Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 20. haftasında temsilcimiz Arabam.com Konyaspor, kendi sahasında başkent ekibi MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Teknik Direktör İlhan Palut ile yollarını ayırdıktan sonra, yeni teknik adamı Alexsander Stanojevic yönetiminde Konyaspor, kendi sahasında Ankaragücü’nü ağırladı. Sırp Teknik adam Ankaragücü karşısına, İbrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Calvo, Guilherme Stya, Bruno Paz, Soner Dikmen, Endri Çekici, Konrad Michalak, Zymer Bytyqı, Mame Diouf ilk 11’ri ile çıktı. Başkent ekibi ise Konyaspor karşısına, Gökhan Akkan, Marlon Rodrigues, Atakan Rıdvan, Anastatıos Chatzıgıovanis, Pedro Filipe, Nihad Mujakıc, Ghayas Zahıd, Alı Sowe, Uros Radakovic, Tolga Ciğerci ve Emre Kılınç ile çıktı.

Maçtan önce her iki takım taraftarları arasında dostluk rüzgarları esti. Konyaspor taraftarları misafir tribününe hoş geldiniz diye tezahürat yaptı. Ankaragücü ise ‘Konya’ ve Ahmet Çalık tezahüratı ile karşılık verdi. 500 civarında Ankaragücü Konya Büyükşehir Stadyumu’na gelirken yaklaşık 10-12 bin Konyasporlu taraftarlarda tribünlerdeki yerini aldı. Konyaspor’da sakatlığı nedeniyle Amir Hadziahmetovic ve Muhammet Demir, bu maçta forma giyemedi.

‘KONYASPOR İYİ BAŞLADI DEVAMI GEMEDİ’

Maça iyi başlayan takım ise ev sahibi ekip Konyaspor oldu. Seyircisinin desteği maça iyi başlayan Konyaspor, kanatlardan Zymer ve Michalak ile etkili olmaya çalıştı. 15. dakikada Konyaspor'un ceza yayı önünden kazandığı serbest atışta topun başına geçen Endri Çekiçi'nin vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan aynı güzellikle çeldi.  Dakikalar 19’u gösterirken, Paz'ın pasında kaleyi çaprazdan gören noktada topla buluşan Michalak'ın sert şutunda top direkten döndü. Konyaspor bu pozisyonda da gole yaklaşan takım oldu. 37. dakikada Bytyqi'nin sol kanattan ortasında Diouf'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Gökhan Akkan'da kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 eşitlikle sona erdi.

‘İKİNCİ YARI KÖTÜ OYUN VARDI’

Konyaspor ikinci yarıya ise istediği gibi başlayamadı. Anadolu Kartalı ilk yarıya göre beklentileri altında kalırken, oynadığı futbolla gelecek adına umut vadetmedi. Yeşil beyazlılar kalesinde ise ikinci yarı golü gören takım oldu. Dakikalar 51’i gösterdiğinde Ankaragücü Ghayas Zahid ile golü buldu. 51. dakikada Ankaragücü'nde sol kanattan Marlon'un ortasını arka direkte Ali Sowe kafayla indirdi ve Ghayas Zahid, altı pas üzerinde rakibinden önce davranarak yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.71. dakikada Konyaspor'un sağ kanattan Robert Muric ile kullandığı kornerde yapılan ortaya altı pas içindeki isimlerden önde Mame Biram Diouf sonrasında ise daha uygun durumda Adil Demirbağ dokunamadı. Konyaspor golü yedikten sonra rakip kalede varlık göstermekte zorlanırken aradığı golü bir türlü bulamadı. Mücadelenin sonuna ise 5 dakika ilave süre edildi. Maçta başka gol olmayınca Konyaspor sahadan yine mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Konyaspor 27 puanda kaldı. Ankaragücü ise puanını 22’ye yükseltti.

‘YÖNETİM İSTİFA SESLERİ YÜKSELDİ’

Konyaspor’un puan kaybı ise taraftarları adeta çıldırttı. Maç esnasında Konyasporlu taraftarlar Konyaspor yönetimini istifaya davet etti. Tribünlerden hep bir ağızdan İlhan Palut sesleri yükseldi. Futbolcularda mental olarak düşüş devam ederken İlhan Palut tezahüratleri maç boyunca devam etti.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim