Karatay Termal 1922 Konyaspor, yeni sezon öncesi ilk çalışmasını yaptı. Dün Tatlıcak Tesisleri’nde toplanan ve çalışmalarına başlayan Yeşil-Beyazlılarda teknik direktör Hakan Ünal antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon hakkında düşüncelerini açıklayarak konuşmasına başlayan Karatay Termal 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Ünal, “1994 senesinde Konya’ya geldim ve Konyaspor’un bütün kademesinde çalıştım. Şu an 1922 Konyaspor teknik direktörlüğüne layık gördüler. Bundan dolayı, başkana, yönetim kuruluna bize bu görevi layık gören herkese teşekkür ediyorum. Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak, Ahmet Önay, Can Demir Aktav, Oğuz Gürbulak gibi oyuncuları Konyaspor’a kazandırmak bu sayıyı çoğaltmak istiyoruz. Birden olacak bir şey değil ancak yavaş yavaş şehrin kendi değerlerini Konyaspor’a kazandırmak için çalışacağız. Oynadığımız lig kolay bir lig değil. Dışardan transferlerimizde olacaktır. Biz pilot takımız ve maliyetimiz belli, amacımız da belli. 2. Lig’de bile oyuncu piyasası oldukça yüksek. İnşallah Konya ve Konyaspor adına güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Öncelikle lige tutunup sonrasında ise takımımızda sivrilen oyuncularımızı Konyaspor’a kazandırmaya çalışacağız. Oyuncu kalitemiz iyi, şu an için erken ama nihai hedefimiz ligi ilk 10’da tamamlamak. Sonrasında da ise 3-4 oyuncumuzu A takıma kazandırırsak, ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.

FORMA ADALETİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Forma adaleti sağlayacaklarını söyleyen deneyimli teknik adam, “Futbolda yaşa bakmıyorum. Bence iyi oyuncu kötü oyuncu var. Genç oyuncularımız da var, tecrübeli oyuncularımız da var. Kim iyiyse o oynayacak. İyi oynayan ilk 11’de az iyi oynayan yedek kulübesinde kötü oynayan ise tribünde yer alacak. Ancak gol attığımızda saha içindeki futbolcularımızla yedek kulübesindeki futbolcularımız sevinci beraber yaşıyorsa, tribündeki oyuncumuzda buna ortak oluyorsa doğru yoldayızdır. Forma adaletini sağlayacağız.” dedi
SANTRFOR ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Transfer anlamında da konuşan Hakan Ünal, “Takımımızdan ayrılan oyuncularımız var. Onların yerini doldurmaya çalışacağız. Geçen sezon Ege ve Yasin santrfor bölgesinde oynadı. Şu an ise elimizde Abdülsamet Kaya ve yeni transferimiz Hacı Ömer Doğru var. Kampın ilerleyen zamanlarında bir santrfor almayı düşünüyoruz. Konyaspor’dan takımımıza katılacak oyunculara göre orta sahaya bir takviye yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

TAKIMIMIZDAKİ BİRÇOK OYUNCUYU TANIYORUM

Takımdaki birçok oyuncuyu tanıdığını ifade eden Hakan Ünal, "Şu an zaten sayı anlamında fazlayız. Az süre alacak oyuncunun takımımıza katılmasından ziyade daha çok maç oynamasını talep ederim. Takımımızdaki birçok oyuncuyu tanıyorum. Geçen sezon Konyaspor’da görev alırken, 26 oyuncuyu A takımda antrenmanlara katıldı. Ali Karakaya, Fuat Duran, Fatih Mankır, Şehmus Aslan, Adem Eren Kabak, Oğuzhan Eskiköy ve diğer öz kaynaklarımız bu sezon oynayacaklar.” şeklinde konuştu.


HIZLI OYNAMAK İSTİYORUZ
Yeni sezonda nasıl bir oyun oynatmak istediğini de aktaran Hakan Ünal, konuyla ilgili şunları söyledi: “Süper Lig, TFF 1.Lig ve 2.Lig’de karşılaşmaların çok yavaş oynandığına inanıyorum. Biz topu hızlı çevirmeye çalışacağız. Süratli oynamak istiyoruz. Bu oyunu oynamak biraz zor ama çalışacağız. Süratli oynamak için sürekli oyunun içinde kalmak gerekir. Herkes hareketli olmak zorunda. Oyunun gidişatına göre yavaş oynadığımız maçlar da olacaktır ama ana oyun planım hızlı oynamak. Çabuk oynayan, hızlı düşünen, sistem takımı oluşturmak istiyoruz.”
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim