Süper Lig’de mücadele açısından en büyük desteklerden birisi şüphesiz taraftar olarak dikkat çekiyor. Takımların mücadele ritmi başta olmak üzere moral ve motivasyon açısından taraftarlar müsabakalarda büyük önem taşıyor. Süper Lig’de geriye kalan haftalarda taraftar ortalamaları da belli oldu. Geçen yıla göre seyirci ortalamasında geriye düşen Konyaspor, bu sezon sadece 9 bin civarında seyirci ortalaması yakalandı. Kayserispor 10 bin, Antalyaspor 11 bin, Ankaragücü 12 bin, Adana Demirspor ise 20 bin seyirci ortalaması yakalayarak Anadolu Kulüplerine örnek oldu.

BAŞKAN FATİH ÖZGÖKÇEN NE DEMİŞTİ?

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, daha önceki demeçlerinde özellikle seyirci desteğine vurgu yapmıştı. Başkan Özgökçen, düzenli olarak üst sıralarda yer almak istediklerini, günün birinde ise mutlaka şampiyon olacaklarını ifade etmişti. Bu yolda ise taraftarların desteğine ihtiyacı olduklarına dikkat çeken Başkan Özgçökçen, maçlara gelinmesi alışkanlığını kazanılması gerektiğini anlatmıştı.

‘REKOR GALATASARAY’DA’

3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

Trabzonspor 17 bin, Beşiktaş 35 bin, Fenerbahçe 40 bin, Galatasaray ise 45 bin taraftar ortalaması yakaladı. Spor Toto Süper Lig'de 2022 yılında 4,9 milyon taraftar tribünden maç izledi. Passolig'in 2022 yılı verilerine göre, futbol müsabakalarına taraftarın ilgisi arttı. Geride kalan yılda 4,9 milyon taraftar maçı yerinde izleme fırsatı buldu. 2022'de en çok taraftarın izlediği karşılaşma 2022-23 Süper Lig sezonu 13. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi oldu.

‘EN AZ 129 KİŞİ İZLEDİ’

 5 Kasım'da oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 kazandığı maçı 49 bin 602 taraftar izledi. Avrupa kupalarında ise 2021-22 sezonunda oynanan Galatasaray-Barcelona karşılaşmasını 50 bin 111 kişi takip etti. Avrupa Ligi son 16 turunda Galatasaray sahasında 2-1 yenilmiş, deplasmanda ise golsüz berabere kalarak elenmişti. 2022'de sezonunun 14. haftasında oynanan ve 129 kişinin izlediği VavaCars Fatih Karagümrük-Gaziantep FK maçı, en az taraftarın izlediği karşılaşma oldu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim