İttifak Holding Konyaspor, Erzurum kampını sonlandırırken, 13 Ağustos’ta başlayacak olan yeni sezona Konya’da hazırlanacak. Şu ana dek dış transferde 5 oyuncuyu kadrosuna katan Anadolu Kartalı’nın 2 oyuncuyu daha kadrosuna katması bekleniyor. Ligin başlamasına az bir süre kalmasıyla beraber Yeşil-Beyazlı taraftarlar transferlerin henüz yapılmamasından dolayı sosyal medya üzerinden tepki gösterdi

İttifak Holding Konyaspor’da önce Konya kampı sonrasına ise Erzurum kampı noktalandı. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Konya’da çalışmalarını başlayan Yeşil-Beyazlı ekip sonrasında ikinci etap hazırlıkları için Erzurum’u tercih etmişti. Yaklaşık 2 hafta burada yoğun tempoda çalışmalarını sürdüren Anadolu Kartalı Konya’ya döndü. Cumartesi günü ise son hazırlık maçını Konya’da Kayserispor ile yapacak olan Konyaspor, akabinde 16 Ağustos Pazartesi günü oynayacağı Sivasspor maçına odaklanacak.

TRANSFER TEPKİSİ

Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları sürerken, bir yandan da transfer çalışmaları sürüyor. En az iki oyuncuyu daha kadrosuna katması beklenen Yeşil-Beyazlılarda ligin başlamasına az bir süre kala santrfor ve sağ kanat mevkiine transfer yapılmaması taraftarları endişelendiriyor. Geride kalan sezonda sağ kanatta Sekidika ve Levan Shengelia görev alırken, bu iki oyuncunun takımdan ayrılması sağ kanadı boş bıraktı. Hazırlık maçlarında Erdon Daci ve Sokol Cikalleshi’yi sağ kanatta kullanan teknik direktör İlhan Palut, transferin yetişmemesi durumunda ligin ilk haftasında oynanacak olan Sivasspor karşılaşmasında bu ikiliyi dönüşümlü olarak kanatta kullanacak.

Santrfor mevkiine de transfer yapacak olan Konyaspor, bazı isimler ile görüşürken henüz somut bir adım atmadı. Mevcut kadroda Erdon Daci, Sokol Cikalleshi ve Artem Kravets gibi orjin mevkiisi santrfor olan oyuncuları bulunduran Yeşil-Beyazlılar, geride kalan sezonda Daci ve Kravets’in performanslarında devamlılık olmaması nedeniyle gol yollarında zaman zaman sorun yaşadı. Bu mevkiiye başarılı bir golcü transfer etmek isteyen Anadolu Kartalı çalışmalarını sürdürürken, taraftarlarda ligin başlamasına az bir süre kalan transfelerin yetişmemesi üzerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 

KRAVETS’İN LİSANSI HENÜZ ÇIKARILMADI

Konyaspor’un Ukraynalı futbolcusu Artem Kravets’in henüz lisansı çıkarılmadı. Şu ana dek 24 oyuncunun lisansını çıkaran Anadolu Kartalı, yeni transferlerden Mpoku ve Çekiçi’nin de lisanslarını çıkarmadı. Mpoku ve Çekiiçi’nin lisanslarının önümüzdeki günlerde çıkarılması beklenirken, Kravets’in yeni sezonda takımla kalıp kalmayacağı ise merakla bekleniyor.

Yeşil-Beyazlılarda lisansı çıkarılan isimler şu şekilde oluştu:

Abdülkerim Bardakcı, Adil Demirbağ, Ahmet Karadem, Ahmet Çalık, Alper Uludağ, Amar Rahmanovic, Amir Hadziahmetovic, Barış Yardımcı, Eray Birniçan, Erdon Daci, Erten Ersu, Farouk Miya, Guilherme Sitya, Hüseyin Biber, İbrahim Sehic, İsmail Güven, Marin Anicic, Musa Çağıran, Nejc Skubic, Oğulcan Ülgün, Serdar Gürler, Sokol Cikalleshi, Soner Dikmen, Zymer Bytyqi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim