Süper Lig 7. hafta heyecanı geçtiğimiz günlerde sona ermişti.  Lig’de geriye kalan haftalar çekişmeli anlara sahne olmuştu. Konyaspor, Adana Demirspor, Beşiktaş, Galatasaray Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlar zirveye oynarken, bazı takımların ise orta sıralarda yer aldı. Lige iyi bir başlangıç yapamayan takımların alt sıralara demir attığı görüldü. Hatayspor, Ankaragücü, Ümraniyespor, Sivasspor, İstanbulspor gibi takımlar beklentileri karşılayamazken, milli arada toparlanabilmenin hesaplarını yapıyor. Bu zorlu süreç bazı ayrılıkları da beraberinde getirdi. Kasımpaşa, Ankaragücü, Hatayspor teknik direktör değişikliğine gitti.

‘DEĞİŞİKLİĞE GİTTİLER’

Geçtiğimiz sezonun ortalarından itibaren ligde gösterdiği performansla adından söz ettiren İstanbul ekibi Kasımpaşa'da teknik direktör Sami Uğurlu, bu sezona kötü bir başlangıç yapmasıyla birlikte geçtiğimiz haftalarda görevinden ayrılmıştı. Uğurlu'yu, Süper Lig'e yeni yükselen ve yaptığı transferlerle iddialı bir takım olacağı yönünde sinyaller veren ancak bir türlü istediği sonuçları alamayıp kulübün önünü açmak istediğini belirterek istifa eden Mustafa Dalcı takip etmişti. Dalcı aynı zamanda, takımını Süper Lig'e yükselten isimdi. Sezona oldukça kötü başlayan ve henüz galibiyetle tanışamayan Atakaş Hatayspor'da da teknik direktör Serkan Özbalta ile yollar ayrıldı.

‘SÜPRİZ OLMADI’

Süper Lig Avrupa’da en çok teknik direktör değiştiren liglerin başında geliyor. Henüz 7. haftada 3 takımın teknik direktör değişikliğine gitmesi, sürpriz olmadı. Özellikle ligin ilk yarısına varmadan bazı takımların hoca değişikliğine yine gidebileceği iddiaları gündemdeki sıcaklığını koruyor.  Geriye kalan 1,5 aylık dönemde, Kasımpaşa’da Sami Uğurlu’nun yerine Şenol Can, MKE Ankaragücü’nde Mustafa Dalcı’nın yerine Ömer Erdoğan getirilirken son olarak Serkan Özbalta ile yollarını ayıran Atakaş Hatayspor, Volkan Demirel’le el sıkıştı.

‘AVRUPA DAHA İSTİKRARLI’

Avrupa Ligleri ise teknik direktör konusunda Süper Lig’e göre daha istikrarlı bir performans sergiliyor. Futbolcun baş tacı olarak nitelendirilen Premier Lig, La Liga, Seri A, Bundesliga, Lugie 1, manejer noktasında daha istikrarlı bir grafik çiziyor. Kulüplerin istikrar yapısı başarıyı beraberinde getiriyor. Birinci ligler baz alındığında İngiltere’de 20, İtalya’da 20, İspanya’da 20, Fransa’da 20, Almanya’da ise 18 takım mücadele ediyor. Türkiye Süper Lig’inde ise 19 takım yer alıyor.  

Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim