Süper Lig’in 30.haftasında deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olan İttifak Holding Konyaspor, milli araya mağlubiyetle girdi. 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Anadolu Kartalı’nda teknik direktör İlhan Palut, takıma 3 günlük izin verdi. Tarihinin en başarılı dönemini geçiren Yeşil-Beyazlılar, ikincilik adına İstanbul deplasmanında yara alsa da milli arada toparlanarak konumunu kaybetmek istemiyor

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 30.haftasında İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 88.dakikada yediği golle 2-1 mağlup olurken, ikincilik adına rakibini de yarışa soktu. Karşılaşma öncesinde rakibinin 5 puan önünde yer alan Yeşil-Beyazlılar, sahadan mağlubiyetle ayrılmasının ardından Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da 2’ye indi. Şampiyonlar Ligi’ne katılma hesapları yapan Anadolu Kartalı, kalan 8 haftada minimum hata yaparak sezonu ikinci sırada tamamlamak istiyor. Üst üste maç kazanamadıktan sonra önce Galatasaray akabinde de deplasmanda Kayserispor’u mağlup etmeyi başaran Konyaspor, üst üste 3.galibiyetini almak adına çıktığı Fenerbahçe karşısından mağlubiyetle ayrılarak bu sezonki 7.mağlubiyetini aldı.

7.MAĞLUBİYET İSTANBUL’DA

30.hafta sonunda 7.mağlubiyetiniFenerbahçe deplasmanında alan Konyaspor, söz konusu mağlubiyetlerin 6’sını dış sahada aldı. İç sahada sadece Sivasspor’a 1-0’lık sonuçla mağlup olan Yeşil-Beyazlılar, deplasmanda Galatasaray, Gaziantep Futbol Kulübü, Trabzonspor, Başakşehir, Alanyaspor ve son olarak Fenerbahçe’ye mağlup oldu. İlk yarıdaki mevcut performansını ikinci yarıdaki ilk 11 maçlık periyota yansıtamayan Anadolu Kartalı, şampiyonluk şansını yitirirken, ikincilik adına da kalan haftalara Fenerbahçe ile yarışacak.

İKİNCİ YARIDA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Sezon başından bu yana gösterdiği performansla adından sıkça bahsettiren Konyaspor, sezonun ilk 11 haftalık maçı ile ikinci yarının ilk 11 haftalık performansları kıyaslandığında düşüşe geçti. Ligde ikinci yarılar, ilk yarılara göre daha zor geçtiği bilinirken, Yeşil-Beyazlılar sezonun ikinci yarısında çıktığı 11 maçta 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 16 puan topladı. Ligin ilk 11 haftalık diliminde ise Anadolu Kartalı, 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 20 puanı hanesine yazdırmıştı.

PALUT’TAN TAKIMA 3 GÜNLÜK İZİN

Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olan ittifak Holding Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, takıma 3 günlük izin verdi. Milli maçlar sebebiyle 2 Nisan’a kadar lig maçlarına ara verilirken, Yeşil-Beyazlılara da başarılı çalıştırıcı 3 günlük izin vererek mental anlamda oyuncularından toparlanmalarını istedi. 24 Mart Perşembe günü Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanarak ligin 31.haftasında sahasında oynayacağı Göztepe maçının hazırlıklarına start verecek Anadolu Kartalı’nda milli takımda yer alan oyuncular bu süreçte takımdaki yerlerini alamayacak. Konyaspor’da milli takıma çağrılan İbrahim Sehic, Amir Hadziahmetovic, Amar Rahmanovic, Paul-Jose Mpoku ve Sokol Cikalleshi, bu süreçte takımla çalışamayacak.

Öte yandan hafta içinde sakatlanan ve hem Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyen hem de A Milli Takım’ın aday kadrosundan çıkarılan Abdülkerim Bardakcı’nın da milli arada tedavisinin devam edeceği ve Göztepe karşılaşmasına yetiştirilemeye çalışılacağı öğrenildi.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim