Yeşil-beyazlı ekip, UEFA kararıyla Konya'da seyircisiz oynanan maçta, BATE Borisov'u mağlup ederek tur için avantaj yakaladı. Temsilcimiz müsabakayı 40. dakikadan itibaren 10 kişiyle UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda BATE Borisov ile Arabam.com Konyaspor karşı karşıya geldi. Temsilcimiz sahadan 3-0 galip ayrıldı.

UEFA'nın Belarus takımlarına uyguladığı "iç saha maçlarını tarafsız sahada seyircisiz oynama" yaptırımı nedeniyle Konya'da kapalı kapılar ardında oynanan müsabakada yeşil-beyazlı ekibe zaferi getiren goller Zymer Bytyqi (38'), Konrad Michalak (58') ve Robert Muric'ten (90+5') geldi.

Konyaspor'da Uğurcan Yazgılı 40. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Rövanş müsabakası yine MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda bu defa seyircili oynanacak. Karşılaşma 28 Temmuz Perşembe günü 21:00'de başlayacak.

Bu turu geçen takım, 3. eleme turunda Koper - Vaduz eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Maçtan dakikalar

10. dakikada sol kanattan atağa kalkan Bytyqi'nin pasında Çekiçi'nin ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

16. dakikada Soner Dikmen'in ayağından açtığı topu önünde bulan Gromyko'nun, ceza yayı önünden sert şutunda kaleci Sehic topa sahip oldu.

32. dakikada Bytyqi'nin ortasında Cikalleshi'nin kafa vuruşununda kaleci Kudravets topu güçlükle kurtardı.

38. dakikada Arabam.com Konyaspor öne geçti. Topla hareketlenen Hadziahmetovic'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Bytyqi'nin vuruşunda meşin yuvarlak kale direği dibinden ağlara gitti: 0-1

40. dakikada Uğurcan Yazğılı'nın Milic'e müdahalesinde hakem Correia faul kararı verdi. Hakem, Uğurcan'a ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi ve Arabam.com Konyaspor 10 kişi kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının detayları birazdan...

Maçtan notlar

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Başakşehir ile son oynadıkları hazırlık müsabakasının ilk 11'ine göre kadroda tek değişikliğe gitti.

Palut, Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de yer alan Amilton'u yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Bytyqi'yi sahaya sürdü.

Palut, yeni transferlerden Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı ve Francisco Calvo'ya ilk 11'inde şans verirken, sahaya Sehic, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Calvo, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Michalak, Çekiçi, Bytyqi ve Cikalleshi ilk 11'i ile çıktı.

Yeşil-beyazlı takımın diğer yeni transferleri Domagoj Pavicic, Robert Muric ve Yasir Subaşı ise yedekler arasında yer aldı.

Mikhailov'dan 3 değişiklik

BATE Borisov Teknik Direktörü Aleksandr Mikhailov, ise Belarus Premier Ligi'nde son olarak oynadıkları ve 2-1 yenildiği Arsenal Dzerzhinsk maçının kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti.

Lisovskiy, Arsenal Dzerzhinsk maçında ilk 11'de yer alan Scherbitski, Oreshkevich ve Sazonchik'i yedek soyundururken, bu oyuncuların yerine Kudravets, Dragun ve Vasilevich'i sahaya sürdü.

Editör: TE Bilişim