Temsilcimiz Konyaspor Süper Lig’de 9. haftayı 18 puanla 3'üncü sırada tamamlamıştı. Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde başarılı bir performans sergileyen Konyaspor zirve yarışını sürdürmeye devam ediyor. Kritik Antalyaspor deplasmanında 1 puanı Franscisco Calvo’nun 90+7’de attığı golle kurtaran Konyaspor’da morallerin yerinde olduğu görülüyor. Anadolu Kartalı Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde Gaziantep FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil Beyazlılar geriye kalan haftalarda 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Rakip filelere toplamda 10 gol atan Konyaspor, kalesinde ise 3 gol gördü. Konyaspor ligde en az gol yiyen takımların başında geliyor. Takımı sırtlayan isimlerin başında ise attığı 4 golle Muhammet Demir geliyor. Attığı uzaktan şutlar ile dikkat çeken ve sakatlığın ardından yeniden takıma dönen Endri Çekici ise 2 gol attı.

UCHE VE MAME SINIFI GEÇTİ’

Yeni transferlerden biri olan ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Uche İkpeazu ise sonradan oyuna dahil olmasına rağmen takıma uyum sağlayan isimlerin başında geliyor. Gol atamayan fakat ileride top saklama özelliği ile rakip savunmayı yıpratan Uche özellikle taraftarların en sevdiği oyuncuları başında geliyor. Mame Diouf ise sonradan dahil olmasına rağmen takıma çabuk uyum sağlayan oyuncuların başında. Anadolu Kartalı Konyaspor’un nokta transferlerinden biri ise ABD’den transfer edilen Calvo oldu. Calvo savunma becerisinin yanı sıra, hava hakimiyetine sahip oyuncuların başında geliyor.

MİCHALAK, PAVİCİC, MURİC BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI’

Büyük umutlarla transfer edilen Konyaspor’da Michalak, Pavicic ve Muric şuana kadar ise beklentileri karşılayamadı. 500 bin avro bedelle transfer edilen Michalak Süper Lig’de sadece 219 dakika forma şansı buldu. 1 asist yapan Michalak beklenen patlamayı yapamadı. Bonservis bedeli ödenmeden merkez orta sahaya transfer edilen Pavicic ise yine Konyaspor’un bu sezon verim alamadığı isimlerin başında geliyor. Ligde sadece 93 dakika forma giyen Pavicic takıma gol yada asist katkısı yapamadı. Sezona iyi başlayan Avrupa maçlarında kendini gösteren ve ardından yokları oynayan Muric ise 368 dakika görev aldı. Muric’in ligde golü bulunmuyor. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan ve hala tam olarak toparlanamayan 33 yaşındaki Amilton’da takımda sadece 35 dakika görev alabildi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim