Ailesinin kendisine destek verdiğini anlatan Neris Zeynep Karadağ, Selçuklu Belediyesi sayesinde bu spora devam ettiğini ve kendilerine sahip çıkıldığını anlattı.Yenigün Gazetesi olarak röportajlarımıza devam ederken, bu hafta ise genç Kick Boks’cu Neris Zeynep Karadağ’ı konuk ettik. Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Neris Zeynep Karadağ, başarılı olmak için azimli bir şekilde çalıştığını söyledi. Babasıyla TV’de kick boks mücadelesini izlediğini ve ardından kendisinin de yapabileceğini düşündüğünü kaydeden Karadağ, Selçuklu Spor Okulları’nda uzman antrenörler sayesinde eğitim aldıklarını ifade etti.

Merhaba Neris Zeynep seni biraz tanıyabilir miyiz?

18 yaşındayım. Aslen Konyalı bir ailenin çocuğuyum. Çekirdek bir aileden geliyorum. Selçuklu’da yaşıyoruz. Enerji dolu bir insanım. Gezmeyi ve spor yapmayı çok seviyorum. Ailemin bende etkisi çok büyük. Her zaman yanlarımda oluyorlar.

Kick Boks önemli zor bir spor dalı. Bu spora nasıl başladınız?

Kick Boks benim kariyerim açısından büyük önem arz eden bir spor. Babamla TV izlerken kick boks maçını seyretmiştik. Bu durum beni çok etkiledi. Ardından bende yapabilirim diye düşündüm. Ardından kick boksa merak sarmaya başladım.

Aileniz Kick Boksa başlamak istemenize ne dedi?

Ailem sağolsunlar bu konuda bana çok destek verdi. Evde antrenman yapmaya başladım. Kısa bir araştırmadan sonra Selçuklu Spor Okulları’nın bana fayda sağlayabileceğini düşündüm. İyi ki Selçuklu Spor Okulları’na kayıt yaptırmışım

Çevreniz Kick Boksa başlamanızı nasıl değerlendirdi?

Bana sen kızsın yapamazsın dediler. Ama durum çok farklı. İnsan isterse herşeyi yapabilir. Negatif düşüncelere hiçbir zaman katılmadım. Sadece pozitif düşündüm ve bu spora başladım .

Selçuklu Belediyespor sizlere nasıl bir imkân sağlıyor?

Açıkça konuşmak gerekirse Selçuklu Spor Okulları çok güzel bir ortam sağlıyor. Yani herşeyin güzel olduğunu ifade edebilirim. Şükür bir eksiğimiz yok. Selçuklu Belediyespor bizlere maddi ve manevi her türlü imkânı veriyor. Bunların başında tekmelik, eldiven, eşofman gibi önemli şeyler var. Eskiden ring alanımız yoktu hemen bize ring alanı yaptılar. Servis hizmeti de aldık. Hocalarımız bizle bire bir ilgileniyor. Yeri geliyor annemiz yeri geliyor babamız oluyorlar.

Selçuklu Belediyespor size nasıl bir fayda sağladı?

Aldığımız eğitimler dahilinde kendimi daha da geliştirme imkanı buldum. Burada aile ortamında çalışıyoruz. Bir sporcu olarak Selçuklu’da kendimi daha özgür hissediyorum. Selçuklu’nun diğer yerlere göre bir ayrıcalığı olduğunu düşünüyorum. Hocalarımız bize teknik eğitimler sunuyor. Yani eskiye göre kendimi daha iyi yetiştirme fırsatı yakalıyorum. Hocalarımızın emeği büyük onların dediklerini uygulamaya çalışıyorum. Tabi bunun için disiplinli bir şekilde çalışmak gerekiyor.

Senin yaşıtında olan gençlere ne tavsiye edersin?

Benim merakım Kick Boksa. Yani herkesin bence uğraştığı kendini geliştirebileceği bir takım işler olmalıdır. Ben Kick Boksa ilgileniyorsam başka arkadaşlarımızda diğer branşlarla merak uyandırabilir. Bir insanın kendini yetiştirebilmesi gelecek adına da büyük önem taşıyor. Spor yapmak biz gençleri kötü alışkanlıklardan koruyor. Spor yapan biri zaten otomatik olarak zararlı şeylerden uzak duruyor. Arkadaş çevrende ona göre oluyor. Ben gibi olanlara tavsiyem, azimli olun. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Kendi yeteneğinizin farkına varın. Bence her gencin kendine göre hayalleri ve hedefleri olmalıdır. Spor yapmazsanız bile kendinizi geliştirmeye, öğrenmeye, araştırmaya adayın.

Kendi yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attın. Bu Şampiyonluk nasıl geldi? Selçuklu’nun siz üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olmak hiç kolay olmadı. Çünkü bir spor alanında ilerlemek istiyorsanız, düzenli olarak antrenman yapmak zorundasınız. Teknik detaylar öğrenmek, açma, germe hareketleri yapmak kolay şeyler değil. Antrenman temposuna ayak uydurmak basit gibi gelse de aslında öyle değil. İstekli arzulu olmak gerekiyor. Yeri geldiğinde canın yanıyor ama buna alıştığın zaman ritme daha çabuk ayak uyduruyorsun.

En büyük hayalin nedir?

Her gencin olduğu gibi benimde kendime göre hayallerim var. Ülkeme uzun yıllar boyunca bir milli sporcu olarak hizmet etmek en büyük amaçlarımdan biri. Yeni madalyalar kazanmak önemli dereceler yakalamak için azimle çalışmamı sürdüreceğim. Bir gün mutlaka dünya şampiyonu olmak istiyorum.

Selçuklu son zamanlarda gençlere sadece spor alanında değil, birçok sosyal sorumluluk projesi hakkında önemli işler yapıyor. Bu konu ile alakalı düşünceleriniz nelerdir?

Selçuklu’da yaşamak büyük bir şans. Evet sadece spor alanında değil, birçok sosyal sorumluk kapsamında gençler adına önemli faaliyetler yürütülüyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gençler için özel etkinlikler var. Düzenlenen bu etkinlikler sosyal ve kültürel açıdan insanlara büyük fayda sağlıyor. Gençlik adı altında düzenlenen aslında bizler için yapılan önemli sosyal sorumluluk projeleri.

Buradan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya bir mesaj yollamak isterseniz neler söylersiniz?

Öncelikle, bizlere bu imkanları sağlayan Selçuklu Belediye Başkanımız sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız zaten gençlerle sürekli iç içe. Gençlerin derdi varsa anında çözüyor. Bunu zaten spor ile alakalı durumlarda izah etmiştim. Selçuklu’da spor okullarının dışında ilçe genelinde birçok spor alanı var.  İnsanlar bireysel olarak ta bu parklarda hem spor yapıp, hem de güzel vakit geçirebiliyor. Selçuklu gün geçtikte büyüyor ve gelişiyor. İnşallah Selçuklu Spor Okulları sayesinde daha nice yeni yetenekler keşfedilecek. Ben Selçuklu ailesine katıldığım günden beri hayatımda çok ciddi değişiklikler meydana geldi. Herkesi Selçuklu’nun imkanlarından faydalanmaya davet ediyorum.  

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim