Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele edecek Beysu Konyaspor Basket, sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Konyaspor’un simge isimlerinden olan Süreyya Rıfat Ege Turnuvası’nda boy gösteren Dev Kartallar 2 maçını da kazanarak şampiyon oldu.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’ndan düzenlenen organizasyonda ilk maçına Antalya Güneşi karşısında çıkan Yeşil-Beyazlılar, bu maçı 77-71 kazanarak turnuvaya başlamıştı. İkinci maçında TED Ankara Kolejliler ile karşılaşan Beysu Konyaspor Basket rakibini 78-70 yenerek kupanın sahibi oldu.

TED Ankara Kolejliler, karşılaşmasına başkent ekibi hızlı başladı. İlk 5 dakikalık bölümde TED Ankara Kolejliler 15 sayı bulurken, Konyaspor Basket 6 sayı buldu. Kalan dakikada Dev Kartallar toparlansa da ilk devreyi TED Ankara Kolejliler 18-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Beysu Konyaspor Basket oyunda kontrolü eline alarak karşılaşmada öne geçti. Dış atışlarda ve savunmada iyi basketbol oynayan Yeşil-Beyazlılar, soyunma odasında 37-31 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte temsilcimiz Beysu Konyaspor Basket tamamen oyun üstünlüğünü eline aldı. Gerek savunmada gerekse de hücumda rakibinden daha iyi bir oyu parkeye yansıtan Dev Kartallar, son çeyreğe 10 sayı farkla 60-50’lik skorla önde girdi.

Son çeyrekte TED Ankara Kolejliler, farkı düşürmeye çalışsa da Yeşil-Beyazlı temsilcimiz buna izin vermedi ve salondan 78-71’lik sonuçla galip ayrılmasını bildi.

Dev Kartallar’da Mehmet Özdoğan 19 sayı 3 ribaunt ve 2 asistle oynarken, Can Özcan 15 sayı 3 asistlik bir performans sergiledi. Turnuvada iki maçını da kazanarak kupaya uzanan Beysu Konyaspor Basket’e kupayı Konya Teknik Üniversitesi Spor ve Kültür Daire Başkanı Ziya Yalçınkaya takdim etti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim