Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nde 7. hafta maçları geride kalırken, Eczacıbaşı Vitra liderliğini korudu. Bu hafta başkentte İBA Kimya TED Kolejliler’e konuk olan Eczacıbaşı Vitra, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve puanını 21’e çıkartarak, bu hafta da namağlup zirvede yer aldı. Lig’de iyi bir çıkış yakalamanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlı temsilcimiz Ereğli Belediyespor ise geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Galatasaray Medical Park’ı 3-0 yendi. Puanını 5’e çıkartan yeşil-beyazlılar bu hafta 1 basamak yükseldi. Ligde bir maç eksiği olan Fenerbahçe Acıbadem, sahasında İller Bankası’nı 3-0 yendi. Namağlup 18 puanı bulunan sarı-lacivertli ekip, zirveyi yakından takip etmeye devam ediyor.
Teledünya Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Acıbadem’i 3-2 yenerek tur atlayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ise sahasında Nilüfer Belediye’yi 3-0 yendi ve 18 puanla 3. sırayı aldı. Bu hafta 2 sürpriz sonuç alındı. Puan tablosunda 11. sırada yer alan Konya Ereğli Belediye, deplasmanda 6. sıradaki Galatasaray Medical Park’ı 3-0 yendi ve bu hafta 1 basamak yükseldi. Ligin son sırasındaki Karşıyaka İZKA İnşaat, ligdeki ilk galibiyetini sahasında Ankaragücü karşısında aldı. 8. sırada yer alan rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Karşıyaka İZKA İnşaat, başkentli rakibini 3-1 yenerek galibiyetle tanıştı. İzmir ekibi böylece 1 basamak yükselirken, Ankaragücü 1 basamak geriledi.
Ligde 7. hafta maçlarında alınan sonuçlar ve 8. hafta maç programı şöyle: 7. Hafta sonuçları  İBA Kimya TED Kolejliler-Eczacıbaşı Vitra (1-3), Beşiktaş-Dicle Üniversitesi (3-0), Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom-Nilüfer Belediye (3-0), Fenerbahçe Acıbadem-İller Bankası (3-0), Galatasaray Medical Park-Konya Ereğli Belediye (0-3), Karşıyaka İZKA İnşaat–Ankaragücü (3-1). 8. Hafta programı: 4 Ocak Salı: 14.00 Konya Ereğli Belediye-Fenerbahçe Acıbadem (İstanbul Burhan Felek) 9 Ocak Pazar: 13.00 İller Bankası-Karşıyaka İZKA İnşaat (Ankara TVF Başkent) 15.00 Ankaragücü-Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom (Ankara TVF Başkent) 15.00 Nilüfer Belediye-Beşiktaş (Bursa Nilüfer) 13.30 Dicle Üniversitesi-İBA Kimya TED Kolejliler (Diyarbakır Ziya Gökalp) 17.30 Eczacıbaşı Vitra-Galatasaray Medical Park (İstanbul Eczacıbaşı).
 
Editör: TE Bilişim