İslami Dayanışma Oyunları öncesi ciddi bir hazırlık süreci içerisine giren Konya, organizasyonun meyvelerini toplamaya devam ediyor. Şehirde tarihi bir gün yaşanırken, sportif ve kültürel bir şölen oluşuyor. 24 branşta mücadeleler devam ederken, oyunlara ciddi bir şekilde hazırlanan Türk Milli Sporcular, madalyaları toplamayı sürdürüyor. Oyunlara 2 gün kalırken Türkiye, arayı daha da açarak diğer ülkeler ile madalya sayısını giderek artırıyor. Konya’da gerçekleştirilen spor tesislerinde sporcular kıyasıya mücadele ediyor.

Merve Tuncel 1500 metrede rekor kırdı

Merve Tuncel 1500 metre serbestte oyunlar rekoru kırdı. İslami Dayanışma Oyunları Konya’da tüm hızıyla devam ediyor. Oyunlar devam ederken, kadınlar yüzme 1500 metre serbestte şampiyon Merve Tuncel oldu. Mısırlı Reem Kassem’in 17.08.13’lük oyunlar rekorunu 16.27.63 ile geliştiren Türk yüzücü altın madalyanın sahibi oldu. Yarışmayı 16.33.26 ile bitiren Deniz Ertan gümüş madalyayı alırken, Endenozya’dan İzzy Dwifaiva Hefrisyanthi 18.04.58 ile bronz madalya kazandı.

++++++++++++++++

Uğur İbrahim Altay’dan ok atışı

İslami Dayanışma Oyunları devam ederken, okçuluk müsabakalarına katılan Uğur İbrahim Altay ok attı. 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’na Konya ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Altay, geleneksel okçuluk yarışmalarını izledi. Altay, uzun menzil atışlarının ardından Balıkesir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz ile birlikte yay gerip ok attı.

++++++++++++++++++

Nur Banu atıcılık branşında bronz madalya aldı

Atıcılık karışık skeetde altın madalya kardeş ülke Azerbaycan'ın oldu. Konya’da devam eden 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda atıcılıkta karışık skeet yarışlarında Azerbaycanlı sporcular altın madalyayı kazandı. Saraçolu Spor Tesisleri'nde yapılan yarışmalarda Azerbaycan'dan Nurlana Jafarova-Fuad Gurbanov ikilisi, Kuveyt'ten Alsaad Abdülaziz, Eman Alshamaa çiftini 7-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Kuveyt ekibi günmüş madalyada kalırken, Nur Banu Balkancı-Mustafa Serhat Şahinçifti, Katar'dan Reem Al Sharshani, Masoud Saleh Al Athba ikilisini 6-4 yenip bronz madalya kazandı.

++++++++++++++++++++

Azerbaycan Cezayir’i yendi

İslami Dayanışma Oyunları çerçevesinde futbol turnuvaları sürüyor. Bu kez futbolda Azerbaycan, Cezayir’i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. 5’inci İslami Dayanışma Oyunları futbol heyecanında üçüncülük Azerbaycan’ın oldu. Yarı final maçında Türkiye’ye yenilen kardeş ülke, Suudi Arabistan’a 2-1 yenilerek final hakkını yitiren Cezayir ile karşılaştı. Cumhuriyet Sahasında golsüz biten karşılaşmayı seri penaltı atışları sonrasında 4-3 kazanan Azerbaycan, oyunları bronz madalya ile tamamlamayı başardı.

++++++++++++++++++++++++

3X3 basketbol maçlarına devam edildi

İslami Dayanışma Oyunları’nda basketbol heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Konya'da devam eden 5.İslami Dayanışma Oyunları'nda 3X3 basketbolda grup maçları mücadelesi bazı müsabakalar ile devam etti. Basketbol maçları kıran kırana geçerken sonuçlar ise şu şekilde oldu. Çekişmeli maçlara sahne olan müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’da takip etti.  Kadınlar B Grubu: Özbekistan-Mali: 13-20 Uganda-Mali: 7-22 Fas-Azerbaycan: 11-18 Özbeksitan-Uganda: 12-10 D Grubu: İran-Gambiya: 21-6 Senagal-Türkmenistan: 20-10 Erkekler: A Grubu: Katar-Senegal: 11-12 C Grubu: Türkiye-Mali 11-20 Ürdün-Filistin: 14-16 Türkiye-Fas:  21-12

+++++++++++++++++++++++++++++++

Serbest yüzmede Türkiye rekorunu geliştirdi

Yüzmede madalyaları toplamaya devam eden Türkiye, 4x200 serbest rekoru kırarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda erkekler yüzme 4x200 metre serbest stil bayrak mücadelesinde Efe Turan, Yiğit Aslan, Batuhan Filiz, Baturalp Ünlü’den oluşan Türkiye, 7.26.03 ile Malezya’ya ait 7.31.44’lük rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Aleksey Tarasenko, Olimjon Adilov, Egor Petryakov, Khurshidjon Tursunov’dan oluşan Özbekistan bayrak takımı 7.30.57 ile ikinci, Joe Aditya Wijaya, Ahmad Erick Fathoni, Armondio Farrel Tangkas, Aflah Fadlan Prawira’dan kurulu Endonezya bayrak takımı 7.37.97 ile bronz madalyaya uzandı.

+++++++++++++++++++++++

Şeyma Özerler 63 kiloda gümüş madalyayı kaptı

Kadınlar judo 63 kiloda Amina Belkadi şampiyon 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda kadınlar judo finalinde Türkiye’den Şeyma Özerler’i yenen Cezayirli Amina Belkadı oyunlar şampiyonu oldu. Özerler’in gümüş madalya elde ettiği siklette, Özbekistan’dan Sevnch Isokova ve Türkmenistan’dan Zulhumar Dashkihova bronz madalya kazandı.

+++++++++++++++++++++++

200 metre yüzmede altın ve gümüş madalya Türkiye’nin

Kadınlar yüzmede 200 metre kelebekte altın ve gümüş Türkiye’ye geldi. Konya’da devam eden 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda kadınlar yüzme 200 metre kelebekte Türk yüzücüler, Defne Taçyıldız 2.14.62’lik derecesiyle altın madalyayı, Nida Eliz Üstündağ 2.15.81 ile gümüş madalyayı aldı. Endenozya’dan Adindar Larasati Dewi 2.21.39 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim