Erkek Hentbol A Milli Takımı başantrenör Okan Halay, yönetiminde İslami Dayanışma Oyunları için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Oyunlarda derece elde etmek ve madalya kazanmak isteyen Erkek Hentbol A Milli Takımı çalışmalarına bu doğrultuda devam ediyor. Antrenmanlarda oyuncuların hırslı olduğu görülürken,  başantrenör Okan Halay ise sporcularına son taktikleri veriyor. Milli Takım’ın önemli oyuncularından biri olan Cemal Kütahya ise gazetemiz spor muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Başanrenör Okan Halay ise oyuncularına güvendiğini yineledi.

‘MADALYA ALMAK İSTİYORUZ’

Erkek Hentbol A Milli Takımı olarak İslami Dayanışma Oyunları’nı büyük bir şekilde önemsediklerini kaydeden Kütahya, “Türk Bayrağı’nın olduğu ve dalgalandığı her yerde varız. Turnuvanın küçüklüğü, büyüklüğü diye bir şey yok. Türk Milleti’nin burada tanıtımını yapıyoruz. Onları temsil ediyoruz. 80 milyon insanımızı temsil ettiğimizin farkındayız. İslami Dayanışma Oyunları, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası kadar önemli. Turnuvanın başlangıç öncesinde zaten ciddi bir çalışma süreci içerisine girmiştik. İlk maçımızı İran’a şansız bir şekilde kaybettik. Ama ikinci maçta Azerbaycan maçını aldık. Şimdi Cumartesi günü oynanacak olan yarı final maçını sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah Konya’da madalya kürsüsünde olmak istiyoruz. Benim açımdan da Konyalı olmam daha farklı bir anlam katıyor ve önem arz ediyor. Kendi şehrimizde madalya alabilmek büyük bir gurur olacak” dedi.  

‘YENİ TESİSLERDEN YENİ SPORCULAR ÇIKMALI’

Aslen Konyalı olduğunu hatırlayan Kütahya, “Konyalı olduğumu ifade etmiştim. Konya’da İslami Dayanışma Oyunları öncesinde birçok önemli spor yatırımları yapıldı. Tabi sadece yatırımla kalmamalıyız. Yeni tesislerden yeni sporcular kazanmamız gerekiyor. Tesis anlamında yatırım yapıldıktan sonra hocalar, sporcular iç içe olmalı diye düşünüyorum. Birçok yetenekli genç arkadaşlarımız var. Bunu kendi branşım için değil, tüm diğer branşta ki arkadaşlarımız içinde ifade ediyorum. Bu tesislerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ne kadar çok sporcu yetiştirsek, uluslararası organizasyonlara o kadar çok sporcu gönderebiliriz. Türk Bayrağı’nı her yerde dalgalandırabiliriz. Nice Şampiyonlar çıkarmak önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu” diye konuştu.

‘KONYA TANITIMI ÇOK İYİ YAPIYOR’

Oyunlar için dünyanın birçok yerinden sporcu geldiğine değinen Kütahya, “İslami Dayanışma Oyunları’na 56 ülkeden 4200 sporcumuz geldi. Bu gerçekten müthiş bir olay. Menajerleri, teknik heyetleri, doktorları derken bu rakam 6000 seviyesine kadar çıkabiliyor. Şehir genelinde ise 10 binden fazla turist var. İslami Dayanışma Oyunları’nın Türkiye’de Konya’da düzenlenmesi çok büyük bir olay. Çünkü Türkiye İslam ülkeleri arasında en çok güce sahip olan ülkelerden birisi. İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili kimle konuşsak, gerçekten çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Diğer ülkeler bizi zaten biliyorlardı ve burada nasıl bir misafirperverliğe sahip olduğumuzu da bizzat görmüş oldular. Bizim İslam ülkeleriyle kaynaşmamızda önemli.  Oyunlarda, birlik ve beraberlik mesajı veriliyor. Konya ev sahihi olarak bu oyunların tanıtımını çok güzel yapıyor. Türkiye olarak madalya sıralamasında diğer ülkeleri geçip inşallah birinci oluruz. Hedeflerimiz bu” şeklinde konuştu.

‘TALİHSİZ BİR SAKATLIK YAŞADIM’

Milli Sporcu Cemal Kütahya sakatlık durumu ile ilgili bilgide verdi. Sözlerine devam eden Kütahya “Yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk maçta talihsiz bir durum yaşadım. Omuzum sakatlandı. Buradaki turnuvayı maalesef kapattım. Hentbol Milli Takımı olarak eksikleri kapatabilecek gücümüz var. 16 kişilik bir ekibiz. Takımımızda gerçekten çok kaliteli ve değerli oyuncularımız var. Çalışma anlamında iyi gidiyoruz. En kısa zamanda iyileşip takımımıza destek olmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘SPORCULARIMIZJN HEPSİ ÇOK HIRSLI’

Kütahya sözlerini şu sözlerle tamamladı, “Biz Olimpiyat Köyü’nde kaldığımız için diğer branştaki arkadaşlarımızı da görüyoruz. Gerçekten hepsi çok hırslı. Herkes İslami Dayanışma Oyunları’nın öneminin farkında. Bu turnuvaya aylarca, yıllarca çalışan arkadaşlarımız var. İslam ülkeleri arasında turnuvayı birinci bitirmeyi hedefliyoruz. Diğer branştaki tüm milli sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum. Herkes anlının son terine kadar mücadele ediyor. Bu bile ayrıca büyük bir gurur veriyor. Anlımızın akıyla inşallah birinci oluruz.

‘OYUNCULARIMIZA GÜVENİMİZ TAM’

Erkek Hentbol A Milli Takım Başantrenörü Okan Halay ise, oyuncuların istekli ve arzulu olduğuna işaret etti. Halay,İran maçı aslında alabileceğimiz bir maçtı. İstediklerimizi ilk 50 dakikada sahaya yansıtmıştık. Fakat son 10 dakika da kötü bir performans sergiledik. O kötü performansta maçın sonucunu belirledi. Ama hatalarımızdan ders çıkardık. İkinci maçta Azerbaycan’ı yenmesini bildik. Rakibimiz kim olursa olsun, onlarla oynayabilecek kapasitedeyiz. Bu güç milli takımımızda var. Oyuncu grubumuzun hepsinde istek var. Hepsi istekli bir şekilde maçlara hazırlanıyorlar. Tüm milli sporcularımıza teknik heyet olarakta güvenimiz tam. Rakibimiz kim olursa olsun finale kalacağımızı düşünüyorum” diyerek düşüncelerini söyledi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim