Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu'nda Belarus temsilcisi BATE Borisov'la eşleşirken Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ve BATE Borisov Teknik Direktörü Alexander Mihaylov eşleşme sonrası değerlendirmelerde bulundu. Palut, “BATE’nin disiplinli bir takım olduğunu vurgularken turu geçeceklerine inandığını belirtti. Mihaylov ise “İyi bir rakibimiz var kolay maçlar olmayacak.” dedi

Geride kalan sezonu 68 puanla üçüncü sırada bitiren Konyaspor, önümüzdeki sezon Türkiye’yi UEFA Konferans Ligi’nde temsil edecek. Yeni sezon planlamasını da henüz lig devam ederken sürdüren Yeşil-Beyazlılar resmi olarak transfer sezonunun başlamamasına rağmen 6 ismi kadrosuna kattı. Geçen sezon oynadığı futbolla tarafşı tarafsız spor kamuoyunun beğenisini kazanan Anadolu Kartalı gelecek sezon UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek iken 2.ön eleme turundaki rakibi de belli oldu. Bu doğrultuda Belarus’un BATE Borisov takımıyla eşleşen Yeşil-Beyazlılarda rakip analizleri de başladı. 21 Temmuz’da ilk maçında dış sahada çıkacak Konyaspor, rövanş karşılaşmasını ise 28 Temmuz’da sahasında oynayacak.

DİSİPLİNLİ BİR TAKIM

BATE Borisov'un disiplinli bir takım olduğunu ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut her iki maçı da kazanarak gruplara kalmayı hedeflediklerini söyledi. Katıldığı Lig Radyo’da değerlendirmelerde bulunun Palut, “Bate Borisov disiplinli bir takım şu anda liginde de lider. Daha önce Avrupa Kupalarında yer almış bir kulüp ve kadrosunda da iyi oyuncular bulunuyor. Biz de analizlerimize maç gününe kadar devam edip hazırlanacağız. Rakibimizin cumartesi günü bir maçı var ve o maçı izleyerek analizlerimize başlayacağız. Hedefimiz rakibimizi her iki maçta da yenerek turu geçmek. Bunu başaracağımız inanıyorum. Hedefimiz gruplara kalmak” diye konuştu.

Öte yandan transferin gözdesi haline gelen Abdülkerim Bardakcı hakkında da gelen soruyu yanıtlayan Palut, "Yönetime Abdülkerim Barcakcı'nın takımda kalmasını istediğimi söyledim. Kim istemez bu oyuncuyla devam etmeyi? Oyuncuların da bir kariyer planlaması vardır, onların da amaçları hedefleri var. Yönetimin transfer görüşmeleri olduğunu biliyorum. İlhan Palut açısından iki plan var. Bir Abdülkerim’li plan bir de Abdülkerim'siz plan var. Ben de taraftarlar gibi süreci takip ediyorum.” dedi.

KOLAY MAÇLAR OLMAYACAK

BATE Borisov Teknik Direktörü Alexander Mihaylov ise “Beş takımdan oluşan aynı liste ortaya çıkınca, her birinin hangi oyun sistemini kullandığına baktım. Konyaspor'un 4-2-3-1 olduğunu ve kulübün sezon sonundan sonra birçok transfer yaptığını biliyorum. Şimdiye kadar sahip olduğum tüm bilgiler burada. Muhtemelen, hücum tarzı onda daha baskındır. Prensip olarak, bunu sadece Türk devleri tarafından değerlendiriyorum, ancak diğer takımlar hakkında bir şey söylemeyeceğim. Ancak, taktiksel olarak herkes saldırı ve savunmada nasıl oynanacağını zaten biliyor. Ayrıca, duyguları eğitim üzerine bindirilecektir. Türkiye Süper Ligi’nde yirmi takım var ve eğer Konyaspor ülkedeki üçüncü kulüpse, o zaman bana öyle geliyor ki futbolun tüm bileşenleri taktik, psikoloji, teknik, fiziksel nitelikler orada eşit. İyi bir rakibimiz var.  Yeni Türkiye şampiyonası ağustos başında başlıyor. Bu bağlamda, BATE için belirli bir artı var mı? Fiziki açıdan elbette bir avantajı var. Neredeyse sezonun ortasındayız, ayrıca yeterince maç oynadık ve şampiyonluğun yanı sıra. Ve tatilden sonra rakip, görünüşe göre, hala kondisyon kazanacak. Ancak Avrupa rekabetinde duygular herkese güç veriyor, bu yüzden kolay olmayacak.” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim