Dünya Boks Birliği, IBA'nın resmi internet sayfasından paylaştığı ülke sıralamasında Türkiye 31 bin 650 puanla dünya ikincisi oldu. Amerika’nın 34 bin 950 puanla birinci olduğu 2022 yılında, Türkiye ikinci, Brezilya üçüncü, Kazakistan dördüncü ve boksun dev ülkelerinden birisi olan Küba ise beşinci oldu. 2022 Faaliyet takviminin sona ermesi ile, boksta tüm kategori ve sıkletlerin toplam puanlarının esas alındığı ülke sıralamasında Türkiye, tarihi bir başarıya imza atarak, boksun dev ülkeleri Küba, Brezilya, Kazakistan, İtalya, Ukrayna gibi dev ülkelerini geride bıraktı.

 ÇINAR: BOKSTA TAKİP EDİLEN BİR ÜLKEYİZ

Son Tokyo Olimpiyatlarında 1 altın, bir gümüş ve bu yılın Mayıs ayında İstanbul’da yapılan Dünya Kadınlar Boks şampiyonasında 5 altın, 2 bronz madalya alarak tarihi bir başarıya imza atarak, ülkemizi gururlandıran boksörlerimizin hedefi 2024 Paris Olimpiyatları. Paris Olimpiyatlarında madalya sayısını artırmak için çaba göstereceklerini söyleyen Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Recep Çınar, kadınlardaki başarıyı erkeklerde de yakalayacaklarına inandığını belirterek, “Türkiye boks branşında, izleyen, takip eden, örnek alan değil, izlenen, takip edilen ve örnek alınan bir ülke konumuna geldi” dedi.

‘KORKUTAN BİR TÜRKİYE VAR’

Çınar şunları söyledi: “Son yıllarda önemli yatırımlar yapan, emek harcayan, çıtayı daha yükseklere taşıyan bunun sonucunda da uluslararası şampiyonalarda kürsünün en üstüne ambargo koyan Türk Boksu, özellikle Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç’in çabalarıyla Türk halkını mahcup etmedi. Türk boksu Tokyo Olimpiyatlarında ve İstanbul’da yapılan dünya şampiyonasında tarih yazdı. Türk boksu 2023 yılında yapılacak şampiyonalar ve 2024 Paris Olimpiyatlarında da tarih yazmaya devam edecektir. Eskiden ringe çıkan bir sporcumuz için ‘rakibine kaç raund dayanacak’ tedirginliği yaşardık, şimdi aynı tedirginliği rakipler yaşıyor. Bu da şu demek oluyor, Türkler, artık çantada keklik değil. Dolayısıyla, dünya boksunda korkan değil, korkutan bir Türkiye var.”

‘ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ’

Türk boksunun, özellikle kadınlarda altın çağını yaşadığına değinen Boks Federasyonu Asbaşkanı Recep Çınar, alt yapıya büyük önem verdiklerini, hem erkeklerde, hem de kadınlarda geleceğin sporcularını yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sözde değil, özde teşekkür ediyoruz. Türk gençliğinin spor yapması ve başarılı olması için en büyük fedakarlığı kendileri yapıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

SPOR SERVİSİ

33. hafta programı belli oldu 33. hafta programı belli oldu
Editör: TE Bilişim