Basın toplantısında görüşlerini açıklayan Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “İyi futbol oynayarak Turkcell Süper Kupa 2017’yi kazanmak istiyoruz. Karşılıklı birbirimizi teveccühlerle ne kadar övsek yanlış anlaşılmalar olabilir endişesi taşıyor olmama rağmen hocamla ilgili, önemli bir teknik adamla yan yana oturmaktan çok mutluyum. Umarım her şey onun ve Beşiktaş için olumlu gelişir ve olumlu sonuçlanır. AtikerKonyaspor olarak burada olmaktan son derece mutluyuz. Beşiktaş gibi lig şampiyonu ile karşılaşıyor ve bunu yaşıyor olmak bizim için bir keyif. Camiamız 2-3 yıldan beri yükselişte. Umarım yarın akşam da bunu devam ettirecek davranışlar geliştiririz. Gece belki de 3 gibi herkes uyuyabilir. İyi bir mücadele olacak. 3’ten önce herhalde kimse yatmayacak ama umarım bu bizim taraf olur inşallah. İyi futbol oynanmasıyla ilgili gayretimiz olacaktır. Son antrenman öncesi oyuncu arkadaşlarımızla aynı şeyi konuştuk. İyi futbol oynamayı Türkiye’ye borçluyuz. Türkiye Kupası almış bir takım hüviyetini sahaya yansıtmamız gerektiğini söyledim” diye konuştu.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay açıklamasına şöyle devam etti:

“Sezona asgari olarak 8 haftalık hazırlık dönemiyle başlanır. Biz şu anda takım olarak 30 günlük bir hazırlıkla maça çıkıyoruz. Bazı dayanıklıklar futbolu güzelleştirir. Örneğin aerobik, anaerobik dayanıklılıktan söz ederiz. Günümüz futbolunun yaklaşımı ve oynama şekli anaerobik dayanıklılığı bekleyen ve arzulayan bir oyun tarzı. Bizim bu süre içinde bu yönümüzü çok fazla geliştirebildiğimizi söyleyemem. Ortaya çıkabilecek bazı handikaplardan dolayı özür dileyebilirim. Bazen oyunu yavaşlatabiliriz, bazen oyunu geriye yıkabiliriz. Bu bizim anlayışımızdan değil, vücut yapımızın yetersizliğinden kaynaklanabilir. Çünkü siz futbolu güzelleştirmekle ilgili bir şeyleri bize marka ettiniz. Önceden böyle bir savunma yapalım ki maçtan önce böyle bir kendimizi ifade edelim dedim…”

Bir kez daha ifade ediyorum. Burada bulunmak değerli ve onurlu. Takımın geçen yıldan beri oynadığı bir oyun tarzı var. Buna biraz farklı açılardan bakmaya ve yenilikler eklemeye çalıştık. Oyun formatımızı Aykut Hoca ekibi bize miras bıraktı. Onların üzerine biraz fonksiyonlar kattık. Biraz süreç alacak. Bilinçaltı bize zorluklar çıkarıyor. Sonunda bir şeyleri çok iyi yapmaya çalışacağız. Bir şeyleri çok iyi yapmak çok şeyi az yapmaktan iyidir…”

Bir basın mensubunun futbolcu Imoh Ezekiel ile ilgili sorduğu soruya Mustafa Reşit Akçay, “Yabancı oyuncuların bizim ülkemizi plaj gibi düşünmesi benim çok canımı sıkıyor. Dövizimizi ve paralarımızı har vurup harman savurmaktan endişe duyuyorum. Ezekiel yapı olarak bize uymak zorunda. Uymuyorsa uymak zorunda. Çalışmayacaksa çalışmak zorunda. Kulübün kendine göre geliştirdiği manifestoları var. Bunlara uymak zorunda. Range Rover’a binen adam sahada da Range Rover gibi olmalı” cevabını verdi.

Toplantıda maç ile ilgili açıklamalarda bulunan Takım kaptanı Ali Çamdalı ise şunları söyledi:

“Atiker Konyaspor olarak tarihin ilk Süper Kupa maçına çıkacağız. Sezonu iki takım da kupayla kapattı, kupayla açmak isteyecektir. Umarım bu kupa yarın bize nasip olur. Haftaya başlayacak lig öncesi hem moral-motivasyon hem de kendimizi görme açısından büyük bir rakip karşısında sınav olarak nitelendirebileceğimiz bir maç olacak. Umuyorum atmosfer olarak da zaten çok üst düzey bir maç olacaktır. İki takımında taraftarları burada olacaktır. Fair-play içinde güzel bir maç olur. Telafisi olmayan bir maça çıkacağız. Mustafa Hoca ile yeni bir döneme girdik. Kendisi lig ve Avrupa’da tecrübesi olan bir hoca. Beşiktaş’ın ne kadar baskısı varsa bizim de o kadar baskımız var. Bir 90 dakika, belki bir 120 dakika, ardından belki penaltılar bunu yarın göreceğiz ama her türlü o kupayı kaldırmak istiyoruz. Kupayı almak için her şeyimizi sahada bırakacağız.Benim için bir ilk olacak Süper Kupa maçı. Buraya Ziraat Türkiye Kupası’ndan başlayarak geldik. Geçen sene de inanılmaz bir başarı yakaladık. 2-3 yıldır herkesin takdirini kazandığımız bir çıkışımız var. Elde ettiğimiz başarılarda kalıcı olmak istiyoruz. Buralarda barınacak güce sahibiz. Çünkü buralara kolay gelmedik. Heyecanla yarını bekliyoruz…”

Basın toplantısında iki takım teknik direktörleri ve kaptanları Turkcell Süper Kupa ile objektiflere poz verdi.

Toplantı öncesinde ise engelli öğrenciler el emeği göz nuru ile yaptıkları ve iki kulübün logolarının yer aldığı tabloları Teknik direktörlere ve takım kaptanlarına hediye etti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim