UEFA Konferans Ligi üçüncü ön eleme turunda Vaduz ile oynadığı maçta Avrupa Kupaları’na veda etmek zorunda kalan Arabam.com Konyaspor, şu an tamamen Süper Lig’e odaklandı. İlhan Palut yönetiminde geriye kalan haftalarda 2 puan toplayan, rakip kaleye golde atamayan fakat kalesini de gole kapatmayı başaran Konyaspor, deplasmanda İstanbulspor’u mağlup edip moral depolamayı amaçlıyor. İlhan Palut ve yardımcı antrenörler gözetiminde çalışmalarını tamamlayan Konyaspor, maç saatini beklemeye geçti.

‘KONYASPOR GALİBİYET SAYISINDA ÖNE GEÇMEK İSTİYOR

Konyaspor ile İstanbulspor daha önce tarihlerinde 12 kez karşı karşıya geldi. Konyaspor İstanbulspor’a karşı oynadığı maçlarda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Konyaspor deplasmanda oynadığı 6 karşılaşmada ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Rakibine ise deplasmanda 4 kez boyun eğen Konyaspor, bu kez kazanarak galibiyet sayısında öne geçmek istiyor. İki takım böylece 13. kez kozlarını paylaşmış olacak.

‘KONYASPOR VE İSTANBULSPOR MAÇI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER’

Konyaspor'u ağırladığı beş lig maçında sadece bir kez mağlup olan İstanbulspor (3G 1B) elde etti. İstanbul temsilcisi rakibini Şubat 1975'ten (2. Lig) bu yana ilk kez seyircisi önünde mağlup etmek istiyor. İstanbulspor ile oynadığı dört Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Konyaspor (2G 1B) aldı. Konyaspor tek mağlubiyet aldığı, gol atamadığı karşılaşma Mayıs 2004 oynanan 0-2’lık maç olarak dikkat çekti. Diğer üç mücadelede en az ikişer gol kaydetti. Bu sezon evinde oynadığı ilk Süper Lig maçında Trabzonspor'a 2-0 mağlup olan İstanbulspor, kulüp tarihinde sadece bir sezona üst üste iki iç saha yenilgisiyle başladı.

KONYASPOR DEPLASMANDA FATİH KARAGÜMRÜK’Ü YENMİŞTİ

Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması! Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması!

 İstanbul takımlarına rakip olduğu son 11 Süper Lig maçında da kalesinde gol gören Konyaspor (1G 4B 6M) elde etti. Yeşil beyazlılar bu dönemdeki tek galibiyetini Fatih Karagümrük deplasmanında aldı 4-1'lik skorla aldı. (Aralık 2021). Süper Lig'deki son üç maçında gol atamayan İstanbulspor, daha uzun bir seriyi en son Ocak-Şubat 2002 arasındaki dört karşılaşmalık dönemde yaşadı. Sezona iki mağlubiyetle başlayan sarı-siyahlılar, lig tarihinde sadece bir kez ilk üç karşılaşmayı puansız geçti (2000/01)

‘DÜDÜK ŞEKER’DE OLACAK’

Zorlu deplasmanda kazanmak isteyen Anadolu Kartalı Konyaspor’un maçını ise Antalya Bölgesi hakemi Burak Şeker yönetecek. Kariyerinde 10’u Süper Lig olmak üzere toplamda 176 maçta görev yapan Şeker, son olarak geçen sezonun 36. Haftasında Gençlerbirliği-BB Erzurumspor maçını yönetmiş ve ev sahibi ekip karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmıştı. Şeker böylece İstanbulspor-Konyaspor maçıyla 105 gün sonra bir maçta düdük çalacak. Hakem Bahattin Şeker, Süper Lig’de ise son maçını 31 Ekim 2021 tarihinde yönetmiş, Kayserispor, sahasında Karagümrük’ü 2-1 mağlup etmişti.Antalya bölgesi hakemi Burak Şeker, Konyaspor’un bugüne kadar 1 maçını yönetti.  Bu maçla birlikte Şeker, ikinci kez Konyaspor maçını yönetecek.

TAKIM HAZIR’

‘Öte yandan yeşil beyazlılar maç için hazırlıklarını tamamladı. Son gelen bilgilere göre takımda eksik ya da sakat oyuncu yer almıyor. Konyaspor son çalışmasını dün sabah saatlerinde tamamlayarak İstanbul’a gitti ve maç saatini beklemeye geçti. Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde son gerçekleşen antrenmanda, ilk olarak düz koşu yapıldı. Futbolcular pas çalışması ile devam eden antrenmanı, taktik çalışması yaparak sonlandırdı.

‘YENİ TRANSFER UCHE FORMA BEKLİYOR’

İstanbulspor müsabakasıyla birlikte gol orucunu bozmak isteyen temsilcimiz Konyaspor, bu maçta gol yada goller atmak isterken ileri uçta tecrübeli golcü Sokol’un oynaması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Uche’yi renklerine bağlayan ve lisansını yetiştiren Konyaspor’da Ugandalı golcünün antrenman eksikliği nedeniyle müsabakanın son 15-20 dakikası forma giymesi ön görülüyor.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim