21 yaş altı Dünya Karate Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Organizasyon ile alakalı tüm hazırlıkları layıkıyla yerine getiren Konya, 105 ülkeden birçok sporcu ve heyeti ağırlamanın gururunu yaşıyor.  Karatay Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyonda, Türkiye'yi 18'i kadın 39 sporcu temsil ediyor. Mücadeleler kıyasıya devam ederken, Türkiye başta olmak üzere diğer tüm ülkeler şampiyonada derece elde etmek ve madalya kazanmak için kıyasıya mücadele ediyor. Şampiyona 30 Ekim’e kadar sürecek. Konya’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden yabancı sporcular, Karatay Kongre Merkezi’ne hayran kaldıklarını ve Konya’yı çok sevdiklerini ifade ediyor.

‘BELÇİKA: KONYA’YA HAYRAN KALDIK’

Belçika Milli Takım heyetindeki sporcular, Konya’da çok güzel ağırlandıklarını ifade ettiler. Şehri çok büyük bulduklarını ve hayran kaldıklarını kaydeden sporcular, “Konya’ya yakın zaman önce geldik. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Dünya Karate Şampiyonası için her şey düşünülmüş. İlk geldiğimizde kaydımızı yaptırdık. Konya’yı çok güzel bulduk. Dünya Karate Şampiyonası için çok bekledik. Takım olarak öncesinde hazırlıklarımızı yapmıştık. Konya’dan takım olarak dereceler alarak ülkemize dönmek istiyoruz. Organizasyon ile alakalı olumsuz bir durum yaşamadık. Yetkililere bu konuda teşekkür ederiz” dediler.

POLONYA: BURASI ÇOK BÜYÜLEYİCİ BİR YER

Polonya Milli Takım Sporcuları ise, Konya’nın büyüleyici bir yer olduğunu ve organizasyon için herşeyin düşünüldüğünü söylediler. Polonyalı Sporcular, “Daha önce Konya’nın bu kadar büyüleyici bir yer olduğunu bilmiyorduk. Oteller gerçekten çok güzel inşa edilmiş. Bizlerde Konya’ya sonradan gelen ekiplerden biri olduk. Dünya Karate Şampiyonası için takım olarak çok önceden hazırlıklarımızı yapmıştık. Müsabaka öncesi de zaten antrenman yapıyoruz. Günde tek olan antrenmanlarımızı daha sonra çift antrenman olarak güncelledik. Özellikle son 1 aydır çift antrenmanlara yer verdik. Genel olarak aslında son 1 yıldır organizasyon için hazırlandığımızı ifade edebiliriz. Çünkü Dünya Karate Şampiyonası’nda dereceler yakalamak ya da madalyalar kazanmak bizler için büyük önem taşıyor. Konya’yı çok gezme şansımız olmasa da büyüleyici bulduk. Organizasyon için gerekli herşey düşünülmüş” ifadelerini kullandılar.

VENEZUELA: TÜRKİYE DOST ÜLKE

Güney Amerika ülkesi olarak çok uzaklardan Dünya Karate Şampiyonası için katılıyoruz. Uzun bir yolculuğun ardından Türkiye’de ve Konya’da olmak büyük mutluluk duyduğumuzu ifade edebilirim. Konya’yı çok fazla gezme şansımız olmasa da şehir düzeni çok hoşumuza gitti. Türkiye ile Venezuela iki dost ülke. Bizlerde burada dostça ağırlanıyoruz. Organizasyon ile alakalı bir eksik yok. Yemek ve konaklamalarda sorun yaşamadık. Bizlerde Venezuela olarak şampiyona öncesi hazırlık süreci içerisine girmiştik. Takım olarak buradan madalya almak en büyük arzumuz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

MİLLİ TAKIM’DAN İKİ SPORCU FİNALE YÜKSELDİ

Konya'da tüm hızıyla devam eden 12. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda ilk gün müsabakaları tamamlanırken, Türkiye’de 2 milli sporcu finale yükseldi. Karatay Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyonda, milli sporculardan gençler katada Hayrulnisa Çığırdık ve Furkan Kaynar, ümit erkekler kumitede Emirhan Güngör (-52), Ahmet Yiğit Halıcı (-57), Mustafa İslam Oğrağlı (-63), Osman Burak Keleş (-70), Tunahan Çelik (+70), ümitler katada Tuba Sungu, Alparslan Küçükaltın, 21 yaş altı katada Ayşe Yılmaz ve Enes Özdemir ile ümit kadınlarda Melisa Kurdoğlu (+54) tatamiye çıktı.

‘ÜLKEYİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORLAR’

Gençler katada Furkan Kaynar ile ümit erkekler kumitede Mustafa İslam Oğrağlı (-63), rakiplerini eleyerek finale kaldı. Ümit katada Tuba Sungu ve Alparslan Küçükaltın, 21 yaş altı katada Enes Özdemir, gençler katada ise Hayrulnisa Çığırdık, üçüncülük maçına çıkacak. Milli sporculardan Emirhan Güngör, Ahmet Yiğit Halıcı, Melisa Kurdoğlu, Tunahan Çelik, Ayşe Yılmaz ve Osman Burak Keleş, rakiplerine elenerek turnuvaya veda etti. Türkiye Dünya Karate Şampiyonası’nda başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, yeni madalyalar kazanmak ve ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

‘KAZANDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM’

Ümit, Genç, U21 Dünya Karate Şampiyonası 1. Gün “Kata” Finale adını yazdıran Furkan Kaynar, “Kazandığım için çok mutluyum. Finale çıktığım içinde ayrı bir sevinçliyim. Ama daha bitmedi. Cumartesi günü finalde kazanıp dünya şampiyonluğumu almak istiyorum. Bu başarıyı anneme, babama ve abime armağan ediyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Hocalarımızın gerçekten çok büyük katkısı oldu” şeklinde görüş belirtti.

‘HOCALARINA TEŞEKKÜR ETTİ’

Şampiyonada ilk finalistlerden biri olan olan ve 63 kiloda mücadele veren Milli Sporcu Mustafa İslam Oğralı, çok mutlu olduğunu ifade etti. Oğralı, “Federasyon başkanımıza, kurullarımıza, teknik heyetimize ve bu günlere gelmemde büyük emekleri olan hocalarımıza ve anneme babama teşekkürlerimi iletiyorum. Sağolun varolun” diyerek düşüncelerini paylaştı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim