Geçtiğimiz sezon ligi üçüncü sırada bitiren ve Türkiye’yi UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme maçlarında temsil etme hakkı kazanan arabam.com Konyaspor, bugün akşam çok kritik bir maça çıkacak. Hazırlıklarına Konya’da başlayan ve ardından Erzurum’a giden Konyaspor, daha sonra ise şehre tekrar gelerek antrenmanlarına devam etmişti. Hazırlık maçları kapsamında Erzurumspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir ile karşılaşan Konyaspor, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Erzurumspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla geçen Konyaspor, Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalmış, Başakşehir’e ise 1-0 mağlup olmuştu.

‘KONYASPOR’DA HAZIRLIKLAR TAMAM’

Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde özellikle son zamanlarda taktik antrenmanlara ağırlık veren Konyaspor, BATE Borisov’u geçip adını bir üst tura yazdırmanın hesaplarını yapıyor. İlk ciddi sınavını verecek olan Konyaspor, dün akşam saatlerinde Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler gözetiminde hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye geçti. Kamp dönenimde takımın eksi ve artılarını görme fırsatı yakalayan İlhan Palut’un, sahaya hücum ağırlıklı bir kadro ile çıkacağı ifade ediliyor.

‘MAÇ NAKLEN YAYINLANACAK’

MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak maç ise akşam saat 22.00’da başlayacak. Maç için geri sayım sürerken, Konyaspor’da herhangi bir eksik bulunmuyor. Ortalama ise 10 gün kadar Konya’da kalacak olan Belarus temsilcisi BATE Borisov’un da herhangi bir önemli eksikliği bulunmuyor. Temsilcimiz Konyaspor’un kritik maçını ise, Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Gustavo Fernandes Correia yönetecek. Seyircisiz oynanacak olan müsabaka A Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

‘TARAFTARLAR DIŞARIDAN DESTEK VERECEK’

Konyasporlu taraftarların ise maç seyircisiz olmasına rağmen, stadyum alanı dışında takımlarına yoğun bir şekilde destek vermesi bekleniyor. Birkaç gün önce stadyum dışına dev ekran kurulacağını açıklayan Nalçacılılar Taraftar grubu, bu maçta takımlarına dev ekrandan destek verecek. Taraftarlar stadyum dışında olmasına rağmen tezahüratlarıyla rakibi baskı altına almaya çalışacak. 

‘ZOR BİR RAKİPLE OYNAYACAĞIZ’

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, zor bir rakiple oynayacaklarını bildirdi. BATE Borisov’un kendi liginde önemli işler yaptığına işaret eden Palut, “Sahada mücadele etmesini bilen bir takıma karşı oynayacağız. Bizim için çok ciddi bir rakip. Avrupa tecrübesi olan bir takım. Disiplinden taviz vermiyorlar. Kuzey bir tipik Avrupa takımı diyebiliriz. Kendi liglerinde belirli bir ritim yakaladılar. Konyaspor olarak bizlerde kamp döneminde eksilerimizi, artılarımızı görme fırsatı bulduk. Yeni transfer ile kadromuzu güçlendirdik. Bu maçları kazanıp adımızı bir üst tura yazdırmak istiyoruz. İlk maç seyircisiz ikinci maç ise seyircili oynanacak. Takım olarak taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Oyuncu grubuma güveniyorum. Kazanmak istiyoruz” diyerek görüşlerini bildirdi.

AVRUPA KARNESİ ZAYIF

Daha önce ilk Avrupa macerasına 2016-2017 yılında başlayan Konyaspor, bugüne kadar 12 kez boy gösterme fırsatı yakaladı. Yeşil Beyazlılar, geriye kalan 12 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Rakip kalelere 6 gol atmayı başaran Konyaspor, kalesinde ise 18 gole engel olamadı. Konyaspor’un Avrupa macerasında ise ilk golü ise eski yıldız oyuncusu Milosevic atmıştı. Konyaspor, bu maçı kazanarak Avrupa arenasında yeni bir macera yakalamak istiyor. Rövanş ise 28 Temmuz Perşembe günü yapılacak. Yeşil-beyazlı ekip, 2. eleme turunda Belarus'un BATE Borisov takımını geçerse, 3. eleme turunda Koper (Slovenya)-Vaduz (Lihtenştayn) eşleşmesini geçen tarafla maça çıkacak.

‘SOKOL SİLAH OLACAK’

Öte yandan Konyaspor’un gol yollarındaki en büyük kozu Sokol olacak. Konyaspor forması altında kritik goller atan Sokol, bu maçta da ileri uçta Yeşil Beyazlıların gol umudu olacak. 70 kez Konyaspor forması giyen Sokol geriye kalan maçlarda 18 gol atıp, 5 asist üretti.

SAMET AKTAŞ

+++++++++++++++++++++++++++++

Editör: TE Bilişim