinde ise 13 gol gördü. Ligde iç sahada mağlubiyet yaşamayan tek takım Trabzonspor olurken Karadeniz ekibi de 18 maç sonunda 11 galibiyet, 7 beraberlik alarak 40 puan topladı.

KALAN 3 MAÇTA RAKİPLER ZORLU

Ligde son 3 haftaya girilirken Konyaspor, bu süreçte sırasıyla Antalyaspor, Hatayspor ve Beşiktaş ile karşılaşacak. Söz konusu 3 haftada Antalyaspor ve Beşiktaş deplasmanlarına gidecek Yeşil-Beyazlılar Hatayspor ile ise iç sahada oynayacak. Bu maçlarda 9 puanı hedefleyen Anadolu Kartalı, hata yapmak istemiyor. İlk olarak ligin ikinci yarısında çıkışa geçen Antalyaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak Konyaspor ilk yarısında mağlup ettiği rakibini yine mağlup etme derdinde.

FENERBAHÇE’NİN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEK

Kalan 3 maçını kazanmak isteyen Konyaspor, ikinci sırada bulunan Fenerbahçe’Nin pua kaybetmesini bekleyecek. Ligde 7 maçtır kazanan Fenerbahçe bu hafta deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşırken Konyaspor, bu karşılaşmada Beşiktaş’ın kazanmasını isteyecek. 68 puanla Fenerbahçe ikinci sırada yer alırken Konyaspor 64 puan ile üçüncü sırada bulunuyor. Fenerbahçe, kalan 3 haftada Beşiktaş’tan sonra Karagümrük ile sahasında oynarken ligin son haftasında ise Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe’nin Beşiktaş ve Karagümrük maçlarında puan kaybı yaşamasını temenni eden Konyaspor Antalyaspor ve Hatayspor maçlarını kazanarak ikinci sıraya yükselmenin planlarını yapıyor.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim