Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yayıncı kuruluşa önemli açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam Konyaspor, Süper Lig ve Dünya Kupası ile alakalı düşüncelerini anlattı. Konyaspor’un yoğun bir kamp dönemi geçirdiğini kaydeden Palut, “Ayın 14’ne kadar buradayız. Ayın 13’ünde Ankaragücü ile bir hazırlık maçımız var. Araya girerken Endri ve Muhammed gibi sakat oyuncularımız vardı. İnşallah onlarda aramıza katılıyor. Gerçekten çok yoğun çalışıyoruz. Bizim çalışmalarımızı sadece antrenmanlar olarak düşünmeyin. Çünkü antrenmanlar sonrası da değerlendirmeler yapıyoruz. Yeni antrenmanlar konuşuyoruz. Süper Lig yaklaştı. Rakiplerimizin analizleri çok önemli. Bazı hazırlık maçlarını takip ediyorum. Napoli Antalyaspor karşılaşmasını izledim” dedi.

‘SAVUNMADA YÜZDE 80 HÜCUMDA YÜZDE 55’DEYİZ’

Konyaspor olarak seyir zevki yüksek bir mücadele izlettirmek istediklerine işaret eden Palut, “Seyir zevki yüksek bir futbol oynatmaya çalışıyorum. Bunun çalışmalarını yapıyorum. Bunun antrenmanlarını yapıyoruz. Her zaman bunu başarabiliyor muyuz? Hayır. Zaman zaman istediğimiz şeyleri gerçekleştiremiyoruz. Ama takım olarak daha coşkulu bir futbol oynamak arzumuz. Defansif anlamda son derece kabul edilebilirdik, hücum anlamında son 5-6 maç istediğimiz üretkenlikte değildik. Futbolda yüzde yüzü bulamazsınız. Savunma anlamında yüzde 80 civarında istediğimizi yaptık. Hücum yönünde en fazla yüzde 55 civarında iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun için ne yapabilirim? Hücum setlerini çoğaltabilirim. Bireysel oyuncu performanslarını daha yükseğe çekebilirim. Buralarda biz bunların çalışmasını yapıyoruz. Son çare olarak ise transferle bu işin üzerine gidebiliriz. Var olan oyuncularımdan, yeteri kadar forma şansı bulamayan oyuncularımızdan ikinci periyotta hücumsal anlamda istediğimizi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

‘DOĞRU KARAR VERMEK ZORUNDAYIZ’

Palut sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Fiziksel antrenmanlar, analiz antrenmanlar, taktik antrenmanlar ile oyuncularımızı mental olarak destekliyoruz. Bazı oyuncular evet gerekli şansı bulamadılar. Ya oyuncu hazır değildi. Ya ben gerekli şansı vermedim. Farklı oyuncularımızı kazanmak istiyoruz. Eğer istediğimizi gerçekleştiremez isek bir orta saha ve kanat oyuncusu olabilir. Bu benim teknik görüşüm. Kulübümüz için hem teknik hem ekonomik en doğru kararları vermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘PORTEKİZ’İ ÇALIŞTIRMAK İSTEMEZDİM’

Dünya Kupası’nda Fransa’yı favori olarak gördüğünü belirten Palut, “Fransa’yı favori görüyordum halada öyleyim. İspanya, Brezilya başlangıç gruplarında yol yürüyeceklerinin sinyalini vermişti ama olmadı. Dünya Kupası’nda sürprizler oldu. Portekiz’in başında olmak istemezdim. Çünkü o takımla ilgili alacağım kararlar, biraz sıkıntı çıkarabilirdi. Futbol dışı bir gündem oluşabilirdi ben Portekiz Teknik Direktörü olsaydım. Evet mesela bir Fransa ya da Hırvatistan ile çalışmak isterdim. Neden? Taktik disipline bağlı, bugünün fiziksel futboluna bağlı ve teknik direktör ne dediyse saha da onu yapmaya çalışan oyuncular kesinlikle benim tercihim olurdu. Fransa ve Hırvatistan benim seçimim olabilirdi. Hırvatistan çok yıldız bir oyuncu grubuna dahil değil ama, inanılmaz disiplin ve fizik gücüyle benim yönetmek istediğim takımlardan birisi olabilirdi”

Evden çıkabilmeyi hayal ederken şimdi dünya şampiyonluğunu hedefliyor Evden çıkabilmeyi hayal ederken şimdi dünya şampiyonluğunu hedefliyor

‘KAYBOLAN ZAMAN OYNATILMALIDIR’

Dünya Kupası maçlarında uzatma süreleri ile alakalı sorulan bir soruyu değerlendiren Palut, bunun Süper Lig içinde uygulanabileceğine işaret etti. Palut, “Oynanmayan süreli maçın içinde doğru anlarda oynatmak zorundasın. Oyunun sürekli kesildiği bir ortamda takımlar gerekli ivmeyi yakalayamıyorlar. Türkiye Ligi’ne döndüğümüz zaman, kimin önde veya da geride olduğuna bakmadan, bir takımın futbol oynamasını engellediği süre kadar bu maçın sonuna eklenmelidir. Tribüne gelen çocuklar, seyirciler daha zevkli bir mücadele izleyecek. Kaybedilen sürenin Türkiye’de uygulanacağını duydum bence çok olumlu bir gelişmeli. Türk Futbolu güzelleşsin” diye konuştu.

‘GÜNDE ÇİFT İDMAN’

Öte yandan Konyaspor Antalya’da çalışmalarına devam ediyor. Dünya Kupası’na verilen arada zaman zaman günde çift idman yapan Konyaspor, salonda da fizik ve kuvvet çalışmalarına ağırlık veriyor. Takımda Endri ve Muhammet’in olması teknik heyetin yüzünü güldürürken, Konyaspor bugün Ankaragücü ile bir hazırlık maçı daha yapacak. Teknik Patron burada bir kez daha oyuncuların son durumlarını gözlemleyecek.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim