Basketbol Erkekler 2. Lig B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, ikinci devre çalışmalarını Ankara’da sürdürüyor. Burada özel maçlar oynayarak eksiklerini görme fırsatı bulan sarı-mavililer, programda değişiklik olmaması halinde bugün Konya’ya dönecek. Sarı-mavili takımda hafta sonu için oyunculara 2 gün izin verilecek ve lig hazırlıkları pazartesi günü tesislerde yeniden başlayacak.
Torku Selçuk Üniversitesi, iki hazırlık maçı oynamak için gittiği Ankara’daki ilk karşılaşmasında Genç Telekom 66-64 yendi. Özellikle son iki transfer Brian Boddicker ile Ali Can’a fazla süre vererek, bu oyuncuların son durumlarını yakından görme fırsatını bulan teknik heyet Ormanspor ile yapılacak olan ikinci hazırlık maçının ardından yönetime yeniden bir teknik rapor sunacak. Eksiklik görülmesi halinde transfer yapılacak.
Torku Selçuk Üniversitesi, Genç Telekom karşısında maça çok iyi başlamasına ve skor farkı yakalamasına rağmen oyunun son bölümünde düşen temposu ile rakibin aradaki farkı kapatmasını önleyemedi ancak sahadan galip ayrılmayı bildi. Antrenör Altar Tunçkol, “Özel maçlar eksiklerimizi görmek açısından faydalı oluyor. Devre arasında iyi çalışıp, ikinci devreye daha iyi başlamak istiyoruz” dedi.
Lige verilen aradan yararlanarak Ankara’ya giden ve burada hazırlık maçları oynayan TB2L B Grubu’ndaki temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi Genç Telekom ile oynadığı müsabakayı kazanmayı bildi  Torku Selçuk Üniversitesi Genç Telekom maçında karşılaşmaya çok iyi başlamasına ve bir ara farkı 20’li sayılara çıkarmasına rağmen oyunun son bölümünde düşen temposu ile rakibin arada ki farkı kapatmasını önleyemedi ancak sahadan galip ayrılmayı bildi. Üniversitesi’nin başarılı kaptanı Murat Yolcu, takım olarak birbirlerine inandıklarını ve sezon sonunda hedefe ulaşacaklarını söyledi. Yolcu, takım olarak alışma ve uyum sağlama sürecinde olduklarını belirterek, “Kimse merak etmesin sezon sonu hedefimize ulaşacağız. Bizim için en önemlisi artık ikinci devre daha çok ve daha iyi çalışarak hedefimize ulaşacağız. Artık her geçen gün daha çok çalışmak ve çok çalışarak rakiplerimizle aramızda ki farkı kapatmak zorundayız. Konya’nın bize nasıl güvendiğini ve yeniden nasıl lige çıkmak istenildiğini biliyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim