Ramada Otel’de yapılan açılış törenine UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenez Erzik, TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1’inci Lig’de görev yapan hakemler katıldı. Burada bir konuşma yapan Şenez Erzik, FIFA ve UEFA yönetim kurullarında teknoloji konularındaki tartışmalar dışında yeni bir gelişme olmadığını belirterek, “Bir gelişme olabilir. Dünya Kupası’nda görülen eksiklikler nedeniyle öncelikle UEFA Kupası’nda sonra Şampiyonlar Ligi’nde uygulamaya başladığımız ilave iki yardımcı hakem konusunda sürekliliğimiz” dedi.
FIFA’nın, hakemlerin görevini daha rahat yapmasına yönelik sloganlar geliştirdiğini ifade eden Erzik, bunlardan birinin de “saygı” anlamına gelen “Respect” olduğunu ifade ederek, “Siz maç yönetirken sizin arkanızda bir kuvvet geliştirmek istiyoruz. Saygı mottosu çok oturdu. Fair-play’in anlam kazanmasına vesile oldu diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
TFF Başkanı Mahmut Özgener de konuşmasında, ligin ikinci yarısında hakem raporlarının stadyumdan internet ile gönderileceğini ve profesyonel hakemlik konusunda sözleşme taslağının hazırlandığını belirterek, Sporda Şiddet Yasa tasarısına hakem, gözlemci ve temsilcilerin maç sırasında kamu görevlisi sayılmasına dair hükmün de koyulduğunu söyledi.
Özgener, Türk hakemliğini uluslararası alanda başarıyla temsil eden hakemleri kutlayarak, hakemlerin kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmadıklarını ifade etti. Özgener, gelecek 5 yılın Türk hakemliği açısından her türlü tarihi başarının yakalanacağı, uluslararası övgülerin art arda gelen bir dönem olacağını belirterek, “Uluslararası görevlendirmeler ve başarılar arttıkça hem hakemlerimizin hem de Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorumlulukları da artacak. Gelecek dönem hepimiz için daha sıkı çalışma, kendini daha çok geliştirme, daha çok eğitim, daha çok paylaşım anlamına gelecek” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim