Teknik Direktör İlhan  Palut, yönetiminde temsilcimiz arabam.com Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a konuk oldu. Böylece temsilcimiz Konyaspor, İlhan Palut, yönetiminde 15. kez Avrupa kupalarında mücadele etmiş oldu. Rheinpark Stadı'nda saat 21.00'de başlayan karşılaşmayı Litvanya Futbol Federasyonu'ndan Manfredas Lukjancukas yönetti. Konyaspor Vaduz maçında ise baştan sona üstün bir performan sergiledi. Maçta gurbetçi taraftarlarda Konyaspor’u yalnız bırakmadı. 
 ‘İLK YARIDA NELER OLDU?’
Maça etkili başlayan temsilcimiz Konyaspor, oynadığı futbolla gelecek maçta umutları artırken, tur şansını Konya’ya bırakmış oldu. Konyaspor, Zymer Bytyqi’nin sindirim sistemi enfeksiyonu ve yüksek ateş nedeniyle Vaduz maçının kadrosundan çıkarıldığını açıkladı. 7. dakikada Ahmet sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselen Amilton’un kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında önünde kalan topu tamamlamak isteyen Amilton’un vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. 10. dakikada ceza sahasın önü sağ çaprazında topla buluşan Tunahan Çiçek’in vuruşunda savunmaya da çarpan topu kaleci Sehic köşeden son anda kornere çeldi. 30. dakikada ceza sahası önünde gelen pasa bekletmeden vuran Rahmanovic’in şutunda meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı. 33. dakikada Amilton’un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Hadziahmetovic’in şutunda top az farkla yandan auta çıktı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.
‘İKİNCİ YARI’
 Oyun olarak Vaduz takımından daha iyi bir performans sergileyen ve ataklarını sıklaştıran temsilcimiz Konyaspor, 72. dakikada şansız bir gol yedi. Vaduz, neredeyse ilk defa geldiği Konyaspor, kalesine Franklin Sasere’nin bulduğu golle 1-0 öne geçti. Sayısız gol fırsatı yakalayan Konyaspor, biçok net ataktan yararlanamadı. Yeşil beyazlılara beraberliği getiren golü ise 88. dakika da Muhammet Demir attı. Maçın sonuna 7 dakika ilave edilsede geriye kalan dakikalar da başka gol olmadı. Maçın hakeminin ise oyun içinde top Konyaspor’dayken çaldığı gereksiz düdükler dikkatlerden kaçmadı. 
‘RÖVANŞ 11 AĞUSTOS’TA KONYA’DA’
Tur kapısını aralamak isteyen Konyaspor, rövanşı ise 11 Ağustos’ta kendi evinde oynayacak. Konyaspor, Vaduz’u elemesi halinde Play-Off turunda Neftçi-Rapid Wien eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Teknik direktör İlhan Palut, kritik maçta takımın yıldız isimlerine güveniyor. 
‘TURU GEÇERSE RAKİPLER BELLİ’
Yeşil-beyazlı ekip, 3. eleme turunda Lihtenştayn temsilcisi Vaduz takımını geçerse UEFA Konferans Ligi Play-off turunda Neftçi-Rapid Wien eşleşmesini geçen tarafla maça çıkacak. Palut, Vaduz karşısına ise; Sehic, Ahmet Oğuz, Calvo, Adil, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Amilton, Rahmanovic, Michalak, Muhammet Demir ilk 11’ri ile çıktı. 
SAMET AKTAŞ

++++++

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konferans Ligi'nde Vaduz ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından, "Konya'da bu oyunu tekrarlamamız gerekiyor. Üçüncü bölgede daha dikkatli olmamız lazım. Bunları da başarırsak, bir üst tura çıkabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu

Konya Gençlerbirliği’nde kayıtlar başladı Konya Gençlerbirliği’nde kayıtlar başladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında konuk olduğu Lihtenştayn temsilcisi Vaduz ile 1-1 berabere kalan Arabam.com Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, rövanşta alacakları iyi bir sonuçla üst tura çıkacaklarına inandığını söyledi. Palut, maçın oynandığı Rheinpark Stadı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, oyun hakimiyeti ve girilen pozisyon sayısı itibarıyla takımının daha iyi olduğunu ifade ederek "Günün daha iyi olan takımıydık. Bir anda konsantrasyon kaybından gol yedik. Hızlı şekilde toparlanıp gol bularak beraberliği yakaladık. Sahaya baktığımızda da kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Futbol her sonuca açık. Rakip fizik ve ritim olarak karşılık verdi. Hazır bir takım gördük sahada. Konya'da bu oyunu tekrarlamamız gerekiyor. Üçüncü bölgede daha dikkatli olmamız lazım. Bunları da başarırsak, bir üst tura çıkabileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu. Yeşil-beyazlı takımı desteklemek için gelen taraftarlara da teşekkür eden Palut, "Daha iyi bir sonuçla evlerine göndermek isterdik. Belirli mesafelerden buraya geldiler. İnşallah Konya'da alacağımız galibiyetle onları mutlu ederiz." dedi. Yeşil-beyazlı oyuncu Muhammet Demir de Vaduz karşısında beraberliği getiren golü attığı için mutlu olduğunu, ilerleyen günlerde daha da hazır geleceğini ve takıma katkı sağlayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim